Ktorá kožná doktorka mi na 100% predpíše Roaccutane, keď nemám ťažkú formu akné?

13. dec 2021

To akné je pretrvávajúce už asi 7 rokov a žiadne mastičky vodičky mi naň nezaberajú, len to nie je úplne najťažšia forma akné. Ak máte skúsenosti s kožnými lekárkami, ktoré vám tento liek predpísali, kľudne píšte, je jedno odkiaľ zo Slovenska budú.

lubbie
13. dec 2021

Bratislava, kožná ambulancia na Kramároch, ale to bolo tak pred 20 rokmi.

a_nn_a
13. dec 2021

Prof. Jagienka Jautova, Kosice, ma ambulanciu na Letnej 42. Hned na prvej navsteve sa ma ako 18rocnej pytala, ci chcem roaccutane, lebo ona to neodporuca. Ze to nie je liek pre mlade zeny. Tak sme to zvladli inou cestou. Najviac mi vsak pomohlo to, ze som uplne vysadila mlieko a mliecne vyrobky. Hormony z mlieka mozu robit velky problem.

Alebo nieco ine, co sa tyka stravovania.

dominikakr
13. dec 2021

MUDR Benkovska 🙂 mne zachránila tvár aj psychiku

katyt
13. dec 2021

Ja som bola pred pár rokmi u MUDr. Dubčekovej Michaely v Bratislave na Rusovskej ceste s tým, že určite chcem roacutan, tiež som nemala až také strašné akné. Nemala problém s tým, že ak chcem ona mi ho predpíše, ale varovala ma pred tým, že nakoľko je to silný liek, či som si vedomá, že môžem mať z neho migrény, zvyšuje vnútrolebečný tlak, čiže môže mi hocikedy krvácať z nosa a ešte nejaké iné vedlajšie účinky, čo si už presne nepamätám a samozrejme je škodlivý aj na pečeň, čiže povedala, že predpísať mi ho predpíše, ak to vyslovene chcem, ale údajne oni môžu ten liek predpisovať až po klasickej liečbe, nejaké maste a podobne a po mesiaci, pokiaľ táto liečba akože nepomôže, tak ho môže predpísať. Vtedy som si ho ja nedala, keďže to akné nebolo až také strašné. Ale mne taktiež veľmi dlho nepomáhalo nič, mám to skôr hormonálneho pôvodu, čiže v čase tehotenstiev som mala krásnu pleť a po tehotenstvách sa mi to všetko vrátilo späť. A odporúčam krém od firmy Tiande na akné, Master Herb, majú aj gél aj krém, je teda poriadne smradľavý, ale pomáha. 🙂 Aspoň mne určite. A roacutane sa neodporúča veľmi pre ženy, ktoré ešte nerodili a ak ho aj užívajú, tak myslím, že je podmienka užívania antikoncepcie, aby nedošlo k neželanému tehotenstvu.

autor
14. dec 2021

@dominikakr A tá to predpíše na 100%?

dominikakr
14. dec 2021

autorka: áno, na stopercentne, ak máš akné a dlho sa s tým trápiš. ani nemusíš mať tej najhorší stav. samozrejme, porobi ti najprv testy, odbery krvi, atd

autor
14. dec 2021

@dominikakr A nasadila ti aj antikoncepciu? A normálne si ho mám vyžiadať, že som o ňom počula?

dominikakr
14. dec 2021

antikoncepciu som nebrala, podpisovala som nejaké papiere o tom, že viem o teratogennom účinku. kľudne jej povedz, že si už na akné všetko skúsila, nepomohlo, tabletky ti predpíše v pohode. drž sa, kto nezažil, nepochopi...

autor
14. dec 2021

@dominikakr O môj bože, hneď zajtra jej volám, ďakujem!

evinajj
5. jan 2022

Ste si istá, že ho chcete brať ? Ja som ho brala a znova by som do toho nešla...a to som vtedy mala veľké problémy s akné.. až cystické...je to humus a po gynekologickej stránke ma to mohlo stáť veľa.

autor
5. jan 2022

@evinajj Som si istá na 100%, ja mám silný organizmus, zvládla som už všeličo, vedľajšie účinky nemávam, nikdy ma nič nebolí a som si istá, že to zvládnem. Ja som napr. podstúpila laserovú operáciu očí, a vďaka tej bolesti by som do toho už druhýkrát tiež asi nešla, lenže bolo to jedno z najlepších rozhodnutí môjho života, pretože už mám pokoj. A tak isto chcrm mať pokoj aj s akné. Radšej pár mesiacov vedľajšie účinky s isotretinoinom ako celý život pokazená psychika z akné.

evinajj
5. jan 2022

Ak ho zoženiete, buďte opatrná ... dúfam, že vám pomôže 🙂 mne sa problem s akne vratil teraz ako nosim rúško ale našťastie sme to s kožnou podchytili včas tak je to celkom okey 🙂