Kresťanský psychológ - Pezinok a okolie

kkristinka
13. feb 2017

Ahojte hladam krestanskeho psychologa / psychologicku v Pezinku (najlepsie detskeho ale moze byt aj dospel.), prip. v blizkom okoli. Musi byt krestan a musi pracovat cez poistovnu. BA kontakt mam, ale je to daleko, kedze som na MD. Dakujem!

wena
13. feb 2017

Uz psycholog pracujuci na poistovnu je dost rarita, nie ze este aj krastansky zaroven. Najrychlejsie to budes mat ked si vsetkych psychologov v pezinku obvolas a pozistujes.

kkristinka
autor
13. feb 2017

dakujem, mas pravdu, viem, ale skusam, ci nahodou niekto nepozna... je mi to jednoduchsie ako obvolavat a skusenost tiez potesi... poznam v PK ale nie je cez poistovnu...

esther03
14. feb 2017

@kkristinka prepac, ale ziadny psycholog nie je povinny ti povedat svoje vierovyznanie. Nevies sice, co take speci potrebujes, ale v PK (som povodne odtial) je na poistovnu iba CPPP a na poliklinike Mgr. Mrazova a Mg. Galanova, ale podla mna nie su detske a treba si zavolat ci deti vobec beru. Mozem sa spytat co potrebujes riesit s dietatom z krestanskeho hladiska? btw som tiez odbornik z tejto oblasti.

katarinapekna
14. feb 2017

@kkristinka nezabudni,že aj psychológ je len clovek,ktorý žije zo svojich kecov a pokiaľ má za to zaplatené,tak bUde podľa potreby tak katolík ako evanjelik budhista ci hinduista a popri počúvaní kecov prebehne víkendovy program 🙂

mima4
14. feb 2017

@esther03 tam nejde o vierovyznanie, ale o to, ze krestansky psycholog ponuka cloveku oproti klasickému psychologovi "nadstavbu", pradaze bavime sa aj o veriacom klientovi.

mima4
14. feb 2017

@kkristinka viem iba o krestanskom psychologovi v BA

kkristinka
autor
14. feb 2017

@esther03 ja viem, ze nie je povinny, ale niektori psychologovia sa prezentuju ako krestanski, napr. dr. Lubos Lacho z radia a pod. Co by som chcela riesit so psychologom nechcem riesit tu, ale jednoducho povedane ako krestan verim, ze clovek je stvoreny Bohom a pre Boha a cokolvek riesim, Boh je neoddelitelnou sucastou mojho zivota - telesneho, duchovneho aj dusevneho, a takisto aj mojich deti... nechcem aby mi radil niekto, kto tuto skutocnost vnima len ako potencionalnu.... s tym uz skusenost mam a je to pre mna nepostacujuce... neviem, ci som to dostatocne vysvetlila... aj tak dakujem...

kkristinka
autor
14. feb 2017

@mima4 dakujem v BA mam len je to dost daleko momentalne, kym som na materskej, ale ak nic ine nezozeniem tak budem musiet dochadzat...
@katarinapekna tak s tymto nesuhlasim...

moni244
14. feb 2017

hm, môže ísť vôbec kresťaň k psychológovi? nemala by stačiť spoveď?

kkristinka
autor
14. feb 2017

@moni244 Urcite moze 🙂 dobry psycholog pomaha predsa len trosku lepsie nahliadnut (alebo z ineho pohladu) na osobne problemy, ktore niekedy nevieme sami rozuzlovat.... ale to je na inu temu :D

mima4
14. feb 2017

@kkristinka ja velmi rada Lacha pocuvam 🙂 ma vlastnu relaciu v krest. radiu a mnohe temy od neho su zaujimave, napr. mne velmi pomohla od neho tema o manipulacii a manipulatoroch

kkristinka
autor
14. feb 2017

@mima4 hej, je to clovek s velkym darom ... ja to nazivo nepocuvam, ale stahujem si to z jeho stranky, tam su aj starsie temy a potom po veceroch pocuvam... aj mne v mnohych veciach pomohol otvorit oci, clovek zije castokrat taky zabedneny aj mnoho rokov... a zivot je predsa taky kratky........ treba si uvedomit naco sme tu... a v suvislosti s mojou temou, treba si uvedomit, kde robime chyby a ako to napravit, resp. chyby nerobit, alebo aspon co najmensie, v ramci moznosti 🙂

esther03
14. feb 2017

@kkristinka
@mima4 no ak potrebuje "nadstavbu" tak potom jedine dochadza tu "dialku" 20-25 km z casu na cas (ved to nie je denne). Z mojho pohladu ak si vyberam psychologa podla vierovyznania (alebo cohokolvek ineho) automaticky zavrhujem ako neprijatelne dalsie cesty, moznosti...Uz je tam iste obmedzenie "toto nepripustam, nie je to krestanske..." Dalsia vec je to, ze nie kezda psycholog sa chce na verejnosti prezentovat ako "krestansky psycholog". Paradoxne, by mohol pomoct rovnako alebo aj lepsie, ale nema to na cedulke, nehovori o tom v radiu. Moj pohlad na vec...

esther03
14. feb 2017

@kkristinka vypocula som si dr. Lacha, sice len istu cast, ale pokojne s obrat na akehokolvek knaza so svojim problemom, bude to za jedno.

mima4
14. feb 2017

@esther03
ale ja by som napr. chcela od psychológa hlavne biblicky pohlad na vec, nie ten ludsky´. A toto by mi bezny psycholog nemohol dat, aj ked mozem s nim podebatovat, moze to byt krasna a plodna debata, ale stale mi tam bude chybat nieco. Aspon ja tak vnimam ze klasicky psycholog riesi tvoju dusu, vnimanie, krestansky aj tvojho ducha. Mne je ukradnute vierovyznanie, dolezity je postoj a zivot dotycneho.

mima4
14. feb 2017

@kkristinka hladas pre seba alebo dietatko?

mima4
14. feb 2017

@esther03 ale knaz nemusi byt psycholog, vôbec nemusi mat ten dar. Moze mat iny dar, napr. praca s mladezou, starymi ludmi...

esther03
14. feb 2017

@mima4 ak by som chcela pohlad z krestanskeho hladiska, vyhladam dobreho knaza... V pk ich bolo niekolko, najmä v klastore (aktualne treba zistit). A ja hovorim o tych psychologoch, ktori krestania su, ale ludia o nich nevedia lebo neprezentuju v radiu, na cedulke, na nete a tak. Pocuvala som dr. Lacha, ktory riesil neveru, uprimne riesit neveru sobasom, lebo tym si dame zaväzok mi pride ehmm nie velmi psychologicke (tiez mam tento odbor vystudovany). Tvrdit, ze nevera v zväzku manzelskom nie je lebo sme si to slubili pred Bohom, je z mojho pohladu klamstvo. Nevera je aj v manzelstvach krestanov (a nie je jej malo), niekto ju roky trpi, nieko sa rozvedie... A ano, aj mne je vierovyznanie ukradnute a dolezity je pre mna postoj dotycneho, ale zakladatelke to zjavne jedno nie je ked hlada krestanskeho psychologa. A toto je jej zakladne kriterium.

kkristinka
autor
14. feb 2017

baby ja som to nechcela aby sa to zvrhlo takymto smerom... ak nikto nnevie poradit to, co som chcela, tak uzatvorim radsej tuto temu...

belasy_motylik
14. feb 2017

@kkristinka spýtaj sa v skupine Veriace mamičky😉 A inak aj mnoho kňazov má vyštudovanú psychológiu, nechcela by si skúsiť ísť týmto smerom?

esther03
14. feb 2017

@kkristinka ja som ti poradila, povedala som ti, ze sa treba obratit na ludi v klastornom kostole, lebo psycholog plateny zo ZP sa nemoze prezentovat ako krestansky. Bud vyuzi sluzby sukromneho (a zaplat) alebo CPPP (ale tam nie su krestanski v zmysle ako to chapes ty). Pripadne cestuj do BA, 20 km naozaj nie je neprekonatelna dialka.

kkristinka
autor
14. feb 2017

@esther03 dakujem 🙂 asi tu ziadny naokolo nie je ...
...a suhlasim, ze knazi nie su psychologovia, hoci sa to od nich casto ocakava... aj tak neviem, ako sa to zamyka 🙂

esther03
14. feb 2017

@kkristinka ako spominala @belasy_motylik, vela knazov ma okrem teologie vystudovanu aj psychologiu alebo este nieco. Moj kamarat knaz ma teologiu a socialnu pracu. Takze sa len treba pytat tam kam chodis do kostola. Zamknut moze len admin, poziadaj ho o to. btw nabuduce zaloz otazku nie diskusiu.

belasy_motylik
14. feb 2017

@kkristinka inak pochybujem, že nájdeš psychológa detského a kresťanského a ešte aj plne hradeného cez poisťovňu. Treba byť realista.

kkristinka
autor
14. feb 2017

@esther03 aha... otazku... chapem 🙂 a dakujem vsetkym...

mima4
14. feb 2017

@esther03
no neviem sa k tomu vyjadrit, kedze som nepocuvala tu konkretnu relaciu.
Len za mna, ze byt knazom, neznamena byt aj psychológom. A tiez si myslim, ze kto sa venuje terapiam, musi mat k tomu aj nejake bud vzdelanie, ci vyucovanie + pre mna je vyhoda, ked ma aj vlastnu rodinu, ma skusenosti... co knaz nema

esther03
14. feb 2017

@mima4 ja som nikde netvrdila, ze knaz je automaticky psycholog. Nakolko nevieme co zakladatelka potrebuje, tazko vydedukujeme ci na to staci bezny knaz, knaz- psycholog alebo psycholog so specializaciou (napriklad na detsku psychologiu atd.). A co sa tyka knaza a rodiny, v tomto pripade je asi dolezite aky knaz. Katolik nie, evajnelik ano atd.

magmolatus
14. feb 2017

@kkristinka Ako nechapem aky ma vobec zmysel vierovyznanie psychologa.
Je to suma fuk, postupy su tie iste.

kkristinka
autor
15. feb 2017

@magmolatus urcite niesu 🙂 ak by boli, tak by som to neriesila... skus si vypocut spominaneho Dr. Lacha...

magmolatus
15. feb 2017

@kkristinka Vypočul som si, ale v podstate nehovori nic extra, normalna zdrava logika, len to je krestansky povedane, aj ked to hladas pre dieta, tak pren to skoro ziaden vyznam nema, kedze 6 rocne dieta asi tazko chape význam viery.