Kiss / Kidd syndróm, hľadám skúseného fyzioterapeuta

adulik333
30. sep 2018

Ahojte, viete mi poradiť na Slovensku (ideálne v okolí Nitry, ale nemusí byť) nejakého skúseného fyzioterapeuta, ktorý pozná a vie pracovať s KISS, respl. KIDD syndrómom? Syn bude mať 3 roky, z 30 príznakov, popisovaných pri KISS mal do jedného roka 21, ale všetci lekári, vrátane fyzio to zľahčovali a v podstate nič nevyriešili. Nechcem, aby mal problémy po zvyšok života. Vraj sa to dá riešiť v ktoromkoľvek veku. Ale hľadám len skúseného človeka, ktorý vie, čo robí.

juliet86
1. okt 2018

robert baumann physio medical bratislava petrzalka

adulik333
autor
7. okt 2018

@juliet86 ďakujem

adrianak19
31. okt 2019

@adulik333 dobrý večer, prosím ako ste dopadli u toho fyzioterapeuta. U syna mam podozrenie na kidd syndrom, tiez bude mat 3 roky.

adulik333
autor
13. nov 2019

@adrianak19 Nakoniec sme boli v Brne u Jany Tomáškovej. Veľmi to synovi pomohlo. Po týždni začal pekne vyslovovať R, pekne našpúli pusinku pri bozku (dovtedy ani náznak), lepšie papá, je menej podráždený, konečne má záujem kresliť, pekne spieva, obsedí pri stole, má dobrú koordináciu (udrží rovnováhu na bicykli)... Naozaj odporúčam. Keby som počúvala svoj inštinkt, tak sme to mohli riešiť oveľa skôr.

juliet86
13. nov 2019

@adulik333 kolko to tam stalo ako ti bolo riesene? gratulujem

adulik333
autor
21. nov 2019

@juliet86 pani Tomášková používa Osteodynamiku. Trvalo to cca hodinu a platili sme 20€

lienk12
6. dec 2019

@adulik333 dobrý deň.ona je MUDr?má vyštudovaný niečo?

yanni
6. dec 2019

@lienk12 Nemusi byt mudr. My zijeme v DE a tu sa väcsinou klasika fyzioterapeuti specializuju na osteopatiu. Specialne je pre dospelych a extra pre babätka a deti. Ja som mala pri najmladsej tiez podozrenie na KISS. Nastastie sa to nepotvrdilo. Uz bude mat rok. Ak je nejake podozrenie na nejaku blokadu u dietatat, treba hladat osteopata, ktory sa specializuje na deti.

lienk12
6. dec 2019

@juliet86 máte skúsenosti?pomohol?

zuzuliennka1
1. mar 2022

obnovujem temu. Viete niekto o terapeutovi s touto specializaciou, okolie BA?

gansi
1. mar 2022

@zuzuliennka1 ja som bola u p.Adamcika v BA. www.osteopat.sk

pataja
22. máj 2022

@gansi prosím aké ste mali problémy, keď ste vyhľadali tohto odborníka v BA a pomohlo? Dakujem

gansi
23. máj 2022

@pataja prvý problém bol neustály plač. Plakal vkuse, keď neplakal tak buď jedol alebo spal. Spal veľmi veľmi málo...Pripisovalo sa to tichemu reflexu, ktorý mu diagnostikovali možno v prvom mesiaci, tak sme šli na gastro vyšetrenie a tam povedali , že síce reflux je ale nie je to nič hrozné.
Druhým problémom bolo že sme si začali všímať že preferuje hlavičku len na jednu stranu, čo bolo už mierne badať aj na tvare hlavy. Snažila som sa polohovať no preferoval túto stranu aj za bdela, keď ležal, keď bol na rukách...jednoducho stále pozeral väčšinou do predu alebo na jednu stranu.
Dr nám povedala že treba vydržať min do 4 mesiacov a potom sa uvidí...no keď je človek na prášky z mesačného bábätka, ďalšie 3 mesiace sú neuveriteľne dlhá doba. Známa mi našla článok na internete o Kiss syndróme a tak som začala snorit kto by nám vedel pomôcť. Našla som tohto osteopata, ktorý robí aj s detičkami nakoľko nie každý robí s tak malými deťmi.
Navštívili sme ho, mali sme dve sedenia a rozdiel som videla možno po 2 dňoch.... mimochodom keď sme ho navštívili syn mal 2,5 mesiaca.
Začal otáčať hlavu na obe strany, plač ustal a možno po mesiaci mu prešiel aj reflux. Až vtedy som si uvedomila, že keď som mu hlavu polohovala počas spánku, tá hlava išla otočiť neskutočne ťažko...akoby ju mal v kŕči. Po sedení mu aj v noci išla hlavička úplne ľahko otočiť....
Ja osobne som mala ťažký pôrod, neposuval sa do pôrodných ciest...osteopata po vyšetrení povedal že má krčnú chrbticu úplne stlacenu akoby narazil hlavou do steny...povedal taktiež že je to úplne bežné u detí, v Belgicku sa údajne hneď po pôrode deti vyšetrujú aby sa tomuto predišlo. Niektorym deti sa to dá po čase do normálnu no niektorým nie....
Aké máte príznaky vy?

pataja
25. máj 2022

Tak to je skvrle, že si na to prišla do čela skoro a ze si hneď videla rozdiel...U nás je to hlavne o probléme pri prisati, on je veľmi šikovné a vnimave dieťa a možno aj preto sa nevie poriadne orisat, ťahá mi bradavku, či mám tok silný ci slabší, cmuka pri tom a tým hlta vzduch, nechce sa mu veľmi zaklopať hlavu pri tom, ako radila LP. Ma reflux, preto je dosť alebo prevažnú časť na rukách, šatku, áno nosic nechce, takže závislá poloha to istí, má veľmi silné krčné stavce a aj otáča hlavy do oboch strán, len vidím, že pri hraní sa naťahuje skôr len jednu ruku. Možno ešte počkám, neviem sama. A kde si nasla toho osteopata?

gansi
25. máj 2022

@pataja hore vyššie v komentároch ho spomínam aj s linkom

veronicka9124
1. júl 2022

@pataja Vau… akoby som to napisla celé ja…. Ako ste dopadli ???

mim987
6. okt 2022

To tu na Slovensku nerobí nikto okrem BA?

terry658
6. okt 2022

@adulik333 my sme mali presne toto u dcérky. Chodili sme do relaxačného centra Lienka v Žiline. Jednoduchými masážami a cvikmi s dieťatkom sa to upravilo. Môžem len odporučiť.

gansi
7. okt 2022

@mim987 ja som zo stredného Slovenska a žiaľ, museli sme ísť až do BA lebo bližšie som nikoho nenašla. Asi je to risk pracovať a tak malými deťmi, ktoré v podstate ešte ani kosti nemajú

bmp
4. jan 2023

@adulik333 dobrý deň, uz je to téma starsia,ale riesim tuto istu vec..poprosim Vas..u koho ste boli? hladam skutocneho odbornika. dakujem srdecne za odpoved

gansi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gansi
7. jan 2023
adulik333
autor
25. mar 2023

@bmp dobrý deň, my sme boli v Brne u Jany Tomáškovej a sme spokojní.

bmp
25. mar 2023

@adulik333 ďakujem za radu...dlho ste čakali na termín? Ako často ste tam chodili.

dm80
29. sep 2023

@bmp V Levoci je skvela terapeutka, na KISS syndrom a blokady s tym spojene. Pani Mihalikova.