chcem sa opytat, ci si lekara mozem vybrat sama, alebo je to nejak urcene podla miesta bydliska ako to bolo kedysi? a mam si ho vybavit este pred porodom asi, ze? dakujem za vsetky rady 🙂
@simca06022011 ok, ja som sa len bala aby to nebolo podla tych ulic, lebo potom by sme mali lekarku, ktoru som este mala aj ja ako dieta a to by som nechcela...
nie, mame slobodnu volbu lekara, akehokolvek 🙂 nik ta nemoze poslat kam nechces...
mozes si vybrat, ale je mozne ze tebou vybrany lekar ta odmietne, lebo nepatris do jeho rajonu, mne sa to tak stalo, takze som skoncila u pediatra podla miesta bydliska
tak uz iba vybrat toho spravneho a dufat, ze nas neodmietne...
@misulik.uk ahoj najlepsie je ist osobne na stredisko, kde by si chcela aby patrilo babatko dohodnut sa s niakou lekarkou...a hlavne sa s nou dohodnut natom, ci dojde potom ona k vam, alebo vy k nej...nasa totiz povedala, aby sme prisli mi a to bol koniec februara...takze hladaj normalnu :D
@misulik.uk V rámci slobodnej voľby lekára máš právo ísť za hociktorým, ale je na ňom, či ťa aj vezme. Mnohí berú prednostne len určité obvody ako kedysi. Mňa zobral až tretí pediater, u ktorého som bola...
My sme isli k doktorke, ku ktorej chodi moj starsi syn, povedala som, ze cakam babatko, ci mozeme chodit k nej, samozrejme, ze mozme, ked prideme z porodnice, mame jej zavolat a ona sa pride na malu pozriet. Viem, ze uz v porodnici treba nahlasit meno pediatra.
Mozes si vybrat sama, najlepsie je aspon si zavolat pred porodom a dohodnut sa co potom. Lekarka pride ku Vam ked pridete z porodnice (my sme je volali - teda ocko, ze nas pustaju) pozriet babatko a vystavi Vam kartu s a povie kedy prist do poradne (aspon u nas to tak bolo)