Kde v BA/TT robia Cystografia ambulantne (u dieťaťa)?

karolinka1991
28. jún 2019

Ahojte,
prosím, neviete, kde v BA alebo TT kraji robia cystografiu u detí ambulantne, t. j. bez potreby 3-dnovej hospitalizácie (ak nie je u dieťaťa z iných dôvodov potrebná)?? Ďakujem veľmi pekne za info 😘

lindusss2016
28. jún 2019

@karolinka1991 a na kramsroch vam cystografiu nespravia ambulantne? Ake stare je dieta?

karolinka1991
autor
28. jún 2019

@lindusss2016 nepodarilo sa mi to dnes zistiť, nikto mi nedvíhal telefón, skúšala som viackrát (skúšala som volať aj na rôzne súkromné kliniky v BA, zatiaľ to nikde nerobia u takých malých detí ambulantne )... A jedna sa o 16mesacne dieta

riona
28. jún 2019

@karolinka1991 ja som bola na kramaroch vykonali mi to ambulantne. Maly mal 15 tyzdnov.

karolinka1991
autor
28. jún 2019

@riona ďakujem veľmi pekne za odpoveď a prosim, ktorý doktor? Robil to urológ? A ako dlho si čakala na termín? Hoci to bolo asi trosku iné, keďže synček bol ozaj malinký, asi mal prednosť

riona
28. jún 2019

@karolinka1991 nam to vybavila nasa nefrologicka. Takze sme necakali hned na druhy den sme sli. Ale mali sme byt hospitalizovany no nakoniec sa to dalo aj ambulantne ale aj tak sme o 2 dni skoncili v nemocnici zo zapalom oblicky. Robila to mlada doktorka co tam bola neviem ako sa volala ale moj maly ani nemukol. Skor sa usmieval. Teraz ideme na urografiu ale to uz s hospitalizaciou.

barus26
28. jún 2019

@karolinka1991 ja keď som mala asi 15 rokov robili mi to na Kramároch... iba my to spravili a isla som domov

karolinka1991
autor
29. jún 2019

@riona aha a ta nefrologicka teda je, predpokladám, tiež na Kramároch, nie? No skúsim sa ešte v pondelok popýtať a držím palce na tu urografiu - to je to následne vyšetrenie po 6m od zápalu obliciek??? No moja mladšia je strašný cirkusant, stačí, keď sa na ňu doktor pozrie, hneď spustí hystericky rev, takže mam z toho obavu

riona
29. jún 2019

@karolinka1991 ano je na kramaroch. My mame 5 mes o chvilku a uz 2x sme mali zapal oblicky. Ale my mame zvacsenu oblickovu panvicku. Budu nas asi operovat. Uvidime po urografii.

lindusss2016
29. jún 2019

@karolinka1991 prifaj sa do skupiny Nefrologicke problemy u deticiek, tam sa dozvies vsetko, co potrebujes. Ja napr.nerozumiem, co myslis tym vysetrenim 6 m od zapalu oblicky. Vysetreni na urologii robia kopec, vacsinou ich kombinuju, aby zistili presnu diagnozu. Detsky nefrolog je takmer v kazdom meste, ma ta k nemu poslat vasa pediatricka, alebo teda ten, kto zistil malemu problemy s oblickami. Detska urologia je v ba len na kramaroch, ved si tam vypytaj ziadanku a oni ti uz povedia, ake vysetrenia budete potrebovat. Ak ale naordinuju cystoskopiu, uz sa hospitalizacii nevyhnes. Alebo ako vies, ze ziadne ine vysetrenie nebude potrebne?

karolinka1991
autor
29. jún 2019

@lindusss2016 Dakujem pekne. Aspoň v skratke - boli sme u nefrologicky na Antolskej. Ta to zvykla robiť so svojou sestričkou ambulantne, ale už nemá sestričku, takže to robí iná doktorka a len prostredníctvom hospitalizácie. Sama mi povedala, že ambulantne by to bolo lepšie, lebo hospitalizácia môže, hlavne v lete, v sebe obnasat ďalšie rizika - hnacky, nemocničné choroby atď Plus mam okrem ďalšej 3rocnej dcerky ďalšie objektívne dôvody, prečo sa vyhnúť s mladsou hospitalizácii, no to by bolo nadlho. Tak proste skúšam, kde by to urobili ambulantne, no samozrejme prinajhoršom absolvujeme aj tu hospitalizáciu

lindusss2016
29. jún 2019

@karolinka1991 ja rozumiem, ze sa chces vyhnut hospitalizacii, zial to doverne poznam. Skor som to myslela tak, ze mozno vam nariadia aj ine vysetrenie a v tom pripade to robia v ramci 3dnovej hospitalizacie vsetko. Teda nvm, co ma maly za problem, ale ak tam je dilatacia a mava infekty, tak robia tych vysetreni viac, niektore aj v narkoze.