Kam na hematológiu po potrate v 22. týždni?

katuha
9. máj 2024

Prosím vás, kam ísť na hematologiu, jedno dieťa máme ale o druhé sme prišli. Iné vyšetrenia nejdeme absolvovat. Výmenný lístok mám a chcem preventívne sa dať vyšetriť. Kde budú ochotní lebo čo počúvam, vedia odpinkat že nie je dôvod. Rada by som bola ak by robili aj dosticky

as1184
9. máj 2024

@katuha Keď máte výmenny lístok mali by vás zobrať hocikde. Ale asi by som si to najskôr obvolala, skúsila v hovore vysvetliť. Držím palce👍

katuha
autor
9. máj 2024

@as1184 áno len tam dopísala dr že na moju žiadosť lol...není tam ani napísané čo majú odobrať a pod. Vraj v Žiline napr. Ani nezobrali baby že nemajú dôvod. Preto sa pýtam či tu má niekto skúsenosť so súkromnými a pod.

xxemma
9. máj 2024

@katuha to ma mrzi. Nezistilu nejake VVVCH plodu? ja som chodila do fakultnej v MT, mala som 2x MA, potom zistili trombofiliu. Cele tehu brala anopyrin a clexane a pidatilo sa.

katuha
autor
9. máj 2024

@xxemma
@xxemma nie práveže sme mali úplne zdravé bábätko, len mi praskla voda asi kvôli bakteriálnej infekcií a napriek tomu sme s bábätkom potiahli ešte mesiac... Spustil sa mi bohužiaľ pôrod :( ... Týždeň pred sme ešte boli na Morfe a napriek žiadnej plodovej vode malo všetko vyvinuté na daný týždeň ...Len neviem už to nechceme zažiť a nikto nechce vyšetrovať po prvej strate :(

katarinaforever
9. máj 2024

@katuha ahoj stalo sa mi presne to iste bohužiaľ a išla som do unilabu na hematologiu - ale čakala som asi dva mesiace

littlel
9. máj 2024

@katuha Ahoj, keď to nemáš ďaleko, tak by som odporučila Synlab v Bratislave na Limbovej 5. Pani Dr.Drakulová je veľká profíčka a milá žena.Mne pomohli zistiť prečo sa mi tvorili antierytrocytové protilátky po missed abort.Tiež som mala výmenný lístok a termín mi dali po 5 mesiacoch, keď sa mi dalo telo a hormóny dokopy.
https://www.synlab.sk/pre-verejnost/ambulancia-....

xxemma
9. máj 2024

@katuha ja som prave z obav aby som sa nezacala skor otvarat mala utrogestan az do 35tt. Mala som vtedy 42r.

katuha
autor
9. máj 2024

@xxemma ja som ho tiež brala ale odtiekla mi voda a už to nezastavilo nič...napriek tomu že som ho brala

xxemma
9. máj 2024

@katuha bohuzial to niekedy nepomoze.
Skus pripadne posilnit panvove dno. Ja som cvicila mojzisovu aj kogelove.
Drzim palce, nech dalsie tehu dopadne na 1-ku🙂🍀

lulu1812
9. máj 2024

@katuha ja som bola raz na normalnej hematologii ale poslali ma do MT na nejake specializovane pracovisko myslim Dr. Dobrotova alebo nejake take meno. Ona mi odporucila pichat si fraxiparin

xxemma
9. máj 2024

@lulu1812 ja som chodila tiez ku nej, mala priamo soecialuzaciy na trombofilne stavy. No vidi sa mi, ze uzcisla do dochodku.

lulu1812
9. máj 2024

@xxemma ano nieco tak. A nikto iny tam nieje? Ja som tam chodila po potrate asi 12rokov dozadu...

xxemma
9. máj 2024

@lulu1812 ja cca 3r spat. Vtedy tam boli este 2 lekari no neviem ako sa volali.

taktotedanie
10. máj 2024

@katuha hematologia nema nic s prasknutou plodovou bodou kvoli infekcii- u teba je pricina predsa jasna
Nie je to hematologicky problem , tam chodia vacsinou zeny ak sa mi nedari otehotniem alebo maju za sebou viac potratov

katuha
autor
10. máj 2024

@taktotedanie bolo tam cca mesačne krvácanie z placenty, ktoré mohlo tlakom spôsobiť to pretrhnutie. Infekcia uz len dopomohla. Takže to môže súvisieť s krvou. A nebudem čakať že sa mi to stane opäť. Chcem si byť istá že mám krv v poriadku.

taktotedanie
10. máj 2024

@katuha ale to bolo pravdepodobne sposobene chybou placenty a to zase nema nic spolocne s hematologiou
Ci bude hematologia ok alebo nie vyvoj placenty ci infekciu ci predcasne prasknutie plodovych obalov sa tym nijako neovplyvni ale asi to potrebujete pre vas pokoj v dusi co sa da chapat samozrejme 😔