Hľadáme detského gastroenterológa

antoni
16. jan 2018

Milé mamičky, som tu na MK pomerne dlho a preto sa obraciam s dôverou práve na vás. Dcéra má od útleho veku problém s bruškom, chodíme na gastro cca od 1 roka. Pretože sme z východu, skúsili sme Košice, Prešov, ale nie som spokojná s vyšetreniami. Myslím, že na daný problém sú nedostačujúce. Malú bolí bruško už nalačno pomaly každý deň a už sme mali obdobia, že sme jedli len ryžu a pili čistú vodu, lebo sa mi zvíjala od bolesti po čomkoľvek, čo zjedla. Bez hnačiek a vracania. Všeobecná lekárka ma v takom prípade posiela rovno na chirurgiu. Vraj slepé črevo. Prejavy sa mi zdajú na podráždený pankreas, podľa gastroenterologičky vraj preháňam. Doposiaľ vyšetrenia pozostávali z odberu krvi. Pokiaľ som sa dočítala, pri takej diagnóze je potrebné vyšetrenie CT, magnetická rezonancia a pod. Potrebujem poradiť kliniku, lekára, kde by sa tomu vážne venovali. Ťahá sa to už 9 rokov a stav sa zhoršuje. Sme ochotní cestovať aj do Bratislavy, poprípade zaplatiť si vyšetrenia na súkromnej klinike. Vopred ´dakujem za rady.

evitka83
16. jan 2018

Ak chces vyskusay aj BA, pozri si assiduo.sk Maju aj detske gastro, rocny poplatok 50€ tusim. Neviem aku maju detsku lekarku, ale co sa tyka starostlivosti pre dospelych,.tip top. Mam crohna, hadice som odmietla, urobili milion vysetreni zo vsetkeho co sa dalo a poslali zaroven hned na sono a mri, ct. maju trochu dlhsiu cakaciu dobu, ale oplati sa a mozno bu ste ich ukecali. Drzim palce

evitka83
16. jan 2018

@antoni a este som ti chcela povedat, ze tiez som mavala taketo zachvaty avelmi mi pomohli kombinacie byliniek, ktore pijem. Vdaka tomu nemusim brat lieky

diocka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bibistec
17. jan 2018

V ke,nova nemocnica dr majlingova alebo majorova ta majorova ma kratsie terminy na objednanie. V ke nie je nikto lepsi obe su topka. My sme si tiez vselico preskakali vymenili 2 gastra a konecne super. Ak chces napis mi spravu mozno poradim

stascha
17. jan 2018

Ako písu dievatá v BA ASSIDUO dr. Nencsicová, milá ustretová dr. a s detmi to vie. Je tam poplatok 50 EUR ale stojí to za to.

mon999
17. jan 2018

@antoni skúšala si Dr. Majorovú v KE? Je naozaj perfektná, mňa dala dokopy, keď som mala 4 roky a už som na tom bola naozaj zle.

antoni
autor
17. jan 2018

Mamičkám ďakujem za odpoveď, určite sa ešte s vami poradím, čakáme na výsledky z krvi o týždeň, či sa niečo nepreukáže.

antoni
autor
17. jan 2018

@mon999
@bibistec Chodili sme do KE k Dr. Klocáňovej, zdala sa mi dlhá čakacia doba na Dr. Majorovú, takže môžem ľutovať. Ak teraz nepochodíme v PO (to nie je možné, že aj po 20 rokoch je tu okrem nemocnice jediný gastroenterológ pre deti), tak asi skúsim KE, alebo tú BA, aj keď tam tiež budú asi dlhšie čakacie doby, pokiaľ som pozerala na net.

nikaella
17. jan 2018

Mna bolievalo brucho od mala. Po vysse 20 rokoch zistili intolerancie na potraviny. Zial to uz mam brucho v takom stave ze skoda reci. Testy lekari neponukaju lebo su velmi drahe (stovky eur) a poistovna ich nepreplaca. Tiez som behala po gastro a neviem kde. Nakoniec som si testy dala urobit sukromne. Drzim dietu dost prisnu a je to ovela lepsie. Ak nic nenajdu skus patrat tymto smerom. Keby nieco kludne mozes ip

mon999
17. jan 2018

@antoni skús za Dr. Majorovou zájsť osobne, možno, keď jej vysvetlíš akútnosť zdravotného stavu, tak by ťa uprednostnila, aspoň mňa tak vtedy vzala skoro ihneď (ale to už bolo teda naozaj dávno). Vlastne k nej chodím dodnes, (venuje sa aj dospelým, ale prvotne je pre deti) lebo lepšiu som nenašla, dochádzam k nej do KE, aj keď som z MI. Každopádne držím palce, aby ste tým s malou úspešne prešli, nech je už v poriadku 🙂

bibistec
18. jan 2018

@antoni my sme.od klocanovej odisli
Ta majorova dala kamoske termin do 3 dni pre zly stav. Chodte osobne a vysvetlice ze ste akutny stav a potrebujete rychlo

Mmch maju vela pacientov od klocanovej co musia davat do poriadku
.ozaj vam odporucam movu nemocku