Hľadám vhodnú zdravotnú poisťovňu

stelka14
7. máj 2018

Prosím, poradí niekto, hľadám poisťovňu, ktorá bude najvýhodnejšia v preplácaní za stomatologické ošetrenie. Mám všetobecnú zdravotnú, ale sú tam také doplatky, že pre mňa, keď zarobím minimálnu mzdu, tak tie doplatky sú likvidačné. Ďakujem za info....

babyfrog
7. máj 2018

A chodíš každý rok na preventívnu prehliadku? Ak nie poisťovňa nepreplatí nič... Viem že teraz má union akciu že dentálny balík 520 eur ročne. Tak skús sa pozrieť. Ale v každej poisťovni je doplatok. Napr. anestéziu poisťovňa neprepláca .

basska_b
7. máj 2018

Je to aj o zubárovi, aké doplatky má nastavene, veľa zubárov vôbec na poisťovňu nerobí :(

hlavne že idú mesačne na zdravotné poistenie obrovské peniaze,pozrite si výplatne pásky. A ani40 eur ročne za 1 kaz a prehliadku mi z toho nikto nepreplatí

stelka14
autor
7. máj 2018

@babyfrog ...len neviem, ako je to s prestupovaním z poisťovne do poisťovne, aká je tam čakacia doba...ďakujem za info...

stelka14
autor
7. máj 2018

@basska_b je to fakt strašné...ja mám jedno dieťa a už mám z toho mindráky...a tí ktorí majú viac detí, to si neviem ani predstaviť, tí si musia pňžičku zobrať...aby ako tak opravili zubky deťom...

bosorkabb
7. máj 2018

@stelka14 žiadna poisťovňa ti nepreplati všetko u zubára. Ja mam teraz dôveru, predtým všeobecnú a platila som rovnako. Dentalnu hygienu 50 eur a vytrhnutie 2 zubov 80. A to ma čaká oprava 2 zubov, čo si myslím že cca 150 tam nechám minimálne.

hettinka
7. máj 2018

@stelka14 na zuby sú lepšie dôvera alebo union, poraď sa so svojim zubárom. A prestupuje sa do 30.9. s tým, že prestup platí až 1.1. další rok.

hettinka
7. máj 2018

@stelka14 u detskej zubarky neplatím nič, jedno dieťa má dôveru a druhé vzp. Ale za strojček platíme veľa.

matazirafa
7. máj 2018

Treba si určiť priority, či ti ide o cenu alebo o kvalitu, ak je to lekár ktorý tú robotu spraví poriadne a v okolí nenájdeš lepšieho a lacnejšieho tak ti neostáva len si zaplatiť. Ja mám teraz výbornú doktorku a za trhanie som platila 10€, čo bola vlastne len cena injekcie. Za jeden kaz nejakych 8€. Predtým som mala tiež jednu z tých drahších a kvalita práce bola dosť mizerná.

matazirafa
7. máj 2018

Zabudla som doplniť mám normálne VšZP, tým komerčným poisťovniam neverím.

stelka14
autor
7. máj 2018

@matazirafa ..ďakujem.🙂

matazirafa
7. máj 2018

A samozrejme čo je najdôležitejšie je starostlivosť o zuby z tvojej strany, teda hygiena, zdravá strava atď. Tam treba začať lebo to je základ

sissy27
7. máj 2018

@stelka14 poisťovňu môžeš zmeniť vždy od 1.1. s tým, že prihlášku do novej poisťovne musíš podať najneskôr do 30.9. Ale takisto zubár, ktorý má dnes podpísanú zmluvu s poisťovňou, tak zrazu od ďalšieho roka nemusí mať zmluvu so žiadnou a všetko bude len na priamu platbu.
Preventívky máš ale zadarmo v každej poisťovni, ako dospelá máš nárok na 1x ročne, deti 2x ročne. Ak na ne nechodíš, tak potom ani nemáš ani nárok na spoluúčasť poisťovne na ďalších ošetreniach.

basska_b
7. máj 2018

@stelka14 Čítala som vtip, že človek je dospelý vtedy, keď sa neboji ísť k zubárovi kvôli bolesti, ale kvôli cene 😂😂

babyfrog
7. máj 2018

@basska_b tak ja som ešte nedospela 😂 😒 😢

deti95060810
7. máj 2018

@stelka14 máme viac detí, ale pôžičky na zúbky neberieme....zatiaľ....ale lacná záležitosť to nie je...

catherinah
7. máj 2018

Chodievas na preventivky?
Lebo ak nie, tak zbytocne budes menit poistovnu. Platit si to budes v kazdej za plnu sumu.

Najdi si lacneho zubara, moj kolega ma nejakeho, kde za plimbu plati max. 5€.

simca06022011
7. máj 2018

@stelka14 deti skoro nič neplatia.. ja som u zubára za dcéru platila raz, 10eur za anestézu... Len treba chodit. Dospelý majú viac. Ale tiež záleží na Tom aký je problém.

hettinka
7. máj 2018

@catherinah ja som mala lacnú zubarku - výsledok je taký, že mám zle porobené zuby a kompletne mi zo musia prerobiť, našla som si súkromníka a suma bude 1000€. Ale boli ma to, plomby vypadávajú, niet iného riešenia.

catherinah
7. máj 2018

@hettinka kolega problem nema, ja tam nechodim. Ale tak ked nema z coho pomaly zit, tak co jej poradit.