Prosím, poradí niekto, hľadám poisťovňu, ktorá bude najvýhodnejšia v preplácaní za stomatologické ošetrenie. Mám všetobecnú zdravotnú, ale sú tam také doplatky, že pre mňa, keď zarobím minimálnu mzdu, tak tie doplatky sú likvidačné. Ďakujem za info....
Je to aj o zubárovi, aké doplatky má nastavene, veľa zubárov vôbec na poisťovňu nerobí :(
hlavne že idú mesačne na zdravotné poistenie obrovské peniaze,pozrite si výplatne pásky. A ani40 eur ročne za 1 kaz a prehliadku mi z toho nikto nepreplatí
Treba si určiť priority, či ti ide o cenu alebo o kvalitu, ak je to lekár ktorý tú robotu spraví poriadne a v okolí nenájdeš lepšieho a lacnejšieho tak ti neostáva len si zaplatiť. Ja mám teraz výbornú doktorku a za trhanie som platila 10€, čo bola vlastne len cena injekcie. Za jeden kaz nejakych 8€. Predtým som mala tiež jednu z tých drahších a kvalita práce bola dosť mizerná.
Zabudla som doplniť mám normálne VšZP, tým komerčným poisťovniam neverím.
@matazirafa ..ďakujem.🙂
A samozrejme čo je najdôležitejšie je starostlivosť o zuby z tvojej strany, teda hygiena, zdravá strava atď. Tam treba začať lebo to je základ
@stelka14 poisťovňu môžeš zmeniť vždy od 1.1. s tým, že prihlášku do novej poisťovne musíš podať najneskôr do 30.9. Ale takisto zubár, ktorý má dnes podpísanú zmluvu s poisťovňou, tak zrazu od ďalšieho roka nemusí mať zmluvu so žiadnou a všetko bude len na priamu platbu.
Preventívky máš ale zadarmo v každej poisťovni, ako dospelá máš nárok na 1x ročne, deti 2x ročne. Ak na ne nechodíš, tak potom ani nemáš ani nárok na spoluúčasť poisťovne na ďalších ošetreniach.
@stelka14 máme viac detí, ale pôžičky na zúbky neberieme....zatiaľ....ale lacná záležitosť to nie je...
Chodievas na preventivky?
Lebo ak nie, tak zbytocne budes menit poistovnu. Platit si to budes v kazdej za plnu sumu.
Najdi si lacneho zubara, moj kolega ma nejakeho, kde za plimbu plati max. 5€.
@stelka14 deti skoro nič neplatia.. ja som u zubára za dcéru platila raz, 10eur za anestézu... Len treba chodit. Dospelý majú viac. Ale tiež záleží na Tom aký je problém.
@catherinah ja som mala lacnú zubarku - výsledok je taký, že mám zle porobené zuby a kompletne mi zo musia prerobiť, našla som si súkromníka a suma bude 1000€. Ale boli ma to, plomby vypadávajú, niet iného riešenia.
@hettinka kolega problem nema, ja tam nechodim. Ale tak ked nema z coho pomaly zit, tak co jej poradit.
A chodíš každý rok na preventívnu prehliadku? Ak nie poisťovňa nepreplatí nič... Viem že teraz má union akciu že dentálny balík 520 eur ročne. Tak skús sa pozrieť. Ale v každej poisťovni je doplatok. Napr. anestéziu poisťovňa neprepláca .