Ahojte, potrebujem sa poradit ohladom vyberu dobrej pediatricky/pediatra. Mam 3,5-rocneho synceka a nasa pani doktorka, teda uz ju ani nemam chut nazyvat doktorkou, nas nedokaze vyliecit zo zapalu pluc. Sme z Pezinka, chodime k Dr. Feketovej (predtym Filipovicovej) a je to cista hroza. Na to, ze je relativne mlada, hlucha je jak poleno. V oktobri min. roku moj syn ochorel, pretrvaval mu kasel dost dlho a ona stale mlela, ze ma ciste dychanie. Az take ciste, ze sme sa o mesiac dostali do nemocnice so zapalom pluc. Tam mu urobili vysetrenia, vyslo mu, ze je aj dost silny alergik, takze sme sa objednali aj na imunoalrgologiu. Pred tyzdnom sme sa zase dostali s kaslom k nasej "lekarke", ktora uz necakala velmi a nasadila synovi opät antibiotika (to su tretie v poradi za posledne 3 mesiace) a dnes po dobrati ATB sme sa konecne dostali k imunoalrgologicke, primarke Michalickovej. Ona je skutocna lekarka, ktora vie pomoct cloveku, je to fakt kapacita, chodim k nej aj ja sama so sebou, kedze som astmaticka. A ona nam dnes oznamila, ze ma riadny nalez na plucach, takze pekne dalej berieme spreje a kvapky na kasel. Mame zakaz chodit do skolky (podotykam, ze tam bol za posledne 3 mesiace dohromady 4 dni), dost dlho, co je pre mojho syna utrpenie, kedze s radostou chodi do skolky ☹ . A uz ma dost nastval verdikt nasej pani "doktorky" pred 2-dnami, kedy nam oznamila, ze od buduceho tyzdna moze ist do skolky a dychanie mame ciste... Takze asi kazdy pochopi, ze uz ju ani nemam chut vidiet, len horsie je, ze v PK si moc nenavyberam, ziadna slava to s lekarmi tu nie je, preto mi prosim poradte naozaj dobreho pediatra v okoli. Pocula som aj o modranskej lekarke Dzupovej, ale k nej sme sa dostali na pohotovost predtym, ako sme sa dostali do nemocnice a tiez nepocula na plucach nic... Tak preto prosim kazdeho, kto by mi vedel poradit lekara/rku, najlepsie v BA-Raca, mozno aj ostatne casti, hlavne nech to nie je na druhom konci BA 🙂. Dakujem.
K pediatricke sa vyjadrovat nebudem, neviem posudit jej odbornost z tvojho prispevku. Len k tvojmu rozhorcenemu udivu, ze uz tretie antibiotika pocas troch mesiacov : moja dcera ako trojrocna prekonala zapal pluc a zabrali jej az stvrte antibiotika. Lezala v nemocnici, v blizkej rodine mam dvoch pediatrov, s ktorymi to bolo konzultovane a nevedeli jej pomoct svihnutim zazracneho prutika. Zapal pluc je vazne ochorenie, mnohe mamicky si to neuvedomuju, ale ano, na zapal pluc sa este aj dnes umiera.
jana87, tiez som z PK, tiez som bola nespokojna z pediatrickou ktoru sme mali a teraz chodim k dr. Jagerovej ale az do perzalky. Co sa tyka dr. Dzupovej, tak na margo toho ze nepocula na plucach nic predtym ako ste sa dostali do nemocnice. Syn ma 2,5 roka a zapal pluc ho doslova lizol minuly november. Nasa obvodacka mi vysvetlila ze zapal pluc ma rozne formy a nie vzdy je pocutelny tak aby sa dal jednoznacne identifikovat a je potrebne vrat do uvahy viacere fakty. Nasi susedia, viaceri, chodia prave k tejto modranskej doktorke a su spokojni. Tazko je si vybrat, lebo co jednemu vyhovuje, druhemu nemusi. Budem drzat palec aby ste si vybrali niekoho s kym budete spokojni.
ronja 31, presne tak ako píšeš. Neviem či to bolo tak aj v minulosti, ale teraz tie zápaly pluc sú také, že ich vobec nieje počut a zistia to až na rtg. Moj malý mal zápal pluc pred rokom, nič mu nebolo, teplota žiadna pekne sa hral len občas zakašlal, išla som doktorke urobila mu rtg a zápal na celej pravej strane okamžite sme museli ist do nemocnice. Chvalabohu nám zabrali hned prvé atb. Inkinka, ronja31 ako vám zistili zápal pluc, robili vám tiež rtg?
@pepa30 ano, robili nam rtg. Pri atypickych pneumoniach nemusi byt zmena dychania posluchom rozpoznatelna a ze ide o zapal pluc, ukaze az rtg.
Bolo to aj v minulosti tak.
Vidim, ze si tu nova, ak chces na niekoho reagovat, klikni na "odpovedz" pod jeho prispevkom a on si najde v upozorneniach, ze ma reakciu, bez toho, aby si precital tvoj prispevok. Takze mas jedno upozornenie odo mna 😉
@pepa30 ahoj, nastastie synovi to podchytili v zaciatkoch, neboli sme na rtg, lebo jacal ako tur a nechcel tam stat, ale vdaka tomu jakotu sa tak rozkaslal, ze bol vyrazne pocut nalez (ako to doktorka nazvala) a tak sme dostali ATB. Super bolo ze nam zabrali hned prve, aj ked sme sa dlho zbavovali kasla a pod, takze skoro mesiac nebol vonku (bolo to minuly november) - ale pomohlo dodrziavanie rezimu, snazila som sa mu najst take aktivity pri ktorych sa hybal co najmenej 🙂 bola som z toho viac otravena ako on, ale zvladli sme to.
Ahojte maminky, dakujem za vase prispevky 🙂. Moj Davidko je nastastie ok, skoda len, ze stale nechodi do skolky. Z krvi mu vysla trochu oslabena imunita, tak berie ribomunyl, snad mu to pomoze a bude vediet bojovat proti chorobam viac. Stale berie aj spraye, ktore nam imunologicka dala v januari, tak uvidime, co bude po nastupe do skolky, co by sme radi vyskusali v aprili. Ja viem, ze zapal pluc sa neda pocut vzdy, ale bolo mi dost divne, ked pocas zakaslania krcna pocula, ze to ide od pluc a obvodacka tvrdila, ze dychanie je ciste. Ta nasa "lekarka" tiez dostala do nemocnice rocnu dcerku nasej znamej a skoro o nu prisli, kedze uz dietatko nemalo dost kyslika. A diagnoza? Zapal pluc... A pediatricka tvrdila, ze ma crevnu virozu, kedze malinka im aj dost vracala (samozrejme z toho, ze ju napinalo hlavne z toho kasla a nie z crevnej virozy). Som presvedcena, ze nie kazdemu lekarovi ten diplom patri. Pediatricku som konecne zmenila, ostali sme v PK, tak uvidime, ci nepostupime do Race.
Ahojte maminky, z Vašich príspevkov som v miernom strese... Teraz neviem ako si mám správne vybrať lekára pre naše babo. V blízkej dobe sa máme sťahovať do Pezinka a tak som si tam chcela nájsť nejakého lekára, ale vyzerá to komplikovanejšie ako som si myslela. Takže teraz neviem pre koho sa mám rozhodnúť...Jana87 akú pediatričku máš teraz? A si spokojná?
@jana87 ahoj janka,aku mas teraz doktorku, my chodime tiez do PK a hladam novu, je to des
Ahojte maminy, teraz chodime k Vargicovej, je dost rychla asi na kazdeho (je ako rapkac, ale vzdy zoberiem pero a papier a pisem si a ide to 🙂), ale som omnoho spokojnejsia ako s Filipovicovou ( teraz Feketovou). Je fajn, nie je absolutne taka arogantna, no mam z nej omnoho lepsi pocit. Ale chodim aj k homeopatovi, ktory pomohol dost mne aj Davidkovi, berieme preparaty od neho na imunitu a klop klop, je nam lepsie (ja som totiz vsetko od Davida chytala tak, ako on od deti v skolke). Neviem, v PK jedine Vargicovu alebo este asi Krizanovu, Filipovicovu urcite nie a Gulovu som zazila raz na pohotovosti a nikdy v zivote. Moj David sa ludi neboji vobec, ale Gulovej sa bal jak cert kriza. A o viacerych lekaroch neviem v PK, takze tolko moj nazor 🙂.
Ahoj,ja som z PK a tiez sme mali pediatricku v PK´,vôbec sme neboli spokojný tak sme od nej odišli.teraz chodíme do race mudr.hastovej s ktorou sme veľmi spokojný.robila na Kramároch je veľmi milá,urobí všetky potrebné vyšetrenia