Hľadám laktačnú poradkyňu v Topoľčanoch a okolí

cabby88
23. nov 2011

Ahojte! Hľadám dobrú laktačnú poradkyňu, najlepšie z okolia Topoľčian, prípadne Partizánskeho. Mám šesťtýždňovú dcérku, a málo mliečka aj napriek tomu,že ju často prikladám, pijem vineu, čaje pre kojace maminy, beriem homeopatiká ricinus...Už naozaj neviem ako si zvýšiť produkciu mliečka, malej to nestačí, stále mi plače, skúšala som ju dokrmiť nutrilonom a po kojení mi vypila až 100ml z fľašky! Za každú radu, prípadne kontakt na poradkyňu ďakujem!!!

veronikam
23. nov 2011

Pozri si na stranke http://www.mamila.sk/, tam mas vlavo kontakty na poradkyne, urcite Ti poradia. 😉

strapco13
24. nov 2011

@cabby88 to chce naozaj laktacnu osobne ..nasla si si nejaku..alebo ti mam zohnat kontakkt na konkretnu, ktora by vedela prist?
pozri si zatial http://dojcenie.wordpress.com/som-zufala/mam-do... a aj ostatne clanky na tej stranke

cabby88
autor
24. nov 2011

@strapco13 Ahoj, budem ti veľmi vďačná za nejaký kontakt, bolo by fajn,keby prišla,ale som ochotná aj ja dojsť za ňou,som z dediny 17km od Topoľčian, tak pripadá do úvahy aj Partizánske či Nitra.A chcem sa ťa spýtať, koľko asi tak stojí takéto stretnutie s laktačnou poradkyňou? Nie, žeby na tom nejak veľmi záležalo,veľmi chcem kojiť,tak dám za to aj nemožné, len nech sa viem pripraviť 🙂 ĎAKUJEEEEM!

strapco13
24. nov 2011

@cabby88 napisem kolegynkam..ktora by vedela...cena je indivindi

strapco13
24. nov 2011

@cabby88 kym mi niektora odpise....flaskou nie je dobre dokrmovat..lepsie je cievkou na prsniku..lebo tak dietatko stimuluje tvoju tvorbu mliecka
vies rozoznat kedy dietatko pije a kedy nenutritivne saje?....ked dietatko pije robi take velke pohyby a brada pekne klesne a ked klesne uplne tak sa nachvilu nehybe..taka pauza v pohybe..vtedy ma dietatko plne usta mliecka ato potom prehltne
pokial robi take kratke rychle pohyby tak znamena ze nepapa..ale aj nenutritivne sanie je pootrebne
opis mi viac ako vyzera dojcenie..ci vidis ci mala papa, ci sa hneva na prsniku, ci pouzivas dudel

strapco13
25. nov 2011

@cabby88 skus sa niektorej ozvat
Prievidza: Andrea Lackovičová 0908 311 300, drobcekovia@drobcekovia.sk

Nitra: Mgr. Magdaléna Drdošová 0904 547 485, lenka@drdos.sk
Ing. Marcela Križanová 0915 631 514, krizanova.marcela@gmail.com

cabby88
autor
26. nov 2011

@strapco13 Ahoj! Dakujem za cisla, ozvem sa niektorej. A co sa tyka toho mojho kojenia-viem kedy mala pije, pocujem ju preglgat,aj tu pauzu v brade ma,ale zda sa mi ze len kratko naozaj pije,tak 5-7minut na kazdom prsniku. Ked prestane preglgat,skusam stlacanie prsnika,ale to pomoze len na minutku-dve. A na prsniku sa hneva hlavne vecer, co je nas najvacsi problem, cez den sa kojime pekne, napapa sa a vacsinou zaspi na prsniku(co sa tiez bojim,ci nespi preto ze pomaly tecie?), ale vecer place,odtrha sa od prsnika, znova sa prisaje a zase place,takze som tento tyzden zacala prvykrat vecer dokrmovat nutrilonom z flasky ☹ ,vypije tak 70-100 ml.V noci papa tak trikrat, vacsinou pri tom ale zaspim,pretoze kojim poleziacky,takze vtedy neviem ako dlho papa,co asi robim chybu...Dudlik mala v puse len parkrat,ked sme v meste alebo tak a zacne plakat, na upokojenie,ale hned ho vypluje,ked zisti,ze to neni prso.No a pocikanych plienok mame tak 6 za den a dve zlte stolice denne.Inak neviem ci nema tichy reflux,sice negrcka,len obcas trosku,ale vidim ako niekedy preglga naprazdno,alebo jej zabehne a to aj dlhsie po kojeni,a tiez tak krochka,alebo chrchle obcas,tak neviem?Ake su dalsie priznaky?Dakujem ti velmi za pomoc... 😉

cabby88
autor
26. nov 2011

Jaj,a pri poradni v tretom tyzdni zivota pribrala 240g za dva tyzdne, dalsia nas caka az na buduci stvrtok,co bude mat mala sedem tyzdnov,takze neviem kolko teraz pribera...

strapco13
26. nov 2011

@cabby88 tak ked prstane pit po stlacani, ponukni druhy prsnik kludne..takto mozes stredat prsniky aj opakovane
dokrmovat flaskou nie je dobre..treba dokrmovat na prsniku cievkou aby tvoje telo malo aj nadalej signal, ze treba viac tvorit..lebo ak das flasku..ako ma tvoje telo vediet ze treba viac mliecka?
to ze spis pri dojceni je uplne normalne a tak to ma byt...aby si si aj ty oddychla
vecer..no vecer moze byt prestimulovana a teda nevie sa sustredit na jedenie ..skus upravit rezim tak aby vecer bol kludnejsi..napr ju kup skor, daj ju skor spinkat
ale moze to byt naozaj aj o znozenommnozstve mliecka
kedze dokrmujes, tak sa tazko hodnoti pocet pocikanych plienok a stolic vzhladom k dojceniu
prirastok 240g za 2tt je pekny...ale treba skontrolovat dojcenie.
http://dojcenie.wordpress.com/2009/12/10/kolko-... ..na konci clanku je odkaz na graf vaha .vek..zakresli si do neho jednotlive prirastky a sleduj ci sui dieta drzi svoju krviku...pokial plynule pribera rovnako aj ked menej je vsetko OK..pokial je zrazu pokles priberania, tak treba nieco robit s dojcenim

gilmorka
30. apr 2013

tiez hladam kontakt na poradkynu, ktora chodi aj do TO? Mate niekto osobnu skusenost?

gilmorka
1. máj 2013

@cabby88 ahoj. Prosim ta, ktorej laktacnej si volala a dosla ci si bola za nou?

cabby88
autor
1. máj 2013

@gilmorka Ahoj,nakoniec ziadnej,dokazala som to sama poriesit a kojime sa dodnes 🙂

kolienko
25. mar 2014

Ahojte, oprasujem temu. ?... Ma niekto kontakt na dobru laktacnu poradkynu okr. Topolcany? ja so jednu nasla Ing.K.Palusovu, ma niektora skusenosti? dakujem

gilmorka
27. mar 2014

@kolienko tak konecne aj v TO nejaka. Skoda ze nebola cca pred rokom. Nepoznam, ale pevne verim teda resp.dufam, ze bude dobra, bolo by to pre mamicky v TO super.

kristianko29
10. aug 2016

@kolienko
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na laktačnú poradkyňu (Ing.K.Palusovu) čo ste našli či máte na ňu kontakt a skúsenosť?
Ďakujem

kolienko
10. aug 2016

@kristianko29 dobry den..ano mam a nou velmi dobre skusenosti a velmi mi pomohla..☺ konrakt bol na stranke mamily.skuste si tam pozriet.

kristianko29
10. aug 2016

@kolienko
Dobrý deň, prebehla som všetky kraje a nikde som pani Ing.K.Palusovu nikde nenašla nemohlo sa stať, že to už nerobí?

kolienko
11. aug 2016

Ona mala babatko tak mozno preto stiahla na seba kontakt.ale viem,ze v Topolcanoch bola este jedna laktacna poradkyna niekde za kasarnami. Ak chcete napiste mi ss o aky problem ide...mozno budem vediet i sama poradit. Dost som o tim citala a stretavala sa s Katkou.mam na nu sukr.cislo...spytam sa jej ci ho mozem posunut ☺

misurkaa
24. sep 2016

Dobrý deň, viete mi niekto poskytnúť kontakt na nejaku laktačnú poradkyňu z Topoľčian? Je tu vôbec ešte nejaká? Ďakujem