Hľadám imunoalergológa pre dvojročné dieťa

jurka2907
1. jún 2022

Ahojte, poraďte prosím, súrne hľadám pre kamošku, imunoalergologa, malý sa trápi silným atopickym, upchaty nos uz cca pol roka, bolesti bruška, nafúknuté bruško...
Kamoška o volala pol Bratislavy a termín ma na november, to je neskutočne neskoro.
Prosím neviete poradiť, kde by ich vzali?

e1i
1. jún 2022

@jurka2907 co viem tak testy na alergie sa robia v zimnych mesiacoch, mimo hlavnu sezonu

jurka2907
autor
1. jún 2022

@e1i krvné? Lebo malým deťom nerobia na kožu, len z krvi... Vašemu aké robili prosím?

pribinak
1. jún 2022

@jurka2907 bolesti bruska a nafúknuté bruško bude potravinová alergia. Tam mu vie nabrať krv aj pediatrička, rozbor stolice mu tiež vie urobiť pediatrička. A podľa výsledkov smer gastro

Čo sa týka upchateho nosteka, teraz sa nič robiť žiadne testy nedá. Je sezóna, všetko kvitne a poletuje

e1i
1. jún 2022

@jurka2907 surodenci chodili od mala a robili im kozne testy na alergiu

jurka2907
autor
1. jún 2022

@pribinak toto mu robila obvodná poslali ich ale na imuno alerkologii, tiez som myslela ze smer gastro pôjdu, určite má potravinovú, príznaky ma...

kittykat22
1. jún 2022

@jurka2907 na to nefuknute brusko moze mat mlieko - a to je najlepsi test nie krv ale fukanie do sacku. Je to velmi presne aj setrne. Robi to prave gastro. A ano, na imunologiu sa fakt caka 4-6 mesiacov. Vstupny test trva skoro 2 hodiny so zapisom, odberom a vsetkym okolo. Lekarka stiha velmi malo novych pacientov - pretoze ti stari sa tam periodicky objavuju. My sme regist. pacenti so synom a termin sme v marci dostali jul.

pribinak
1. jún 2022

@jurka2907 treba si pýtať výmenný lístok na gastro, ale sj tam sú niekoľko týždňové cakacky

Napr môj syn je alergický na laktozu, keď pije mlieko, alebo niečo čo obsahuje laktozu, tak hneď na druhy deň je zahlieneny a usopleny

Mamička by mala sledovať na aké potraviny dieťa reaguje

jurka2907
autor
1. jún 2022

@e1i v 2r?Super, Dakujem lebo ja som Počula že kožné sa robia u starších detičiek, ale to len od známej,takže milna informácia. A u ktorej prosím poraďte, kde chodili/chodia? Ďakujem za radu🤗

sono2
1. jún 2022

@jurka2907 keď tak malý najskôr to bude alergia na bielkovinu mlieka
Jeho mama je OK? Sa to zvykne dediť

sono2
1. jún 2022

Nemusí byť ani laktóza, ale práve na bielkovinu čiže ten kazein

simsalabim
1. jún 2022

@kittykat22 to fukanie je na laktozovu intoleranciu, nie na alergiu na BKM.

simsalabim
1. jún 2022

@pribinak laktozova intolerancia NIE JE alergia. Sposobuje ju nedostatocne alebo nijake tvorenie enzymu laktaza, ktorz stiepi-travi laktozu. Ak ho niekto ma malo, alebo vobec - vetdy ma laktozovu intoleranciu. Staci do organizmu dat enzym laktaza v dostatocnom mnozstve - napr. pomocou tabletiek alebo kvapiek s tymto enzymom - a clovek moze mliecne jedlo konzumovat. Pri alergii na BKM si nepomozes. Mlieku a jeho vyrobkom sa treba uplne vyhnut.

pribinak
1. jún 2022

@simsalabim intolerancie či alergia, to je jedno, syna boli brucho, má sople a ekzém

simsalabim
1. jún 2022

@pribinak no nie je to jedno... tak ako nadcha a chripka nie je jedno a to iste. treba to rozlisovat, lebo potom sa moze stat, ze niekto da alergikovi v dobrej viere bezlaktozove mlieko. A toho alergika to moze aj priamo ohrozit na zivote - ak ma silnu alergiu.

pribinak
1. jún 2022

@simsalabim dobre dobre. Už mi nepis

devin123
1. jún 2022

@jurka2907 chodime k Dr. Abaffyovej do Dubravky. Terminy ma tak za 3-4 mesiace.