Hladam dobru koznu lekarku v Kosiciach, nakolko by som si chcela vypocut nazor ineho lekara. Nazory pediatra a kozneho lekara mojej dcerky sa rozchadzaju. Jedna sa o nabehu na atopicky ekzem. Mozete mi poradit, mate nejake dobre skusenosti s lekarmi/lekarkami v KE??
Dakujeeem.
Zuzka, dakujem pekne....a nevies, ake masticky predpisala sestre pre synceka??
Skusime....este musim pockat, kym prejde MS, uvidime potom, aka bude mala a co na to nasa pediatricka. Ale dakujem za tip.
su to robene mastičky takže nazov ti neviem povedat
my chodíme s dcérkou na Moyzesovu, k MUDr. Terpákovej . Malá mala najprv v obočí šupinky. A neskôr sa jej robili v záhyboch veľké červené fľaky, strašne revala, po prvej mastičke jej to nezmyzlo, ale potom jej dala namiešať nejakú inú a zo dňa na deň jej to vybledlo a bola usmievavá. Chodí k nej aj kamoška, ale so sebou, po pôrode chytila plieseň a je tiež spokojná. A malinké detičky berie bez čakania hneď ako ich uvidí v čakárni.
ja som s Timkou chodila k Terpovej na Sever polikliniku.Je super lekarka, nakolko od Timka tiez od narodenia trpela atopakom, tolko sme menili koziarov, az nakoniec Terpova nas dala dokopy 😎 😉
baby píšem hlúdposti - až teraz som si všimla - na Komenského nie Moyzesová - je to tá istá čo píše junovka
Takze Terpova na poliknilike Sever, ano?? 🙂
Dakujem za tip. Sla by som si aj po iny nazor, lebo nasa kozna tvrdi, ze dcerka je silny atopik a mne sa to nezda. Ked sme doma, tak ked jej kozicku pozeram, tak je moralna. Nevidim na nej nic....je pravda, ze nemame v rodine vobec skusenosti s ekzemami....takze uvidime. 🙂
@junovka sorry, stará téma, ale berie aj dospelých, nevieš mi poradiť?
@martinka17 ano...aspon vtedy brala.Nastastie sme tam boli naposledy hadam 4-5 rokov dozadu 😉
@junovka aha, dííík, skúsim zavolať 😢
@suzzi_ Ahoj, nakoniec som to nechala tak. Hlavne som sa ukludnila ja, prestala osm stresovat a zacala som jest normalne a zdravo ako predtym, lebo kozna mi odporucala vtedy iba suche rozky a vodu 🙂) a akosi sa to upravilo aj dcerke samej. Mozno to bola ta dojcenska forma ekzemu, ale nejake naznaky alebo pozostatky este ma aj teraz, ked ma 4 roky (pri placi jej na tvari vybehnu podkozne cervene fliaciky, ale tie potom zniznu)....alebo pomohlo aj to, ze som ja prestala riesit na neprenasala som nepokoj na nu a hlavne som prestala privolavat kadejake kozne scenare. Tak toto sa stalo u nas...smiesne, ale aj samoliecitelstvo funguje...ved sa nim riadili nasi stary rodicia kedysi davno, nie?? 🙂)
@suzzi_ MUDr. Janette Baloghová, pracuje v novej nemocnici, špecializuje sa na deti, ordinuje tuším jedno dopoludnie v týždni na kožnej klinike (8.poschodie), zavolaj, povedia ti, kedy môžete prísť
http://www.upjs.sk/lekarska-fakulta/kliniky-lf/...
tiež sme k nej chodili s ekzémom.. navštevujete aj alergológiu? pri ekzémoch určite odporúčam ísť za alergológom (my chodíme k Dr. Šafčákovej)
@edusik a neskúsili ste kozmetiku Aderma .. http://www.aderma.cz... Dcérke sa ako pól ročnej vyhodil ekzem teraz ma 1,5 a odkedy používame toto nepoužívame kortikoidy ... A stav sa velmi zlepšil ...Je to síce drahšie treba rátať 20 EUR ale stojí to za to ... Majú to vačšinou v lekárňach v nákupných centrách
Ja odporúčam Dr. Zuzanu Kožuchovú. Pracuje vedla Steel arena na Nerudovej 9. Deticky prednostne osetruje, ked sa objednas telefonicky a povies, ze ide o dieta. Ja k nej chodim uz roky so sebou aj s dcerkou. Ma referencie aj na FB aj na nete.
@barbarella83 Aderma nie, momentálne už viac ako rok kúpeme buď v Bioderme alebo na striedačku, keď je kožička zapálená v Balneu Hermal, nič iné jej z "bežnej" dennej kozmetiky nedávam, len krémiky od kožnej... Sem tam jej natriem suché miesta aj mojím krémom Avene Cicalfale - všetky sú dobré momentálne na podráždené miesta, ale dlhodobo to nič nerieši, stále sa nám to vracia...
@edusik nam bioderma velmi poškodila ....koza nam strašne zcervenala dokonca biodermu odmietal i starší syn. Ked som ho ňou chcela natrieť tvrdil ze štipe ... Skúste tu a dermu v lekárňach vedia dát i vzorku ... Fakt sa nam vďaka nej velmi zlepšil stav a kortikoidne masti (od kožnej ... miešané individuálne v lekárni ci sériovo vyrábané (užívali sme rôzne nakoľko sa to strieda aby sa koza nestala rezistentna a nakoniec nereagovala ...) už nepoužívame ... Výbornu skúsenosť s kozmetikou A derma majú viaceré mamičky ja vo svojom okoli poznám 4 🙂 je to na prírodnej báze z nieakej pšenice ci ovsa ci z čoho jediný problém ktorý mame je ze malej to velmi chuti a sa snaží zliizat zo seba krém ked ju námastim 🙂
Jednoznačne by som odporučila pána dr. Šplíchala, bol to neskutočný odborník a dobrý človek, celej mojej rodine veľmi pomohol, samozrejme po lekárskej stránke, ale žiaľ už asi mesiac nie je medzi nami ☹. Ale mám veľmi dobré skúsenosti aj s pánom doktorom Chromým z Vojenskej nemocnice. Veľmi milý človek a veľký odbornik. Síce sa tam dlhšie čaká a sestričky nie sú najmilšie, ale dá sa.
Ahojte chcela by som sa opytat.pozna niekto taku koznu s ktorou sa da dohodnut ma trpezlivost na deti?mam syna tvoria sa mu vyrastky na tvari,,a potrebujem radu.on nechce spolupracovat od mala s dr.cize je to problematicke...
Ahojte, poradite nejaku odbornicku, koznu? Pre male babatko, pravdepodobne atopicky ekzem, len KE, Dakujem
@alexandraala viem doktora ale trochu mimo ke
Ahoj siu3333 ja bi som ti poradila mudr. Janette Baloghova pracuje v novej nemocnici na 8.poschodi je to najlepšia doktorka podla mna a s deťmi to naozaj vie aj pani sestrička je strašne milá chodim tam aj ja a som velmi spokojná ale s detickami to naozaj vie 😉
ahoj jednoznačne ti poradim doktorkku Saxovu ordinije na dominikanskom namesti ako je CHIRMED plasticka chirurgia.Plati sa u nej ale stoji to za to ja ked som bola tehotna som vyskusala 3 lekarov a až ona ma dala do poriadku mala som atopicky ekzem do dnes k nej chodim ak mam problem.A aj moja sestra ma 9 mesačneho synčeka ma atopicky ekzem predpisala mu mastičky ktore mu neskutocne dobre pomahaju .A je to aj velmi mila pani prijemna.Dufam že som ti pomohla.