Ahojte, mamičky, neviete mi poradiť dobrého ortopéda v Poprade. Malá má dva roky, má vbočené kolienka, z toho samozrejme ploché nôžky, padajúce členky, skrátka nožičky nedržia tak, ako majú. Boli sme u ortopéda v Banskej Bystrici, kázal nám dva mesiace cvičiť, a potom sa uvidí, či budeme nosiť ortézky. Nechcem nič zanedbať, tak hľadám naozaj niekoho, kto nič nezanedbá, aby sa dalo urobiť maximum, čo sa dá. Veľmi Vám ďakujem za odpovede a aj Vaše skúsenosti.
ahoj, my chodíme do BB k Alkhouri či ako sa to píše. som veľmi spokojná, skúšali sme aj v nemocnici a vo zvolene, ale naozaj sa mi zdá, že on ja skôr ten pesimistickejší a nosíme ortézy, ale radšej niečo budem robiť skôr, ako potom doma plakať, že sme niečo zanedbali. Má vbočené členky, kolená a ploché nožičky, a ortézy sme nosili keď mala 2 roky, potom sme prestali, lebo bolo leto a malá odmietala. A tak sa nám zhoršil stav, teraz čakáme nové ortézky a dúfam, že sa to rýchlo zlepší. Takže ja som spokojná, ortopédovi plne dôverujem, vidím, že tí lekári, čo hovorili, že je to nie také zlé ku tomu pristupovali mierne a malá by chodila vykrivená do teraz.
Dobry den, mame s tymto tiez problem. Viete mi niekto popisat tie ortezy? Tiez nam hrozia, tak aby som bola pripravena:(((
@emuskab , dobra detska ortopedia je v ziline. da sa objednat na konzultaciu k primarovi (telefonicky a iba piatky), alebo my sme chodili pondelky, vtedy robi zastupca primara. tam sa neobjednava, pride sa, zapises sa do poradia a cakas. ostatne dni robia ini lekari, u tych sme neboli. bola som aj v bb, ale tam som nebola spokojna. ☹ asi zavisi od lekara ku ktoremu sa dostanes...