Hľadám dobrého detského psychológa v Košiciach

viktoria12
21. mar 2012

ahojte mam 3 rocnu dcerku a mame problem zmenila spravanie zacala sa mlatit v skolke a odporucala nam ucitelka aby sme zasli za psychologom narodila sa nam druhe babo a nasa 3 rocna bambulka sa zmenila ak viete niekoho v ke budem vdačna

rebecca2006
29. mar 2012

@viktoria12 ja mám podobný problém, takže tiež by som potrebvala kontakt, tak ťa oprosím, ak dostaneš doporučenie na niekoho, daj mi vedieť....ďakujem

viktoria12
autor
29. mar 2012

ahoj my sme boli v kosiciach na bielej ulici ,a zdala sa mi v pohode . velmi zlata pani

lyenka
16. máj 2012

@viktoria12
@rebecca2006
ahojte, aj ja by som bola povdacna za kontakt na dobreho detskeho psychologa, dakujeeem 🙂

rebecca2006
16. máj 2012

@lyenka mgr. lenka lipanová, boli sme u nej. Bola veľmi milá, len bohužiaľ, ja mám v KE len rodičov, tak sa tam dostanem tak 2-3c ročne- trochu málo na adekvátnu pszch starostlivosť

katy1979
16. máj 2012

@rebecca2006 a preco nehladas v ba? v senci nam poradili akurat psychologicku co robi na specialnej zakladnej skole pri lidli.

rebecca2006
17. máj 2012

@katy1979 , lebo som bola naivná a myslela som si, že poriešim za jedno. dve sedenia v KE, kým som tam na návšteve- u našich mám poriešený babysitting, tak je pre mňa ľahšie sa odtrhmúť od malej. Teraz má lenj 4 mesiace a neviem si predstaviť na pár hpdím od nej odísť, je plne kojená a nemá presný režim, cez deň chce papať aj každú hodinu., Tak som si myslela, že sa aspoŇ skočím poradiť. Aj so sa poradila, bola super, ale chcelo bz to asi viac sedení, aby bol aj nejaký feedback.
Ale už mám kontakt na jednu psych, čo robí v TT a asi aj BA, len ešte som nedohodla stretnutie. čakám, kým ma Maťulko yasa tak vztočí, že sa naštartujem a yavolám 🙂

katy1979
17. máj 2012

@rebecca2006 malu zober so sebou tiez to tak robim chodime vzdy vsetci

rebecca2006
17. máj 2012

@katy1979 no inak sa to nebude dať. 🙂

katy1979
17. máj 2012

@rebecca2006 ked robi v tt aj v ba myslis Janosikovu?

rebecca2006
17. máj 2012

@katy1979 nie. Neviem, ako sa volá priezviskom, moja kamarátka ju mala na prípravnom kurze pred adopciou. Krstným je Andrea, a Jánošíková je tuším Daniela 🙂

zuzulienkaaaa
10. jún 2012

ahojte...neviem síce poradiť dobrého psychológa v košiciach, ale v bratislave áno
som tiež psychologička, momentálne na materskej s malou takmer 5-mesačnou terezkou, ale predtým som pracovala ako detská psychologička s deťmi s poruchami správania...
jedna moja kolegyňa, mgr. vierka gálová je žena, ktorej dôverujem a ktorú neváham odporučiť každému, kto hľadá dobrého detského psychológa...má okolo 50tky, citlivá, vnímavá, ale nebojí sa otvárať aj ťažké témy....momentálne sa venuje deťom v predškolskom veku s rozličným druhom ťažkostí (ťažšie zvládnuteľné deti, poruchy správania, zdravotné postihnutia, hyperaktívne deti, traumatizované deti...)
pracuje, tak ako aj ja som pracovala v DIagnostickom cente pre deti....je to štátne zariadenie, psychologická poradňa je pre vás bezplatná...obvykle máva veľa klientov, už tam pár mesiacov nie som, neviem aká je situácia, ale za zavolanie a prípadné objednanie nič nedáte...
telef.kontakt na sociálne oddelenie 02/43421659, tam si pýtajte mgr. vieru gálovú (dúfam, že sa na mňa nenahnevá 🙂 🙂 🙂
tak snáď niekomu kontakt pomôže...

zuzulienkaaaa
10. jún 2012

a ešte k deťúrencom...nedá sa dávať nejaké všeobecné rady, nebolo by to odo mňa zodpovedné, lebo vaše deti nepoznám, ale aspoň čo to skúsim....
doteraz boli vaše prvorodené deti stredobodom pozornosti, aj návštevy (starí rodičia a pod.) sa určite zaujímali hlavne o nich, celý rodinný svet sa točil okolo nich 🙂 čo je skvelý pocit a zrazu príde ďalšie bábätko...všetci teraz hrkútajú okolo neho, mama sa od neho nepohne, babička, známi ho chcú nosiť na rukách, nosia mu hračky, darčeky... 2-3 ročné dieťa už veľmi dobre uvedomuje, že "prišlo o svoju výsostnú pozíciu" v rodine, že hlavná pozornosť je presmerovaná na bábätko....a vyrovnáva sa s tým po svojom...niektoré sa dokáže lepšie vžiť do role staršieho súrodenca a dá sa celkom pekne motivovať k tomu, aby sa "staral o bábo", tak nosí hračky, rozpráva mu rozprávočku....iné si skôr hľadá svoje miesto pod slnkom, niekedy si ho až vydobíja vyvádzaním....mnoho detí, s ktorými som robila sa naučilo, že rodičia im venujú pozornosť iba vtedy ak niečo vyvedú (vtedy im venujú aspoň tú pozornosť, že ich vykarhajú, udrú...žiaľ, aj to je kontakt a dieťa túži po kontakte)

určite odporúčam nájsť si s vašim starším dieťatkom nejakú aktivitu, kde sa budete venovať len jemu, kde nebude musieť bojovať o vašu pozornosť s mladším súrodencom (toto je možno aj viac v rukách otcov, napr. každý deň si nájsť čas a ísť s malým von si zakopať s loptou, môže to byť pekný denný rituál....)
ale zároveň aj podporujte budovanie pozitívneho vzťahu medzi súrodencami, aby sa ten prvorodený dokázal stotožniť s rolou staršieho súrodenca (nechajte ho robiť nejaké veci okolo starostlivosti o bábo spoločne s vami...ale počítajte s tým, že to bude robiť nedokonale, je to predsa tiež len dieťa....ale nehrešte ho za to, určite sa snaží....)
viem, je to ťažký čas pre rodičov, pretože zvládnuť venovať dostatok pozornosti aj staršiemu dieťatku dá zabrať...

určite vám odporúčam kontaktovať nejakého psychológa, nedá sa "radiť" všeobecne, je dôležité poznať dieťa, vidieť ako spracováva každodenné situácie, čo ho hnevá, kedy sa cíti dobre a spokojný...

tak nech sa vám darí +
takž

sonaocka
13. jún 2012

Ahojte,

som tiez psychologicka v Ba a poznam dobru detsku psychologicku v Ke, kontaktujte ju na simona.simkova@centrumedizon.sk.

A co sa tyka rad, co robit pri tazkostiach s vasim dietatom po narodeni mladsieho surodenca, suhlasim so zuzulienkou, akurat by som pridala, ze je velmi dolezite aby si na starsie dieta nasli cas - sustredeny a nicim neruseny, aj maminky, nielen ockovia. Dieta potrebuje mamu a vacsinou ziarli na pozornost, ktoru mama venuje prave babatku. Aj polhodina tyzdenne, kedy sa spolu iba hrate, bez vyrusovania telefonmi a babom, moze byt velmi napomocna.

Sona

danculik
6. dec 2012

ahojte hladam dobreho detskeho psychologa v KE...neviete poradit?..a hlavne ci homate overeneho ze je naozaj dobry🙂

reni1512
6. dec 2012

@danculik phdr eva reichelova csc.... vyborna!http://www.reichelova.sk/profil.html

danculik
7. dec 2012

@reni1512 ...výborná moze byt ale objednat ma moze az na jun 2013....

reni1512
7. dec 2012

@danculik ved pisem ze je vyborna...ja za to nemozem ze ma toho vela...

danculik
8. dec 2012

@reni1512 ...no ja potrebujem ist k psychologicke co najskor...a nie cakat pol roka na to aby mi dala odporucenie ci dcera moze ist do skoly alebo nie...ale dik

martinkah
8. dec 2012

Mgr. Simona Šimková
http://www.centrumedizon.sk/o-nas/

boli sme u nej raz na vyšetrení, požadovala ho logopédka, synovi sa veľmi páčila
(vyššie ju už spomínala sonaocka)

betulik4
16. apr 2013

Naj je PHDr. Reichelova -ako uz bolo spominane, nie je len na priamu paltbu a preto ma aj 3-4 mesacne cakacie doby. Skvela je vraj aj Lenka Lipanova na Mudronovej 29 a tiez Luba Galova v budove Allinaz a Slov. sporitelne pri Dargove. tie su ale na priamu platbu- cca 17 eur na hodinu

beadgirl
23. apr 2013

PhDr. katarína fujeriková, detská fakultná nemocnica na SNP, mne ju poradila moja všeobecná lekárka, ktorá mi bežne vie odporučiť nejakých lekárov čo pozná z konferencií a tak. zatiaľ sme spokojní, lepšia než školská psychologička ku ktorej sme chodili predtým. Veľmi dobrá je aj PhDr. pavlinská z centra pedagogicko-psychologického poradenstva na galaktickej - ale ona sa venuje len deťom z jazera ako školská pedagogička. s ňou bol aj synátor veľmi spokojný, ale sme sa presťahovali a už nás nevedela zobrať...

cloemail
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
reri
1. jan 2014

Ahojte ,vedeli by ste mi odporučiť dobrého psychológa pre 16 ročného chlapca?ďakujem

mirina2
24. jan 2014

Dobrý deň reagujete tu na psychologičku MGR.Lenku Lipanovú, že aká je dobrá, no ja mám inú skúsenosť kedže nám ju pridelil súd, robila všetko preto, aby zo mňa matky urobila nejakú hlupaňu, napriek tomu, že môj syn jej povedal a aj v hrach,ktoreé s ním hrala videla, že nechce ist k otcovi a nemá s ním žiaden vzťah. a ked som jej na jej test napísala svoje priezisko za sobodna, ktoré som mala aj v občianskom stále ma volala priezviskom po maželovi a aj do posudku napísala, že som ju opravila, že sa tak nevolám. a ten test kde boli otázky typu kolko máte kamaratov a možnosti boli vela alebo malo, som napisala vela tak mi povedala, že klamem. No niečo staršné! nakoniec som ten súd vyhrala. Mimochodom mali k nej chodiť aj deti Evy Rezešovej. Na základe jej posudku boli deti zverené BABKE. to je nehoráznosť, kedže deti otcov majú.

martus12
22. feb 2014

@mirina2 , nie je pravda, že deti rezešovej pridelila babke lipanová, ale galova z mesta niekde pri sude sedi, , ktorá za to udajne skasla aj slusny balik aby napisala objednaný, podplateny opacny posudok ako lipanova, ktorá prave deti doporucovala otcom, ja mam take skusenosti, ze rezesova,nerezesova, snaží sa byť objektívna, ale asi v sudnych veciach sa neda vyhoviet kazdemu, tam sa ludia hadaju ako besne psy a potom je na cudzom cloveku aby tam napisal zazracne riesenie

ivana680
24. feb 2014

ahojte, ja mám skúsenosť s Mgr. Lipanovou, náš syn mal problém s tým, že mimo rodiny nerozprával, elektívny mutizmus...dokonca sa javil až autistický, v škole ho už nevedeli ako klasifikovať...všade sme sa stretli len s tým, že počkať, prejde...nevieme...ona ho zobrala terapie, chodili sme paralelne po pár sedeniach syna aj my s mužom, rozoberali sme celý problém, bola veľmi ludská, normálna, zrozumiteľná a po pár mesiacoch syn v škole začal rozprávať, telefonuje s kamarátmi, ...kto nezažil nevie ako sa tešíme, takže naša skúsenosť je s ňou dobrá, doporučujem

slava76
24. feb 2014

@ivana680 ahoj.. mohla by si mi napísať bližšie info ako sa to u syna prejavovalo a neviem čo všetko.. my tiež chodíme ku psychologičke, a naša malá málo čo rozpráva takže aj ku logopedičke chodíme, ale aj čo povie doma alebo komunikuje v rodine tak nikde inde nechce... nechce s nikým spolupracovať, s nikým iným hovoriť ...
ako ste to vyriešili... ak chceš môžeš písať na poštu ak ti nevadí aj tu...

martus12
25. feb 2014

ahoj