Zacali sme chodit na cvicenia Vojtovej metody. je to pre nas vsak velmi komplikovane, aby sme na 30 minutove cvicenie (aj to len ukazat novy cvik) , museli chodit niekam. Ja musim odist z prace domov, vyzdvihnut rodinku, ist s nimi na cvicenie, potom v zapchach domov, zabije nam to 3 hod casu, aj s pripravou dietatka tam a spet. Hladame preto niekoho, kto by bol ochotny prist k nam domov. Zda sa nam to aj pre dietatko prijatelnejsie, ze my sa vieme doma prisposobit ktoremukolvek casu fyzioterapeuta, kedze partnerka je doma.
Nemate niekto kontakty na takychto fyzioterapeutov, ktori by boli resp. su ochotni navstevovat nas doma v BA.
Vsak ked je partnerka doma, ak nema vodicak, ci auto, nech si zoberie taxík, cesta tam aj dost ju bude stat max 10e.
V BA je tych rehabilitačných centier ci ambulancii viac, inak okrem busov su uz aj eliny nizkopodlazne, takze by to nemal byt problem ak idete raz za tyzden
no je to o pohodlnosti.... v prvom rade s jednym dietatom je to pohodicka. ja som tiez dochadzala do dunajskej luznej alebo do bratislavy z pezinka a dalo sa to (doma 4 deti!!!) odporucam zavolat si priamo do luznej kedze tam su najlepsi, popr. ist tam nech vas v prvom rade vidi lekar naordinuje cvicenia ci ine rehabilitacie podla potreby, popr. moze navrhnut aj niekolko tyzdnovy (tusim 3 sa preplaca poistovnou) pobyt matky s dietatom priamo tam aj s nocami, ak je to potrebne. alebo priamo tam sa uz dohodnut s niektorou rehabilitacnou, ci by bola ochotna a schopna dochadzat k vam a cvicit u vas doma. no lutujem mamicku, ktora nie je schopna cestovat po ba s kocikom, s babysatkou s dietatom. tym je odkazana na neustalu pomoc druhych 😔 😝
@kacena4 @pribinak @bonaqa2013 dik za odpovede ale moc ste mi nepomohli. o tom ci sa to da alebo neda som tu nepisal, ale o tom ci ma niekto kontakt na nejakeho. V pripade ze nenajdeme tak budeme dochadzat, ale dovtedy by sme radi prezistili tuto moznost.
@avenger1 nevieme o nikom, ale vieš teraz e hýbu svetom, ak sľúbiš peknú kôpku - isto sa niekto nájde. Viem o jednej herečke, ku ktorej resp. ku jej deťom chodila cvičiť fyziot. ak by si mal guráž, tak treba sa spojiť s ňou....
daj sa do skupiny cvičíme vojtovku - alebo také podobné témy, a tam sa skús opýtať žien.....
na Vojtovu metodu je najlepsia odbornicka p.Sirockova Monika, pracuje v Stupave u seba doma alebo skuste rehabilitacne centrum Harmony v Dubravke
jednoznačne Harmony.
ak ste spokojni s fyzioterapeutkou, skuste sa s nou pri cviceni priamo dohodnut, ci by nechodila k vam domov sukromne.
v dunajskej luznej maju rehabilitacnu nemocnicu, su tam dvojtyzdenne pobyty. deti, ktore isli na prvy pobyt, sa pred casom dostali prednostne na pobyt, do mesiaca. a tam nadherne rozcvicia dieta, my sme po pobyte s vojtovkou uplne skoncili.
U mna je to komplikované niekam dochádzať, lebo sama mám DMO ako matka a naša dcérka má hypotoniu - má ukončených 6 mesiacov a nepretáča sa na bruško, je taká slabučká, nemá DMO našťastie ani poškodenie mozgu podľa novorodeneckého USG mozgu bolo všetko v norme, tak sme teraz prekvapení, že sa nikam neposúva. Za posledný mesiac prestala robiť aj to čo vedela, horko-ťažko sa a otočí na bok a radšej bude mrnčať, ako sa otočiť za hračkou a dočiahnuť si ju. Preto hľadám fyzioterapeutku, ktorá by bola ochotná chodiť domov alebo je v blízkosti okresu Malacky.
Ak by ste vedeli o nejakej fyzioterapeutke v okolí Malaciek, prípadne Bratislava, dajte vedieť prosím aj s kontaktom.
Bože, som zhrozený z toho, ako niektoré matky okamžite odsudiainu matku bez toho, aby vôbec poznali situaciu, co ju vedie k hľadaniu fyzio domov... Držme si všetci palce, aby sme nemuseli uz cvičiť, aby nase deti napredovali... Vsetky sa držte!
V Bratislave vrelo odporúčam AFrehab.proste špička.
@avenger1 3 hod. je veľa? Takže my sme chodili cvičiť do Olomouca. Z Martina. Vlakom. Dieťa v kočíku. Ráno sme išli o 5 hod, a večer sme prišli o 18 hod. Zo zač. každé 3 týždne. prevozili sme, platili sme, ale nám pomohli. Keby sme ostali na Sk, tak tam ani po roku neboli žiadne výsledky. V Olomouci po 3 mesiacoch dcéra stála na nohách. Takže pozri si rehabilitačné stredisko Corpus, tam majú zoznam cvičiteľov, ktorí u nich robili skúšky, majú certifikát, sú ozaj dobrí.... Minule som hľadala pre jednu známu, ale ja som pre to mesto čo som chcela nenašla. Z BA tam isto niekto bude, sú tam aj kontakty na tých ľudí.... A ak to inak nepôjde manž. pošli aj samú, ja som bežne do okresného mesta chodila len s kočíkom a doma som nechala 3 deti.