ahojte, s nasimi dvomi detmi (2 r. a 3,5 r.) sme odoslani na imunologiu kvoli castym infekciam dychacich ciest. Mate niekto skusenosti s nasledujucimi lekarmi? Kukova, Cingelova (obidve su na Kramaroch), Kotzigova, Ondrisova (BA), Sirocova (Modra)? zaujima ma odborny pristup, ale aj ludsky pristup k malemu detskemu pacientovi.
no a samozrejme nechcem niekoho, kto len predpisuje lieky na kvanta, samozrejme, ak bude treba, tak ok, ale nechcem, aby zbytocne uzivali lieky, ktore v skutocnosti vobec nepotrebuju... budem vdacna za kazdy koment a skusenost, ci uz pozitivnu alebo negativnu, mozete pripadne i napisat, ako dlho sa caka na objednanie, resp. co vsetko ktory lekar vyzaduje doniest na prve vysetrenie (vysledky z krvi, vypis chorobnosti... a pod.)
@marcelatje nam to az tak nesuri, lebo starsia berie do 10. novembra imunoterapiu (predpisanu od obvodnej) a mame tam ist az potom (zrejme by to skreslilo vysledky), no kedze viem, ze teraz cakas na termin vsade aj niekolko mesiacov, chcem sa objednat s detmi uz teraz, na niekedy po novom roku. na tu v Modre som praveze pocula, ze ta len predpisuje lieky ako opreteky (jasne, ze to nemusi byt pravda, pocula som to iba od jednej mamicky), comu by som sa chcela vyhnut... no uvidime... a k tej Cingelovej ste aj platili nieco za zalozenie karty, resp. za vysetrenie?
@mimimami3 asi je ten pocit z lekára silne subjektívny a tým liekom sa jednoducho nevyhneme všetci 😒 len vim že je u nej nátresk práve preto že je dobrá. U Cingelovej sme nič neplatili.
Ak si úplne proti liekom skús nejaký alternatívny spôsob liečby.
nehovorim, ze som uplne proti liekom, jasne, ze ked treba, tak treba, ale urcite by som chcela skusit to najskor bez liekov, pripadne s niecim prirodnym, pripadne s nejakymi slabsimi liekmi alebo mozno liecenie a pod. a az v pripade, ze to nebude stacit, tak prejst na silnejsie lieky...
@mimimami3
Najviac ma "baví", keď rodič, ktorý je laik, zhodnotí lekára, že iba predpisuje lieky. 😒 Najmä imunológ-alergológ zbytočne lieky predpisovať nebude. Ak ich predpisuje, asi sú potrebné. Ak rodič lieky dieťaťu nechce dávať, načo potom k lekárovi vôbec ide? To na margo tej mamičky, ktorá ti tak zhodnotila lekárku v Modre. Ja som s deťmi u lekárky v Modre nebola, to ma rozčúlilo iba tak všeobecne. 😅
Ale k veci - my chodíme so synom k Cingelovej. Už takmer rok. Pri prvom raze sme platili 10€? Nepamätám si presne, a zvyčajne platíme pri návšteve necelých 10€. Ale to preto, lebo sa objednávame na presný termín, čiže platíme zaň! Syna vzala samozrejme aj bez poplatku aj mimo poradia, keď to akútne vyžadoval jeho stav.
Odbornosť - pri prvej návšteve po mojich slovách a opise priebehu jeho doterajšieho stavu vyslovila diagnózu. Vtedy som na ňu neveriacky pozrela, myslela som si, že "trepe". Mala pravdu. Hold, má roky praxe a v BA je považovaná za jednu z najlepších odborníčok. Lieky predpisuje, ak sú potrebné - keď nám predpísala prvý raz kortikoidný inhalačný sprej, obaja sme s manželom mali postoj, že radšej nie, či je to nutné. Tak nám veci vysvetlila a rozhodnutie o podaní nechala na nás. Dostali sme inštrukcie, ako postupovať, ak sa stav zhorší a skúsiť to teda bez lieku. Pre istotu ho ale v lekárni vybrať. Podali sme ho o dva dni! Lebo ono napokon si rozmyslíš, či podáš kortikoid, alebo necháš dieťa zadusiť sa.
Prístup k detským pacientom je milý, ľudský. Rovnako k rodičom, nezavalí ťa iba odbornou terminológiou, pokojne vecne vysvetlí všetko, len sa treba pýtať.
Z praktického hľadiska - parkovať na Kramároch je šialenstvo. V "špičke" čakáš pol hodinu v rade na zaparkovanie aj na platené parkovisko. Čiže ani variant, že napr. manžel vás na platenom iba vyloží, mama ide s dieťaťom k lekárovi a manžel zatiaľ zaparkuje niekde inde, v tomto prípade nehrozí (do 15 minút sa parkovné na platenom parkovisku neplatí, inak je to 1€ za pol hodinu). Čiže z PK ideme na termín na Kramáre s predstihom 1,5 hodiny! V Modre zaparkuješ asi skôr.
@heni79 vdaka za dlhu odpoved 😉 No ved toto, uvedomujem si, ze vnimanie lekara je velmi subjektivne, preto som chcela pocut nazory viacerych mamiciek... kortikoidovy spray sme uz brali, pred par tyzdnami pri hospitalizacii a tabletkove kortikoidy uz mali obidve 2x... je to tak ako hovoris, ked vidis, ze sa Ti dieta dusi, nemas velmi na vyber... na parkovanie na Kramaroch mame svoje finty 😀 Na platene nechodime, kedze nie sme ochotni si priplacat za konkretny termin, sme zvyknuti cakat... resp. si privstat a prideme tam na odborne vysetrenie hoci aj o pol siedmej, no vieme, ze o 9,00 sme vybaveni. kdezto ked sme chodili na 7,00 tvrdli sme tam potom i do druhej... to za tu rannu polhodinu spanku navyse nestoji.
@mimimami3
Pokiaľ Kramáre poznáš, tak sa dá, ale potrebuješ predstih. 😀 Však poznáš, ako vidím. 😀 My sme už tiež vycvičení, teda manžel poriadne.
Však keď jej budeš volať, informuj sa aj na tie poplatky. Viem, že sme mali spočiatku aj termíny, kedy sme čakali v poradí (mali sme orientačne čas), no môj manžel sa vždy ponáhľa do práce, tak presadil, že chodíme už radšej za poplatok s minimálnym čakaním. 😅
Ako vravím, z odbornej stránky jej vcelku dôverujem. Prístup má dobrý, reaguje rýchlo.
@mimimami3 čo sa odbornosti týka výborná je tá v Modre, ale má veľa pacientov tak sa dlho čaká na termín, neviem ako to je keď si zaplatíš. Ako druhú mi moja obvodná odporúčala Cingelovu. Nakoniec sme išli tam lebo sme vyšetrenie potrebovali rýchlo a v tej Modre nám to nevedeli tak narýchlo spraviť. Neviem sa vyjadriť k odbornosti, obyčajná lekárka, urobila odbery, dala výsledky a viac sme tam nemuseli chodiť.
Čo sa výsledkov týka prinesieš len čo deťom robili, inak špeciálne kvôli imunológovi obvodní odbery nerobia, vraj im to poisťovňa neprepláca lebo robia špeciálne vyšetrenia. Ja mám kópie všetkých správ doma takže som to mala so sebou a ona si vybrala čo potrebovala.