Prosím vás viete mi poradiť na koho sa obrátiť keď potrebujem objednať na detskú cystrografiu v Martine dcérku 1,4mesiace? Totižto nám ju chcú robiť v PB a nerada by som, aby sa to uskutočnilo tam. Súrne potrebujem nejaký kontakt a pozitívnu reakciu z vašich skúsenosti z tohto zákroku. Veľmi pekne Ďakujem za pomoc a radu.
@marcelatje no nas maju dat do uplnej narkozy tak dufam to zvladneme . zrejme vam nezistili na scystografii reflux co mozes byt stastna ... ja sa modlim ze ho ani nam nezistila. Nasa nefro nas objednala do PB ale tam nechcem ist s malou ..preto zhanam kontakt do Martina
zavolaj na pediatricku urologicku ambulanciu 043/4 203 341 a skus a informovat tam, ordinuju v pondelok od 9-13:00
@depenipisapa práveže nám ten reflux zistili, jednostranný prvého stupňa. Ten sa ale lieči "len" dlhodobou antibiotickou liečbou, aby sa predchádzalo infekcii a ďalším zápalom. Inak by sa to malo samo upraviť. No popravde neviem si predstaviť že máme do cca 5 rokov brať atb 😕
Ja som tiež dúfala že nám nič nezistia, ale to by znamenalo len ďalšie nepríjemné vyšetrenia a otázky prečo máme problémy. Vy ste mali zápal obličiek, či prečo vás tam posielajú?
Moja lekárka zvažovala či dať malú do narkózy, ale potom že radšej nie, lebo aj to má svoje riziká. Človek nikdy nevie kedy urobí dobre 🙄 snáď to u vás pomôže a posuniete sa ďalej, držím palce 🙂
@marcelatje tato narkoza neni taka tazka ako pre dospeleho je to nieco ako rajsky plyn na par minut uspatie. len taky oblbovak. Len samotny zakrok chcem robit inde ako v masiarstve v PB ... a pokial clovek sam nema iniciativu u nas je zname ze vas supnu prave do nemocnice v PB. Malinka mala uz 3x zapal obliciek vzdy sa nam to vratilo po vysadeni Zinnatu cca po 2 tyzdnoch. Takze uz 6m berieme Antib. Chcem nech ju vysetria ved dieta si do 4 rokov vytvara imunitu a my sme stale na takych silnych liekoch. Sice sa bojim ako to dopadne ale budem vediet ako dalej ... a z coho to vlastne ma.
@depenipisapa a nedá sa jednoducho ísť k lekárovi ktorého si vyberieš? Mne doki tiež nepovedala konkrétne.
No hlavne aby zistili z čoho tie zápaly sú a potom sa to môže ďalej riešiť.
@depenipisapa aj my sme mali to isté dlhodobé užívanie a postupne sme vysadzali a vyzerá ze dobre už neberieme žiadne ATB mala ma 2r 2m a prvý rok sme pre ležali so zápal 4x na infuzkach začalo to v 3 mesiacoch
@depenipisapa neviem ako to chodi v martine no nas na cystografiu objednavala nefrologicka. Niekde kvoli tomu deti hospitalizuju ale da sa robit aj ambulantne. Na vysetreni nic prijemne nie je, mala ho cely preplakala a doteraz si nechce nechat cikulu ani umyt. Nakolko moc odoberame casto je to dost problem 🙄 na druhej strane som so cutala peisoevky mamiciek ktorych deti absolvovali ooeraciu kvoli refluxu a teda som vlastne rada ze nam robili "len" cystografiu