Detská lekárka v Bratislave

zuzana_x
11. dec 2018

Ahojte,
Viete mi prosím niektorá poradiť ako to je s lekármi v bratislave? Bývam v Ružinove a teda pred pôrodom si musím nájsť doktorku pre malú, najlepšie v ružinovskej poliklinike. Tam ma ale odmietli pretože majú plno a nepatrím pod och obvod, ale nasmerovali ma na stránku bratislavského samosprávneho kraja kde si naklikám ulicu kde bývam a nájde mi tam doktoku ktorá má ten obvod na starosti. Ale natrafila som nato že práve našu ulicu má doktorka v ProCare klinike a ročné je u nej 339€, prosím to nemám nárok na bezplatného doktora tak ako som mala aj ja keď som bola malá?

brezza
11. dec 2018

@zuzana_x akurat aj ja zhanam detsku lekarku. Nasa ulica patri dokonca do inej mestskej casti hoci mam polikliniku dve minuty peso od domu. Nechapem. Skusim sa ist popytat sem k nam, do ruzinova sa mi teda nechce chodit.

kikidee
11. dec 2018

@zuzana_x ahoj, tak my mame doktorku v uplne inej mestskej casti ako byvame. Pred porodom som jej len zavolala ci berie nove deti. Ak nemas problem s dochadzanim, pediatra by som vyberala podla toho, ako ti “sedi” , cize je dobre ak ti ho niekto odporuci kto uz ho pozna. Nie je to prijemne ked potom chodis s dietatom k lekarovi ktoremu neveris alebo s koho nazormi napriklad nesuhlasis..

zuzana_x
autor
11. dec 2018

@kikidee samozrejme šla som práve s odporúčením za 2 doktorkami, tie sa ale odvolali nato že majú plno a nepatrím pod ich obvod. Teda myslím že je nefér že ulica vedľa má štátnu doktorku a ja si musím zaplatiť skoro 400€ lebo práve tá doktorka má nastarosti moju ulicu. Otázka bola skôr teda že či je možné zohnať detského pediatra aj mimo toho kde bývam a kam patrím pretože som ich skúšala už niekoľko v okolí 🙂

kikidee
11. dec 2018

@zuzana_x rozumiem. No podla mojich skusenosti je to mozne. Musis skusit mozno viacerych alebo aj sirsie okolie..

maciatkolulu
11. dec 2018

@zuzana_x chod do procare a opýtaj sa,možno budeš prekvapená😉akú dr ti to vyhodilo a ktorú kliniku?

lenzas
11. dec 2018

@zuzana_x Najst dobreho detskeho lekara ktory berie mimo obvodu je to takmer nemozne. Aj nas na ruzinovskej poliklinike minuly rok odbili, ze neberu mimo obvodu a este xy dalsich lekarov v Ruzinove, ktore mali dobre recenzie a dokonca ani dve lekarky v Procare nas nezobrali. Ale jednu sme predsa nasli (kedze ta, ktorej sme patrili mala velmi zle hodnotenie) ktora mala ako tak normalne hodnotenie, ale ta teda ma cez 70 rokov.

avokado28
11. dec 2018

Kamoska byva na Kosickej a tiez spadaju pod pro care. Bezplatne. Proste je to jej obvod a musi poskytnut bezplatnu starostlivost.

lucinka1988
11. dec 2018

@zuzana_x tiež som si vybrala pediatricku v úplne inej časti mesta na základe referencii, je síce súkromná, ale berie 100 EUR na rok, Mudr. Antosova, odporucam

meluela
11. dec 2018

@zuzana_x to je blbost ze by ste museli platit .. inak procare aj za specialistov nema pravo vyberat, vybera len za "mamazment klienta", cize ze ti zavolaju, poslu sms atd. .. k lekarovi ta musia pustit .. raz to jeden novinar skusil a nakoniec sa domohol toho co mu zo zakona partri.
V tomto pripade ked je vedena ako zodpovedna za vas obvod, tak to mate takmer isto zadarmo, musi vas zobrat a hotovo a procare nema co pytat. Zavolaj si pripadne na BSK s touto otazkou ...

meluela
11. dec 2018

V prípade nejasnosti s identifikáciou obvodu alebo lekára nás kontaktujte na nižšie uvedených tel. číslach podľa príslušnosti k okresu:

Bratislava I, Bratislava IV 02/ 4826 4922
Bratislava II, Bratislava V 02/ 4826 4912
Bratislava III 02/ 4826 4920
Okres Senec 02/ 4826 4920
Okres Pezinok 02/ 4826 4924
Okres Malacky 02/ 4826 4924

taotka
18. jan 2019

@avokado28 ahoj, prosim ta ako to funguje ? Tiez spadame ulicou pod Procare a na recepcii mi povedali,ze kedze je to zadarmo tak vsetko riesim osobne (ziadna infolinka atd). To uplne chapem. Ale vraj aj ked je dieta chore,tak ho mam prist najprv osobne objednat a potom prist este raz kvoli vysetreniu? Ako to ma tvoja kamoska? Dikes.