Biorezonancia - východ SR

suzzanqa
29. mar 2024

Prosim, viete niekto poradit kvalitnu biorezonanciu na vychode SR - celkova diagnostika tela a aj liecba? ktora vam pomohla, boli ste spokojni...

alisaela
30. mar 2024

Ušetrí si peniaze. Je to blbosť.

slovakboy
30. mar 2024

@suzzanqa čo je to biorezonancia? Moja svokra chodila na nejaké rozbíjanie parazitov. Aj moje deti tam brala ked mali nádchy. V rukach držali elektródy niekoľko minút. Mas na mysli toto?

lily246
30. mar 2024

Celková diagnostika tela...🤣
Och ako krásne vedia zlí ľudia zarábať na tých hlúpych.

taktotedanie
30. mar 2024

Prosim usetri si peniaze a nebud naivna

deniska232
30. mar 2024

Hladajte prevadzky s pristrojom Bicom Optima. Ten je registrovany v Statnom ustave na kontrolu lieciv (SUKL) ako lekarska pomocka. A idealne je ist potom podla recenzii spokojnosti klientov. Ja mam dobre skusenosti. Po 3 rokoch neuspesnej liecby zistili malemu prave na biorezonancii alergiu na plesne - respiracne a aj ich odstranili. Chodime pravidelne k detskej kekarke, ajj na biorezonanciu. Nevylucuje sa to. Len s tym rozdielom, ze maly uz nie je kazdy mesiac chory. A na margo cien - vsetky tie sirupy a doplnky ktore odporucala lekarka ma stali viac ako biorezonancia.

luxus10
30. mar 2024

ano prevadzky s pristrojom BICOM OPTIMA, ALEBO ESTE LEPSIE BICOM OPTIMA PLUS-TEN vie ist aj do mozgu a miechy...

asi by som skusila Kosice, tie mali pred casom pracovisko s tymto pristrojom...

odsksane-a funguje....

luxus10
30. mar 2024

@slovakboy aj jezisa ukrizovali, lebo mu neverili...bicom optima uz davnejsie presvedcil 85 milionove nemecko svojimi preukazatelnymi zlepseniami vo vysledkoch pred a po...
uz nikoho presviedcat nemusi-je to legalne schvalena zdravotna pomocka s preukazatelnymi vysledkami....

luxus10
30. mar 2024

a mozem potvrdit, ze je to jedna z mala veci, ktore skutocne pomahaju....

luxus10
30. mar 2024

@deniska232 a presne tak, ked clovek zacne platit v lekarni , nejde sa doplatit...suhlasim, aj mna to stalo menej, ako vsetky ostatne pokusy...

luxus10
30. mar 2024

autorka, len upozornim, nesmies mat zlcnikove kamene, je zakazane uzivat alkohol, drogy a aj kofein-ten staci nedat v den terapie...

slovakboy
30. mar 2024

@luxus10 neviem stále o čo sa jedná a na akom princípe to funguje. Poznám len magnetickú rezonanciu a jej princíp. Ježiša do tohto nezaťahuj a povedz o čo tam ide.
Nechápem fyzikálne ako môže sa urobit celková diagnostika tela prístrojom, ktorý neviem ako funguje. Ved to hadam nie je tajné. Stačí ak pošleš link. Ak sa nenahnevás vyjadrím sa potom k tomu keď tomu budem rozumieť. Viem čo je to rezonancia. Denne s ňou narábam. Je to vlastná frekvencia hmotného objektu, ktorý kmitá. Jeden objekt môže mať viac rezonancií podľa toho v akom smere kmitá aka je budiaca frekvencia a aké ma tlmenie. V technike sa rezonančná frekvencia zisťuje kladivom a meračom akcelerácie. Vo fyzike je oveľa viac metód podľa toho čo sa skúma.

luxus10
30. mar 2024

@slovakboy verim tomu, ze si dostatocne zdatny v pripade zaujmu si potrebne veci vyhladat a nastudovat...a koho ja kde zatiahnem je moja vec...najprv ho zavrazdia, a ked vstane z mrtvych tak oslavuju velku noc....toto uz len je princip....

suzzanqa
autor
30. mar 2024

@deniska232 dakujem pekne za odpisanie 🙂

suzzanqa
autor
30. mar 2024

@luxus10 dakujem pekne za reakciu 🙂 napisala som vam spravu

slovakboy
30. mar 2024

@luxus10 tak googliť nie je ťažké, len som myslel, že mi to vysvetlíš. Biorezonancia sa zaradzuje medzi alternatívnu medicínu ako akupunktúra a homeopatia. Lenže akupunktúra aj homeopatia má nejaké logické vysvetlenie. Akupunktúra aktivizuje nervové zakončenia, homeopatia má zriedenú účinnú látku. Biorezonancia je podľa mňa placebo. Alebo tu to polenovali psychosomatika. https://liecivabiorezonancia.sk/ To beriem. Ale prečo potom hovoria o tom že prístrojom robia diagnostiku. Vlastne v tomti člänku sa tomu excelentne vyhli. Biorezonancia nemá žiaden fyzikálny princíp. Púšťa do mňa prúd. A čo ďalej. Ten môže vyvolať slabučké magnetické pole. To už má pozitívny účinok na orgány tým, že ich uvoľňuje. Ale potom to nevolajme rezonancia lebo tu nič nerezonuje. Je to len ukradnutý pojem. A ked mi svokra hovorila, že rezonanciou rozbíjajú parazity myslel som že tam zakážem synom chodiť. Samozrejme som nezakázal a už som to nikdy nekomentoval. Tu si to ale prečítajú aj ľudia, ktorí váhajú. A pre nich to je. Ak tomu veríš, ver. Nebudem ti to brať. Ale nehovorte že je to vedecké.

slovakboy
31. mar 2024

@luxus10 fyzikálne jasná a fungujúca diagnostická metóda je magnetická rezonancia. To už je rezonancia. Funguje na princípe zmagnetizovania atómov. Každý atôm má elektrónový obal s elektricky nabitými elektrónmi. Tieto elektróny majú rôzny smer otáčania sa okolo atómu. Toto otáčanie je podobné, ako keď tečú voľné elektróny vo vodiči v cievke. Atom si predstav ako tyč a rotujúce elektrôny okolo neho ako cievku vodivča omotanú okolo tej tyče. Ako sme sa učili na základnej škole, okolo vodiča, v ktorom tečie prúd vzniká magnetické pole. Okolo cievky je toto pole ešte silnejšie, resp. ma smer. Smer sa určuje pravidlom pravej ruky. Palec nám ukazuje severny pól cievky alebo severny pól atómu. Vo fyzike sa to volá magneticky dipól. Dipól znamená že má dva póly severny a južný. Je to to isté ako elektrický dipól cievky. V elektrotechnike sa tomu ale povie elektromagnet. Takže prvý predpoklad aby sme pochopili magnetickú rezonanciu je pochopiť, že naše atómy , a vlastne všetky atómy sú aj magnety. Netýka sa to atómov plazmy, pretože tie nemajú elektrónovy obal a elektróny sa od atómu oddelili.
@suzzanqa

slovakboy
31. mar 2024

@luxus10
@suzzanqa čo je to permanentný magnet a čo je to elektromagnet? Atómy látok sú dipóly ako sme si vysvetlili hore. Keďže každy je orientovaný inym smerom a sú ich kvadrilióny, tak sa navzájom vyrušia. Vynulujú. Sú náhodne orientované. Ak ich ale vložíme do magnetickeho poľa vytvoreného napríklad cievkou elektromagnetu, tak sa všetky atómy (dipóly) natočia v smere toho poľa. Severy k juhu a juhy k severu. Kvadrilióny severov a juhov. Atómy vody alebo vzduchu tiež. Voda aj vzduch sa stanú na ten čas tiež magnetickými. Čiže sa stanú veľmi veľmi slabými elektromagnetmi. Železo a feromagneticke latky naopak silnymi elektromagnetmi sa stanú v tomto poli. Lebo atómy feromagnetických látok ako je napriklad železo však majú niekolko stotisíc krát silnejšie dipóly ako neferomagnetické látky. Pozrite si rozdiely medzi paramagnetickými latkami a feromagnetickými latkami. Rozdiel je v permeabilite. Su aj diamagnetické latky aj antiferimagneticke a ešte ďalšie. Zistíte že dipóly su rôzne a podľa toho ako vznikajú či spinom elektrônov alebo dráhovym momentom ako som písal o tých elektrónovych obaloch. Je to zložité a spamäti to neviem. Ale princío je stále ten istý. Atóm je magnet.
Ak látku vyberieme z magnetického poľa ihneď sa demagnetizuje. Atómy sa vrátia do pôvodnych a to náhodnych smerov magnetické momenty - dípóly sa navzájom vynulujú. Neplatí to ale pre permanentne magnety. Tie keď vložís do mag poľa tak ich elektróny sa navzájom zviažu aj na veľke vzdialenosti. Je to previazanosť spinov elektrónov na velke vzdialenosti - domény. Tie aj po odstránení magnetickeho poľa sa stale točia v smere toho poľa. Ale nie preto že by ich takto držalo nejaké lepidlo, ale je to sila susedneho elektrónu a ešte susedneho a este susedneho a tak ďalej až na hranicu domény. Pre atómy je to obrovska vzdialenosť. A tak permanentny magnet ma trvalo natočene svoje dipóly do jedneho smeru. Zrušiť sa to dá vydokou teplotou, akebo ešte silnejším magnetickým poľom, ktoré tieto vzdialene väzby premôže. Tak a teraz môžme prejsť na magnetickú rezonanciu.

Ešte ale pred tým jeden fakt: atómy neležia jeden na sebe ale sú vo vzduchoprázdne a medzi nimi sú veľké vzdialenosti. Ak jeden atóm bez elektrónového obalu si predstavíš ako zrnko piesku, tak najbližšie zrnko piesku je od neho vzdialené asi 14 kilometrov. A v tomto priestore nie nič len elektrôny ktoré sú oveľa menšie ako to zrnko piesku a je ich len pár. Elektromagnetická sila medzi protónmi a elektrónmi drží tie atómy v tychto vzdialených bodoch - v mriežke. Ak by nebola tak sa atómy rozsypú a my sa buď prepadneme do stredu Zeme ako prejde kameň vzduchom, alebo sa cela zemeguľa zbortí do velkosti futbalovej lopty. A my s ňou.
To vysvetľujem preto, aby ste si uvedomili, že rezonancia kmitov musí mať voľny priestor na kmitanie.

slovakboy
31. mar 2024

@suzzanqa
@luxus10 a konečne k tej rezonancii magnetickej. Keď nam robia MR mozgu, tak vlpžíme hlavu do silného magnetického poľa. Ako som hore písal všetky atómy a dipóly sa v tom vzduchoprázdne nasmerujú jednym smerom. A odrazu to magnetické pole vypnú v tom prístroji. Atómy sa vrátia späť ako keď ich na pierku hodiniek natočíš a potom tú pružinku pustíš. Alebo ešte lepšie vysvetlenie je na kyvadle. Kyvadlo vychýliš a potom ho pustíš. Kyvadlo začne kmitať rezonančnou frekvenciou podľa toho ake je dlhé. Pierko hodiniek podobne podla velkosti dlzky a tuhosti pierka. No a atómy začnu kmitat podľa toho či su to atómy kyslika alebo uhlíka a aj podľa toho s akym inym atómom maju chemickú väzbu cez valenčne elektróny. Takže kyslik viazany v H2O kmotá inou rezonančnou frekvenciou ako O2 alebo H2SO3. To a tieto kmitania a ich rezonančné frekvencie sa znova pomocou magnetickeho poľa zobrazia na zaznamovom zariadení. Toto vychyľovanie a púšťanie dipólov alebo vlastne zapínanie a vypínanie magnetu prebieha viac krát za sekundu a to je ten hnusny zvuk a hluk, ktorý MR zariadenie robí.

slovakboy
31. mar 2024

@suzzanqa
@luxus10 späť k biorezonancii. Ak by elektricky prúd prechadzajúci telom vychýlil nejakého parazita a pustil, tak on sa len pohne a nič. Mohol by ss ešte naladiť na rezonančnu frekvenciu toho parazita. Lenže každý parazit je rôzne veľký a nie je ani vo vzduchoprázdne ako atóm ani na pružine chemickej elektromagnetickej väzby ako atóm. Pláva v polievke bunky a tá jeho pripadnu rezonančnú frekvenciu tlmí.

Jediné fyzikálne vysvetlenie, ktoré ma napadlo v prospech biorezonancie by bolo magnetické pole, alebo slabá elektrolýza v tele.

tretiedieta
31. mar 2024

Chodila som so synčekom do Zvolena na biorezonanciu keď nemal ešte ani rôčik,,vyhodené neskutočne peniaze,synček od narodenia nezniesol kravsku bielkovinu,sľubovali mi,že ho vyliečia,teraz má 8 rokov a stále nemôže nič mliečne,maslo,syry,jogurty,pridružila sa aj pšenica,už som aj zabudla na úžasnú biorezonanciu,vaša téma mi to obdobie pripomenula.klamstvo ako vytahat z ľudí peniaze

slovakboy
31. mar 2024

@tretiedieta to mi je ľúto

deniska232
10. apr 2024

@slovakboy - dama ktora polozila otazku, chce vediet kto ma ake konretne skusenosti s biorezonanciou. Nie nazory skeptickeho trolla ktory ziadny biorezonancny pristroj nevidel ani z helikoptery. Ak nevies poradit, nezahlcuj diskuie svojimi nicim nepodlozenymi skeptickymi nazormi. Dakujem za pochopenie.

bubuska
10. apr 2024

@slovakboy Fuha ty si riadny odborník. Síce to bolo náročné preštudovať, na fyziku nie som ,ale uverila som Ti. Každopádne prečo si myslíš že homeo funguje? Rovnaký blud podla mňa.

slovakboy
12. apr 2024

@deniska232 nie som skepticky trol len upozorňujem, že biorezonancia nie je to ako to vysvetľujú. Nerozbíja parazity. To by musel byť každy jeden ten chrobáčik rovnako veľký a mať rovnaky tvar aj tuhosť a musel by visieť vo vuduchoprázdne. Alebo v nejakom konštantnom rovnakom prostredí. Vtedy by sa dala naladiť frekvencia rovnaka s jeho vlastnou frekvenciou (rezonančnou frekvenciou) a všetky parazity by roztrhala. To by sa muselo robiť zvukom a nie elektrickym prúdom.

evka52
12. apr 2024

Biorezonancia nefunguje, je to totálna hlúposť, vyhodené peniaze.

slovakboy
12. apr 2024

@bubuska nie som odborník len mi to nepasuje do toho čo som sa učil na strednej o kmitaní a rezonancii. Homeopatia môže fungovať lebo tie lieky majú účinné liečivo len je ho menej. Veeím, že organizmus vie aj sám naštartovať samoliečiace procesy a homeopatický liek v kombinacii s vierou pomôže. Aj biorezonancia môže fungovať u človeka, ktorý jej verí. Ospravedlňujem sa, nechcem ľuďom brať tú vieru, ale fyzikálne mi to nesedí.

evka52
12. apr 2024

@slovakboy Nemusíš sa ospravedlňovať, ospravedlňovať by sa mali tí, ktorí za takéto veci vydrankajú od ľudí peniaze..a NIE malé.. mňa babka raz poslala na takéto vyšetrenie/liečenie, nepovedala mi čo presne len že cez známu pozná dobré diagnostické centrum.. no keď som zistila, čo to akože robia, mala som čo robiť aby som zadržala rehot priamo pred tým pánom čo to celé viedol.. vtedy som už bola študentkou prírodných vied na VŠ takže som chápala že to je somarina

deniska232
13. apr 2024

@slovakboy samozrejme ze nerozbija parazity. Ale nie je biorezonancia ako biorezonancia. Na trhu je cca 20 roznych biorez. pristrojov a 90% z toho je podvod. Podobne ako 90% lekarov, ktori len potlacaju priznaky. Tu by som musela dlho uvazovat kto je vacsi sarlatan.