Dobrý deň,som 33 ročná mama 3detí.Trpím vredom predkolenia už 2roky.Veľmi rada by som našla lekára, ktorý by mi stým vedel pomôcť.Rana sa mi nie a nie zahojiť.Skúšala som mepilex náplaste, rôzne krémy,verolast obväz ,nepomohlo.Som zúfalá, nežijem len prežívam,niekedy bolesti sú také že sa mi nedá ani spávať hlavne v noci.Som ochotná aj zaplatiť súkromného lekára,ak mi to má zabrániť v tom aby som prišla o nohu a nemala obrovské bolesti.Ďakujem
Ambulancia chronickych ran, Levoca
Predpokladam, ze dopplera si mala. Ak mas zdrave tepny (zily nemas zdrave, preto mas Bercov vred predkolenia), tak toto je postup:
(som sestricka a vredy predkolenia su moj denny chlebik).
Vred umyt cistou vodou, papierovou utierkou ususit. Kozu okolo vredu (tu zdravu na celom predkoleni) dobre nakremovat.
Na vred sa davaju rozne naplaste, tu by som potrebovala ale obrazok. Predpokladam, ze tam mas slough, tak b som dala Urgo clean. Az je to trosku zapalene (infekcia), tak urgo silver/ atruman silver, popripade inadine dressing.
Na to dat savu naplast ( DryMax), dobre to zabandazovat K soft (aspon 2 na jednu nohu) a na to full compression ovinadlo.
Ak to ovinadlo nemas, tak sa davaju aj Wraps. Ak ani to nie je na slovensku, tak normalne dat compresnu podkolienku. Tam ale plati, ze sa nedava K soft, ale na tu savu naplast dat tubigrip bud so zltou (ak je noha sirsia) alebo s modrou linkou.
Cez den nohy vykladat na stolcek.
Neviem, ake mate ale moznosti na slovensku.
@oslo1 zdravim, napíšem správu ak môžem 🙂
@erikababula dobry den, samozrejme . Mam koleginu, co je expert na vredy predkolenia, tak ak mozete poslat obrazok a nebude vam vadit, ze to s nou budem konzultovat.
@oslo1 samozrejme poslané,ja by som šla aj na koniec sveta keby mi mal niekto pomôcť zbaviť sa bolesti
@erikababula Nasi nedaju dopustit na tea tree olej, babje pomohol zacelit bercovy vred.
Ale k tomu nech sa vyjadria zeny od fachu, ci sa da doplnit do niektorej fazy osetrenia.
@oslo1 Chcela by som ti podakovat za super rady; velmi si cenim, ze sa tu najdu proficky co rady poradia.
@sweet20 ďakujem❤️
@erikababula mamka s tym chodi k lekarovi do Presova Michal Žofčák MUDr. - Chirurgická Ambulancia