Autoimunitná vírusová encefalitída.

monky_k
18. mar 2020

Hľadám niekoho so skúsenosťami s touto chorobou. Na SVK veľmi málo o tom lekári vedia resp. sa s ťažkými prípadmi nestretli, alebo je to len môj dojem. Určite pomôže aj iný uhol pohľadu. Akékoľvek skúsenosti, rady, kontakty určite pomôžu. Viac súkromné správy. Pacient je môj blízky príbuzný. Aktuálne už 2 mesiace v umelom spánku. Vopred ďakujem. M.

kiki68
18. mar 2020

Toto je novodoby mor vo vet neurologii. Ako u ludi viem, ze to existuje. U zvierat to v poslednych rokoch stuplo. Myslim ze to na skrateny nazov SRMA a vo viem tak sa lieci podavanim vyssich davok steroidov a vacsinou nastane zazracny efekt uz po tyzdni liecby. Podla mna aj u ludi sa to musi liecit podobne a to vyradenim autoimunity a tej reakcie. Asi najhorsi je ten rychly priebeh, ze to na zaciatku moze vyzerat ako mozgova prihoda a pacient ide rychlo do kritickeho stavu. Ako ja to poznam dobre z veteriny, preto ma prekvapuje, ze lekari nevedia co s tym. Hoci su stavy ked liecba nezabera a vtedy je to nic moc. Drzim palce. Mozno by som konzultovala na AKH Wien, tam maju velmi dobru prave tuto cast neurologie.

luciamurinova108
18. feb 2024

@monky_k moja dcera ma autoimunitnu encyfalitidu

dbs2014
31. mar 2024

@luciamurinova108 dobrý deň môžem vám napísať ss