Ako prebieha metabolické vyšetrenie?

vladiss33
30. jún 2018

Prosim ako sa objednat na metabolicke vysetrenie v BA neberu vobec telefon a my sme s Piestan dik za info

santafe
30. jún 2018

@vladiss33 treba to skúšať a skúšať, je veľmi ťažké sa tam dovolať.

meandbaby
30. jún 2018

@vladiss33 skus v skupime Zdravotnici na Mk, vyhladavac zkupin.Ale tvoj lekar ta ma.informovat, vseobecny

lara2010
30. jún 2018

K MUDr. Hlavatej?

santafe
30. jún 2018

My chodíme k dr Brennerovej

gabesz1
2. júl 2018

Ahojte! Chcem sa spýtať čo chápete pod pojmom metabolické vyšetrenie? Aké formy resp. postupy sa vykonáva pri takomto vyšetrení? Je to v rámci gastroenterológa, alebo...........

vladiss33
autor
2. júl 2018

@meandbaby no informoval nas tak ze je tazke sa tsm dovolat ,kazali nam sa tam objednat s genetyckych lebo syn ma priznaky autizmu ma 4 r,sle nik nebere us mesiac asi na konec pojdeme osobne do ba sa objednat

meandbaby
2. júl 2018

@vladiss33 to je hrozne. A tu skupinu si pozrela? Su tam lekari, mozno niekto bude vediet od nich

santafe
3. júl 2018

@gabesz1 to je ťažko takto odpovedat, tých porúch metabolizmu je kopec...my sme sa tam napr dostali cez očnú ambulanciu...čiže to nemusí mať spojitosť len vyslovene s gastro... Syn má vrodený sivý zákal a môže ho spôsobovať istá metabolicka porucha, čiže nám zisťovali toto..

santafe
3. júl 2018

Dnes som tam bola akurát sme prišli.
Aké číslo voláš? 02/ 5937562 ?

anna8416
3. júl 2018

Ak riešite autizmus, tak sa asi skôr objednajte ku klinickému psychológovi. Ten jediný môže diagnózu potvrdiť alebo vyvrátiť, plus odporučiť ďalší postup a liečbu. V Trnave Dr Jánošíková, objednať sa treba však osobne, dovolať sa je ťažké. Prípadne skúsiť centrum Andreas v BA alebo v rámci lekárskej fakulty existuje Akademické centrum výskumu autizmu - oni robia aj gentické a iné odbery, žiaľ len v rámci výskumu. Všetci uvedený robia hlavne na samoplatbu, ak by ste chceli čakať na termín platený pisťovňou tak to môže trvať aj vyše roka bohužiaľ. Takže rodičom väčšinou nič iné neostáva. Veľa obvodných detských lekárov má problém diagnostikovať autizmus, a tiež odporučiť rodičom kde hľadať pomoc.

santafe
3. júl 2018

@anna8416 zrejme lekári majú podozrenie aj na nejakú poruchu metabolizmu, okrem toho autizmu, preto ich tam poslali. Ono ja by som sa na metabolické vyšetrenie nevykaslala, ak ich tam posielajú, nie je to sranda. To čo radis, radis dobre, ale to sa týka výlučne diagnostikovania autizmu. Ale nejaká neliečená metab porucha môže tiež spôsobovať vážne problémy. Aj spomalenie vývoja, či už mentálneho alebo fyzického, či oboje...

santafe
3. júl 2018

Dnes som tam bola akurát sme prišli.
Aké číslo voláš? 02/ 5937562 ?

@vladiss33

Zabudla som ťa tam vyššie označiť, tak aby si si to našla...

gabesz1
14. júl 2018

@santafe Ďakujem za info, akurát dnes som prečítala tvoju správu. Moja dcéra má neustále žalúdočné problémy - má 25 rokov - rok po operácii slepého čreva, ale bolesti pretrvávajú stále! Preto som sa informovala ohľadom tohto vyšetrenia, ako prebieha, čo robia, lebo na gastre okrem hadice, liekov s vedľajšími účinkami neič nerobia a bolesti stále má! Avšak jedna písala jedno slovo - hrozné - tak neviem, či to myslela ma vyšetrenie????????? Tak teda neviem!

santafe
15. júl 2018

@gabesz1 tak neviem, či aj iné formy vyšetrenia zahŕňa metabolické vyšetrenie ale čo viem tak sa robí z krvi a moču. Takže nič hrozné. Neviem kto ti čo písal, ale mohol ti teda konkrétne napísať 😵

gabesz1
15. júl 2018

Vďaka za odpoveď! A ešte jedna otázka - to metabolické vyšetrenie sa robí na ktorom oddelení - môže žiadaťž aj praktický lekár???????

santafe
15. júl 2018

@gabesz1 no však v tej metabolickej ambulancii. A či môže žiadať aj praktický to neviem naozaj, treba sa spýtať, prípadne priamo volať do konkrétnej metab.amb.
Neviem odkiaľ ste a či vôbec vo vašom meste je.
Túto čo sa my bavíme kde ja chodím s malým a kde sa autorka snaží dovolať, to je detská klinika na Kramároch, tam vyšetrujú iba detičky.
Môj názor ale je, že problémy ktoré popisujete, nepatria na metabolicke vyšetrenie. Ale nechcem vás odhovarat, to nie, treba sa pýtať lekárov a žiadať vyšetrenia, ak má človek dlhotrvajúci problém, ktorý lekári neriešia, treba ísť k ďalšiemu a ďalšiemu. Držím palce!

gabesz1
15. júl 2018

Ďakujem za Vašu radu, robíme čo môžeme! No snáď to bude lepšie!
Ešte raz %dakujem a držím palce aj vám!