Prosim ako sa objednat na metabolicke vysetrenie v BA neberu vobec telefon a my sme s Piestan dik za info
K MUDr. Hlavatej?
My chodíme k dr Brennerovej
Ahojte! Chcem sa spýtať čo chápete pod pojmom metabolické vyšetrenie? Aké formy resp. postupy sa vykonáva pri takomto vyšetrení? Je to v rámci gastroenterológa, alebo...........
Dnes som tam bola akurát sme prišli.
Aké číslo voláš? 02/ 5937562 ?
Ak riešite autizmus, tak sa asi skôr objednajte ku klinickému psychológovi. Ten jediný môže diagnózu potvrdiť alebo vyvrátiť, plus odporučiť ďalší postup a liečbu. V Trnave Dr Jánošíková, objednať sa treba však osobne, dovolať sa je ťažké. Prípadne skúsiť centrum Andreas v BA alebo v rámci lekárskej fakulty existuje Akademické centrum výskumu autizmu - oni robia aj gentické a iné odbery, žiaľ len v rámci výskumu. Všetci uvedený robia hlavne na samoplatbu, ak by ste chceli čakať na termín platený pisťovňou tak to môže trvať aj vyše roka bohužiaľ. Takže rodičom väčšinou nič iné neostáva. Veľa obvodných detských lekárov má problém diagnostikovať autizmus, a tiež odporučiť rodičom kde hľadať pomoc.
@anna8416 zrejme lekári majú podozrenie aj na nejakú poruchu metabolizmu, okrem toho autizmu, preto ich tam poslali. Ono ja by som sa na metabolické vyšetrenie nevykaslala, ak ich tam posielajú, nie je to sranda. To čo radis, radis dobre, ale to sa týka výlučne diagnostikovania autizmu. Ale nejaká neliečená metab porucha môže tiež spôsobovať vážne problémy. Aj spomalenie vývoja, či už mentálneho alebo fyzického, či oboje...
@santafe Ďakujem za info, akurát dnes som prečítala tvoju správu. Moja dcéra má neustále žalúdočné problémy - má 25 rokov - rok po operácii slepého čreva, ale bolesti pretrvávajú stále! Preto som sa informovala ohľadom tohto vyšetrenia, ako prebieha, čo robia, lebo na gastre okrem hadice, liekov s vedľajšími účinkami neič nerobia a bolesti stále má! Avšak jedna písala jedno slovo - hrozné - tak neviem, či to myslela ma vyšetrenie????????? Tak teda neviem!
Vďaka za odpoveď! A ešte jedna otázka - to metabolické vyšetrenie sa robí na ktorom oddelení - môže žiadaťž aj praktický lekár???????
@gabesz1 no však v tej metabolickej ambulancii. A či môže žiadať aj praktický to neviem naozaj, treba sa spýtať, prípadne priamo volať do konkrétnej metab.amb.
Neviem odkiaľ ste a či vôbec vo vašom meste je.
Túto čo sa my bavíme kde ja chodím s malým a kde sa autorka snaží dovolať, to je detská klinika na Kramároch, tam vyšetrujú iba detičky.
Môj názor ale je, že problémy ktoré popisujete, nepatria na metabolicke vyšetrenie. Ale nechcem vás odhovarat, to nie, treba sa pýtať lekárov a žiadať vyšetrenia, ak má človek dlhotrvajúci problém, ktorý lekári neriešia, treba ísť k ďalšiemu a ďalšiemu. Držím palce!
Ďakujem za Vašu radu, robíme čo môžeme! No snáď to bude lepšie!
Ešte raz %dakujem a držím palce aj vám!
@vladiss33 treba to skúšať a skúšať, je veľmi ťažké sa tam dovolať.