Ako by sa dal zlepšiť stav mojej maminky po mozgovej príhode?

mataklinec
20. okt 2019

Dobry den.. som strasne zúfalá a neviem si sama dat rady... moja maminka mala 12.10.2019 mozgovú príhodu. Ma 64 rokov ..do vtedy bola da sa povedať uplne zdravá zena.. Ostala uplne ochrnuta na celú pravú cast tela, nerozpráva..je leziaca, ma plienky..a dokonca pravdepodobne ani nevie prehltat, kedze ma cez nos hadicku. Bola 5 dni na jiske a potom ju prelozili na tzv. doliečenie do Krupiny.. na mna to pracovisko pôsobí strasne.. skor ako hospic a nie rehabilitačné stredisko. Prosim poradte ako by sa mohol jej stav zlepsit.. kde by jej naozaj pomohli.. prosím o radu.. velmi ju lubim a znamena pre mna vsetko... dakujem za každú odpoveď 😭😪😥♥️

limetka69
20. okt 2019

@mataklinec och, to mi je veľmi ľúto, prajem veľmi, veľmi, veľa síl... a mamke skoré a čo najlepšie zotavenie.

mataklinec
autor
20. okt 2019

@limetka69 ďakujem pekne ♥️

romi2
20. okt 2019

@limetka69 skús v diskusii Rehabilitačné centrum po mozgovej príhode
9

limetka69
20. okt 2019

@mataklinec ten príspevok nad mal byt pre teba

katarinka89
20. okt 2019

@mataklinec Neboj sa sa dokopy, len naozaj treba hľadať zariadenie, kde jej pomôžu a nie ju nechať doma alebo v nejakom podradnom hospici. Sused bol v Bojniciach s bol barom tak isto, síce mu zostala tá pravá časť tela- ruka,noha taká slabšia ale chodí, rozprava- proste funguje. Držím palce

carmenuska
20. okt 2019

Ahoj,skús pozrieť Banská Bystrica ,nemocnicu Zelený sen alebo tak nejak sa to volá.Beru vážnych pacientov,je to aj s rehabikit.oddelenim ,nám tam mali zobrať ststkeho,ale dva dni pred prevozom tam nám zomrel ...Berú aj pacientov na umelej pľúcnej ventiláciu.Skus to popozerať,je to tam krásne a profesionálny prístup.Mohki by ju tam rozchodiť.A neboj sa,dá sa dokopy,len to chce veľa času.Suseda 38 ročná mala porážku a dva mesiace po nej už funguje normálne.Je mi to ľúto,držte sa.

macekovam
20. okt 2019

skus sa informovat ODCH Zeleny sen B. Bystrica.. že je tam dobra rehabilitacia...

amelia000
20. okt 2019

@mataklinec ja ti sice neporadim ale prajem vela sil ♥️♥️♥️

mataklinec
autor
20. okt 2019

@amelia000 ďakujem pekne ♥️

mataklinec
autor
20. okt 2019

@macekovam ďakujem pekne za radu♥️

mataklinec
autor
20. okt 2019

@carmenuska ďakujem pekne za povzbudivé slová ♥️

mataklinec
autor
20. okt 2019

@katarinka89 ďakujem pekne ♥️

laila22
20. okt 2019

@mataklinec ahoj. Rehabilitačné centrum Adeliv Piešťanoch. Ono chvíľku potrvá, kým bude môcť začať rehabilitovat. Zväčša je to mesiac od príhody. Zatiaľ budeš musieť sama každý deň, mamine masírovať ruky, nohy chrbát.. Proste co sa da.. A veľa záleží aj od nej aká je bojovníčka. Držím palce. V tých nemocniciach sa so starostlivosťou nepretrhnu. Viem o com hovorím..... Ak chceš napíš súkromnú správu.

mataklinec
autor
20. okt 2019

@laila22 ďakujem krasne za odpoveď.. poslala som ti súkromnú spravu

mogaa
20. okt 2019

@mataklinec poslala som ti odpoveď do tej druhej diskusie...až teraz som zbadala že si písala aj sem.....ono všetko záleží v akom stave je teraz tvoja mamina a čo konkrétne sa dá hneď realizovať....predpokladám že v tej nemocnici čo je - rehabilitačné oddelenie kde s ňou cvičia...ak je stále na neurológii - vybaviť cez izbového lekára hneď rehabilitácie a následne ležanie na rehabilitačnom oddelenení...keď príde domov, doma bude potrebovať niekoho kto bude s ňou...čiže ak máš ocina, tak ten ak nie treba si vybaviť opatrovateľský príspevok cez UPSvR alebo MU(kde budeš zamestnaná ako opatrovateľka ale tam potrebuješ kurz) alebo zatiaľ čo budeš v práci ty alebo otec alebo niekto s kým mama žije, vybaviť jej cez MU opatrovateľku....ked príde domov - vybaviť cez rehabilitačného lekára invalidný vozík..ostatné ako som písala - najskôr doma vybaviť fyzioterapeuta aby ste sa naučili s ňou cvičiť(cez polikliniku skúste cez Ados), chodiť s ňou na vozku von...keď bude trochu lepšie vybaviť kúpele....Adeli je super ale ceny nenormálne, 2-týždňový pobyt cca 2500-3000 eur...pri mozgovej príhode vždy záleží kde bola a nakoľko je poškodený mozog....sú ľudia s ľahšou príhodou čo do pol roka sú bez následkov a fungujú uplne normálne a rovnako ľudia ktorí ostanú ochrnutí lebo mali tak ťažkú príhodu a ostanú im trvaké následky....ak už bude doma a ako-tak dobre - okrem vozíka a fyzioterapeuta vybaviť aj logopéda....nečakať zázraky, trvá to dlho a niekedy napriek všetkému ostanú trvalé následky, ale najviac sa dá urobiť prvý rok-dva...vtedy sú aj najväčšie pokroky...

babalenka
20. okt 2019

Kolegynina mama dostala porazku nedavno v 85 rocna.Bola v krupine ale ked videla co tam s nou robia brala ju stadial prec.Zeleny sen ma plno to nedostanes take zariadenie len tak vsade maju plņo.My sme pol roka hladali a cakali pre svokra po rakovine hrubeho creva bol operovany a bol boj kde ho dat vsade nam povedali ze niekdo musi zomriet aby sa cakacka posunula

zuzula1975
20. okt 2019

Skúste pozrieť hyperbaricku oxygenoterapiu. Neviem odkiaľ ste ale je pracovisko v Martine aj v Bratislave. Mame známeho lekára čo s tým má skúsenosti a mnohym s mozgovou príhodou to pomohlo. Čím skôr po príhode treba začať aby to malo čo najlepšie efekt. Drzim palce nech sa mamke polepší.

timeadam
21. okt 2019

@mataklinec záleží aká silná mozgová príhoda, môže sa naučiť znovu rozpraváť, aj jesť, chodiť, aj nemusí..ale môže žiť normálne za pomoci opatery. Záleží aj na jej psychike, odolnosti, Prehltanie sa môže upraviť časom, to že bude mať možno PEG sondu nemusi byť natrvalo, a PEG neni nič život ohrozujúce, chodia s tým do prace, školy, rozchodiť bude potrebovať tvoju pomoc, pravidelne sa učiť samoobsluhe druhou rukou, ale cvičiť s pravou..rozťahovať prsty a mali by ti ukázať, bude potrebovať palicu na opieranie pri chôdzi, plienky na noc, wc stoličku na potrebu, vozík na prechádzky, naučí sa znovu rozpravat aj všetko, len na to potrebuje čas, dobrú opateru podporu. Mala by byť doma. V tých centrách bude kým sa nestabilizuje stav, od toho záleží ako pôjdete ďalej. Držím vám palce.

zuzi0911
24. okt 2019

Skus to dat aj do skupiny zdravotníci na mk. Mono bude vedieť lepšie.
Prajem veľa síl a maminke nech sa im skôr uzdraví ❤️

vivien1010
Odpoveď bola odstránená
Zobraz