Ahoj 👋 som začiatočník. Dostala som kopu zvyškov látok. Aj som z nich dosť pošila... Čelenky, mini obrusy na konferenčný stolík, vrecká,... Ale väčšie kusy sa míňajú a nápady sa strácajú. Napadlo ma, že by som synovi vyrobila hračku. Napr. zajka, panáčik a... Šlo by urobiť to, že by som telíčko urobila z tkaniny bavlny a ušká alebo labky z kúskov úpletu alebo teplákoviny? Dajú sa spájať takto rôzne druhy látok? Ak áno, akú ihlu, prípadne steh zvoliť? Mám Ľadu L30
Jasné, že pri výrobe hračky môžeš spájať rôzne druhy látok, z toho sa nestrieľa. Keď zosijes pružnú a nepruznu látku, tak výsledný sev bude nepruzny, čiže môžeš použiť rovný. Radšej to preši dvakrát. Uplet a teplakovina - pružný sev.
pozri toto videjko
@blaznivaveverka deti vacsinou miluju usitych maznacikov/babiky od mamicky viac ako kupovane drahe plysiaky, je to dobry napad a fantazii sa medze nekladu - vyplnit sa da aj molitanovou drtou, ak nahodou mas - sa bude dat aspon oprat lepsie, ako keby mal nejaku vatu ako vypln.
ano, mozes skombinovat viac druhov kvality latok
Az mas malicke kusky, tak porozmyslaj nad patchwork a aplique. Dalej levandulove vrecuska, jelly roll sitie.
Mojkacikovia su dobry napad, deti to budu mat urcite rady.
@blaznivaveverka @kiki68 ma dobry napad.Ak zvysky latky ktore sa hodia k sebe farbou a materialom mozes ich dat dokopy ako deku.Velkost latky si uz prisposobis sama.Inspiracii je vela.Ja robim hackovane deky na styl patchvorku napriklad
@blaznivaveverka určite nápady určite nájdeš i tu,pinterest, YouTube. Užiješ kopec hraciek i site dekorácie do bytu. Na rôzne sviatky si prekrásne zutulnis bývanie.
@blaznivaveverka už sa tomu nevenujem, lebo nestíham ale na materskej som sila ako drak. Nájdeš i v profile možno inšpiráciu...treba skúsiť 😉
@blaznivaveverka mozno patchwork deku/ deku na hranie, tasku?