Milé žienky, ktoré máte skúsenosti so šitím, aj s háčkovaním, vedeli by ste mi povedať, čo sa Vám zdá jednoduchšie na naučenie pre úplného laika? Rada sa učím nové veci a chcela by som sa do niečo pustiť. Kedysi dávno som štrikoval, ale s háčkovaním nemám žiadne skúsenosti a so šitím už vôbec nie, no láka ma to. Ďakujem za každú odpoveď 🙂
Podľa mňa hackovanie,to môžete aj pri telke. Nepotrebujete investovať do šij.stroja,ak sa pomýlite, vyparate a môžete vlnu použiť znova. Ja som sa naučila hackovat podľa YouTube.
Hackovanie je rozhodne lahsie a aj lacnejsie, ale sitie je podla mna ovela praktickejsie a rychlejsie ;)
@anjelicek26 ano, presne, ja rovnako. Sit som sa naucila tak, ze som vzala mamin stary overlock a kupila si staru veritasku a prve som usila synovi ciapku a nakrcnik, ked siel do skolky. Hackovana ciapka nebola prakticka uz a ana chlapcovi ani velmi pekna a cool, navyse, hackovanie trvalo dost dlho. Toto bolo raz dva. Ale na dcerke som sa vysantila aj s hackovanim, teda ciapocky, klobuciky, ale len par ks, jedny saty a jedno tielko na svadbu.
No sitie je univerzalnejsie. Ale ani to nestiham, mam plnu skrinu latok a momentalne nahanam najmladsieho, ma obdobie lezenia na komody, stoly, skrine 🙈.
A k financnej stranke - nie, neoplati sa to, hlavne nie na vacsie deti 😅 🤣
Ja by som skôr vyberala medzi šitím a pletením. Hoci ja praktizujem oboje, pletenie mám k telke. A rozhodne uprednostňujem pletený odev pred háčkovaným. Šitie je zase najvšestrannejšie. Odev, bytový textil, tašky... každý si môže nájsť to svoje.
Tak sitie ma urcite vacsiu perspektivu do buducna, ze to aj zmysluplnne vyuzijes... hackovala som par rokov, bavilo ma to, viem to na dobrej urovni, ale realne take oblecenie v dnesnej dobe nikto nenosi a hracky sa nedaju robit donekonecna...za to sitie je o inom, tolko moznosti a siroke vyuzitie, ked mala nieco chce povie a do rana to ma a tie veci su nositelne normalne nosi aj do skoly uz... len to chcelo cas...stroj mam druhy rok a obrovske pokroky, treba skusat proste, youtube pomaha neskutocne...