Mamičky, prosim vás, aký by ste mi odporučili sijaci stroj pre začiatočnícku na bežné domáce šitie.Cena okolo 100 euro. Ďakujem za rady.
Lada, Lucznik, Veronika, Brother, Janome, Toyota - okolo 120 - 150 Eur sa dá kúpiť slušný stroj.
Hlavné je kovová konštrukcia.
Počet stehov - to je také oblúbené lákadlo predajcov. Šijem celý život a nikdy som nevyužila 50 druhov stehov, 20 je viac než dosť.
Kupovať v špecializovanej predajni - a tam sú schopní poradiť podla toho na čo sa stroj bude najviac využívať.
Postrážiť si dostupnosť servisu pre danú značku - vláčiť stroj na opravu na druhý koniec sveta je otrava.
Šijaci stroj je investícia na dlho, ja mimo iné stále používam tridsaťročnú veritasku, a ešte dlho budem používať. Tu sa kupovať príliš lacno neoplatí. Navyše ten rozdiel medzi plastovými hračkami a normálnym strojom može byť naozaj 10, 20Eur.
Kuk moju stranku. Snad pomoze https://atelier-mm.sk/zaciname-so-sitim-aky-sij...
@viestta ja mam overlock po mame 30 rocny, veritasku som si tiez kupila, ale taku z 89-teho Veritas Famula, ma aj akoze overlockove stehy, aj taky ten trojrovny steh, ze vyzera ako rovne sitie, ale vracia sa pri siti a je to pruzne. Len strasne kratky steh to robi a parat sa to na uplete v podstate neda. Zosivam na overlocku a zakladam spodok a rukavy a take bud takym 3 krokym cik cakom alebo dvojihlou a mam kracajucu patku. Ale napriklad na softshell zimny a hrubsie veci je aj ten overlock slaby a kracajuca patka je nizko, takze viac vrstiev je problem tam napchat. Preto som chcela stroj s integrovanym hornym podavanim, ale nesijem zas tolko, ze by sa to oplatilo.
@zefyra hlavne nekupuj lacnaky v Lidli, akoze tie slavne Singery, naozaj rafsej Ladu, Janome, Brother, Pfaff - ale Pfaff ma vraj horsi servis.
@nevenka ano Pfaff ma najhorsi servis od predaja firmy v Nemecku. Na druhej strane som nenatrafila za tu dobu na lepsie stroje. 🙂 Som a bola som majitelkou strojov pfaff varimatic, obnitku pfaff pfaff ,ktora fungovala 16 rokov, pfaffhobbylock, pfaff creative 2.0. a prednedávnom som mala moznost otestovat pfaff 710, a asi sa znovu vratim k tejto znacke. Janome sklamanie, brother to iste. A este som v minulosti sila aj na pfaff priemyselnych strojoch. ;)
Ďakujem všetkým, rozhodla som sa pre Brother.