Šijací stroj do 100 eur

zefyra
10. apr 2021

Mamičky, prosim vás, aký by ste mi odporučili sijaci stroj pre začiatočnícku na bežné domáce šitie.Cena okolo 100 euro. Ďakujem za rady.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckocka
10. apr 2021

Lada, Lucznik, Veronika, Brother, Janome, Toyota - okolo 120 - 150 Eur sa dá kúpiť slušný stroj.
Hlavné je kovová konštrukcia.
Počet stehov - to je také oblúbené lákadlo predajcov. Šijem celý život a nikdy som nevyužila 50 druhov stehov, 20 je viac než dosť.
Kupovať v špecializovanej predajni - a tam sú schopní poradiť podla toho na čo sa stroj bude najviac využívať.
Postrážiť si dostupnosť servisu pre danú značku - vláčiť stroj na opravu na druhý koniec sveta je otrava.
Šijaci stroj je investícia na dlho, ja mimo iné stále používam tridsaťročnú veritasku, a ešte dlho budem používať. Tu sa kupovať príliš lacno neoplatí. Navyše ten rozdiel medzi plastovými hračkami a normálnym strojom može byť naozaj 10, 20Eur.

ateliermm
10. apr 2021
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nevenka
10. apr 2021

@viestta ja mam overlock po mame 30 rocny, veritasku som si tiez kupila, ale taku z 89-teho Veritas Famula, ma aj akoze overlockove stehy, aj taky ten trojrovny steh, ze vyzera ako rovne sitie, ale vracia sa pri siti a je to pruzne. Len strasne kratky steh to robi a parat sa to na uplete v podstate neda. Zosivam na overlocku a zakladam spodok a rukavy a take bud takym 3 krokym cik cakom alebo dvojihlou a mam kracajucu patku. Ale napriklad na softshell zimny a hrubsie veci je aj ten overlock slaby a kracajuca patka je nizko, takze viac vrstiev je problem tam napchat. Preto som chcela stroj s integrovanym hornym podavanim, ale nesijem zas tolko, ze by sa to oplatilo.

@zefyra hlavne nekupuj lacnaky v Lidli, akoze tie slavne Singery, naozaj rafsej Ladu, Janome, Brother, Pfaff - ale Pfaff ma vraj horsi servis.

ateliermm
10. apr 2021

@nevenka ano Pfaff ma najhorsi servis od predaja firmy v Nemecku. Na druhej strane som nenatrafila za tu dobu na lepsie stroje. 🙂 Som a bola som majitelkou strojov pfaff varimatic, obnitku pfaff pfaff ,ktora fungovala 16 rokov, pfaffhobbylock, pfaff creative 2.0. a prednedávnom som mala moznost otestovat pfaff 710, a asi sa znovu vratim k tejto znacke. Janome sklamanie, brother to iste. A este som v minulosti sila aj na pfaff priemyselnych strojoch. ;)

zefyra
autor
10. apr 2021

Ďakujem všetkým, rozhodla som sa pre Brother.