Ahojte,
v poslednej dobe ma začalo baviť ručné pletenie, chcela by som robiť hlavne veci pre malé deti, ktoré budem čoskoro aj predávať. (šaty, svetre, papuče, čelenky, deky..)
Mám však problém s výberom materiálu, na papučky pre bábätko som použila 100% bavlnu hrúbky č.3, ale zdalo sa mi, že by neboli pohodlné keď sú také hrubé a škriabali by. Akryl je vraj mäkší, no nekvalitný. Viete mi prosím poradiť?
Videla som klbká v krásnych farbách ale všetky boli hrúbky č.2, nie je to veľmi tenké?
Prosím o radu, vo fórach som odpovede nenašla..
Ahoj, ja sa chcem opytat, podľa čoho si sa učila? 🙂
...a ja ako amatér iba dodám, že prijemná, detská a kvalitná vlna dačo stojí. Plus cena práce... takže sa priprav aj na možný neúspech. Tak realisticky. Teraz som si dokončila úplne jednoduchý sveter, ale má prímes alpaky, je naozaj huňatý a hrejivý... keby ho mám reálne naceniť, bolo by to cez 100 eur a to zaokrúhľujem nadol.
Môžeš robiť z eurového klbka trebárs z Kik, ale kvalita bude inde, ako napr. dačo ručne farbené, pradené, prírodné... 🤷♀️
@galganka Ďakujem za komentár! Cena by bola pri takýchto mini veciach iná ale rozhodne máte pravdu, treba si za to priplatiť a s tým počítam, že nejak extra si nezarobím. Pre mňa je to však koníček pre radosť, jeden z tých, ktoré nenútia pozerať na displej. Ak by som to aj vôbec nepredala tak darčeky sú to veľmi pekné. Plus je to možnosť trénovať si trpezlivosť a to ja potrebujem 😂😊
@eri444 ďakujem za krásny komentár 🙂
Úplne chápem. Ja to mám ako antistres zábavu. Len sa vždy nájde niekto, kto chce, aby som mu spravila "na objednavku" a keď odmietnem, často sa aj urazia.
@terezka2911 ahoj, napr. aj na youtube sú videá pre úplných začiatočníkov
Bavlna je skor na hracky alebo letne veci.
Papučky,svetriky... buď ten akryl,alebo pre male deti napr. 100% merino ktore nehryzie, ale je drahsie.
Pre viac info a inšpiráciu sa možeš pridať k nám 😉https://www.modrykonik.sk/group/9118/
@ladylenka21 ďakujem za radu aj pozvanie 😊
Dobrý deň ja sa venujem ručnemu pleteniu robím deky pre deti ale aj vedščie rozmery keby ste potrebovali poradiť kľudne mi môžete buď napísať . Rada odpoviem.
Jéj, ja síce pliesť neviem, takže môj komentár ti absolútne nepomôže, prepáč🙂 Ja sa len chcem ozvať, že obdivujem každého, kto toto robí a má na to trpezlivosť, je to krásna záľuba🙂