Ručné pletenie

18. okt 2022

Ahojte,

v poslednej dobe ma začalo baviť ručné pletenie, chcela by som robiť hlavne veci pre malé deti, ktoré budem čoskoro aj predávať. (šaty, svetre, papuče, čelenky, deky..)
Mám však problém s výberom materiálu, na papučky pre bábätko som použila 100% bavlnu hrúbky č.3, ale zdalo sa mi, že by neboli pohodlné keď sú také hrubé a škriabali by. Akryl je vraj mäkší, no nekvalitný. Viete mi prosím poradiť?
Videla som klbká v krásnych farbách ale všetky boli hrúbky č.2, nie je to veľmi tenké?
Prosím o radu, vo fórach som odpovede nenašla..

eri444
18. okt 2022

Jéj, ja síce pliesť neviem, takže môj komentár ti absolútne nepomôže, prepáč🙂 Ja sa len chcem ozvať, že obdivujem každého, kto toto robí a má na to trpezlivosť, je to krásna záľuba🙂

terezka2911
18. okt 2022

Ahoj, ja sa chcem opytat, podľa čoho si sa učila? 🙂

galganka
18. okt 2022

...a ja ako amatér iba dodám, že prijemná, detská a kvalitná vlna dačo stojí. Plus cena práce... takže sa priprav aj na možný neúspech. Tak realisticky. Teraz som si dokončila úplne jednoduchý sveter, ale má prímes alpaky, je naozaj huňatý a hrejivý... keby ho mám reálne naceniť, bolo by to cez 100 eur a to zaokrúhľujem nadol.
Môžeš robiť z eurového klbka trebárs z Kik, ale kvalita bude inde, ako napr. dačo ručne farbené, pradené, prírodné... 🤷‍♀️

autor
18. okt 2022

@galganka Ďakujem za komentár! Cena by bola pri takýchto mini veciach iná ale rozhodne máte pravdu, treba si za to priplatiť a s tým počítam, že nejak extra si nezarobím. Pre mňa je to však koníček pre radosť, jeden z tých, ktoré nenútia pozerať na displej. Ak by som to aj vôbec nepredala tak darčeky sú to veľmi pekné. Plus je to možnosť trénovať si trpezlivosť a to ja potrebujem 😂😊

autor
18. okt 2022

@eri444 ďakujem za krásny komentár 🙂

galganka
18. okt 2022

Úplne chápem. Ja to mám ako antistres zábavu. Len sa vždy nájde niekto, kto chce, aby som mu spravila "na objednavku" a keď odmietnem, často sa aj urazia.

autor
18. okt 2022

@terezka2911 ahoj, napr. aj na youtube sú videá pre úplných začiatočníkov

ladylenka21
18. okt 2022

Bavlna je skor na hracky alebo letne veci.
Papučky,svetriky... buď ten akryl,alebo pre male deti napr. 100% merino ktore nehryzie, ale je drahsie.

ladylenka21
18. okt 2022

Pre viac info a inšpiráciu sa možeš pridať k nám 😉https://www.modrykonik.sk/group/9118/

autor
19. okt 2022

@ladylenka21 ďakujem za radu aj pozvanie 😊

lubomiraniklova
9. sep 2023

Dobrý deň ja sa venujem ručnemu pleteniu robím deky pre deti ale aj vedščie rozmery keby ste potrebovali poradiť kľudne mi môžete buď napísať . Rada odpoviem.