Ahoj 👋 dostala som šijací stroj Ladu L30 k minulým Vianociam... Začala som šiť, som samouk. Niečo som už podšila.hračky čelenky, tričká, legíny pre syna, obrusy, čiapky aj nákrčníky...
1. Začala som skúšať aj iné. A tu by som ocenila aj prídavný stolík, ktorý som k stroju nedostala a ani som nenarazila na info, že by sa danému stroju vyrábal. Mám možnosť si kúpiť prídavný stolík k Lade Q60B, ale neviem či bude sedieť k mojej Lade L30.
Máte niektorá prosím ten stolík? Sedí aj iným strojom? Alebo ako podobnú situáciu riešite?
2. Stroj mi odmieta šiť s elastickými niťami, žmolia sa, trhajú, uzlíkujú... Je to normálne?
3.Ďalej, prosím je tu nejaká krajčírka z okolia PU, ktorá by si našla občas čas mi poradiť prosím? Je veľa vecí, na ktoré si netrúfam a chcela by som sa posúvať.
Ďakujem a ospravedlňujem sa za dlhé otázky 🙂
Prajem všetkým veľa zdravia a zdaru v tvorení
Napis na pean.sk je tam velmi ochotny majitel, poradi ti s pridavnym stolikom, mozno aj s nitami. Na ka rovnostehu elesticke nite nepouzivam
fuuux
no tak takto
1. nemyslím si že by to mohlo pasovať, môžu mať inú konštrukciu - ale to by ti vedeli povedať predajcovia, napr. pean alebo strima. ja som túto situáciu vyriešila tak že som rovno kúpila stoj s možnosťou stolíka. teda ty by si ju mohla vyriešiť tak že ti niekto stolík k stroju vyrobí pokiaľ ten z lady q60b nebude pasovať…
2. s tým by ti vedel pomôcť nejaký opravár strojov