Ahojte, chcela by som vás poprosiť o radu ohľadom výberu mojej prvej šijacej mašiny.
Ja mám Singer stroj a jediné čo mi chýba je overlock 😂 poraziť má ide.... Vôbec som si to pri kúpe neuvedomila, cize teraz by som si na to asi dala pozor. Som začiatočník čiže či elastický zvládne neviem. Mal by.
@simca06022011 Singer aký typ... Koľko ju už máte..
@mama75 ahoj, uz mnoho znaciek je naozaj dobrych aj za mensi peniaz. Zalezi aky mas cenovy strop a co vsetko chces na nom sit (a ci prilezitostne ci zarabat si nim)... napis panovi Haferovi na www.pean.sk je to odbornik, da ti na vyber podla tvojich kriterii. Ps: kazdy stroj dokaze sit elasticky material pokial ma cik-cak sev 😉
@mama75 na elastický materiál ti treba inú ihlu ako na bežné látky, ja mám tiež singer a som s ním spokojná, zvládne aj hrubšie látky a rifľovinu
@simca06022011 na klasickom šijacom stroji je aj funkcia overloc? nie sú to samostatné stroje?
@aandulinka ďakujem idem pozrieť stránku 🤗🤗🤗🤗
@mama75 A este, tento stroj Toyota super jeans som mala moznost vyskusat a je super, ma silne spodne zubky, co je pre elasticky material vyhoda, a ano ihlu treba strecovu, ma oblejsi hrot a nerozseka nite latky (klasickou by vznikali dierky ako pri parani siloniek) a pripadne kracajuca patka
@mama75 zalezi od toho, co chces sit. Idealna kombinacia je rovnosteh+overlock, teda najma vtedy, ak chces sit aj z upletu. Ja mam 20-rocny rovnosteh, vtedy bol mimoriadne drahy, ma aj overlockovy steh, kym som nemala overlock, tak som bola spokojna. Odkedy mam overlock, tak sa pytam, ako som mohla bez neho zit😀
Ak neplanujes sit aj z upletov, tak Ti staci bezny rovnosteh s nejakymi vysivacimi stehmi, doporucujem moznost dvojihly.
Co sa znacky tyka, tak zalezi od velkosti penazenky. Mozes kupit singer v Lidli, nie je taky zly, ak sa nechces sitim zivit, tak staci. Ak chces nieco ine, tak napr. Janome, Brother. V prvom rade si vsak musis ujasnit, co chces sit.
@bialica áno majú túto funkciu aj bežné šijacie stroje
@dskjhfdlkdjhl singer su kvalitné stroje, ja ho nemám z Lidla 😂 a mama ma jeden už 35 rokov. Len ja som si to kupovala na presit zips/obsit niečo keď treba atď... Čiže ma nenapadlo funkciu takúto hľadať, inak bol Singer drahší a vediet to či teraz kúpim ho 😁
@simca06022011 ja mam tiez rovnosteh singer, ale kupovany davno, vnutro je kovove a dnes by som za taku cenu kupila niekolko strojov, ale nestazujem sa, funguje zodpovedne.
Brother odporucam
@mama75 Singer Heavy Duty 5511, úplne obyčajný, ale je kovove vnutro
No, dnešný Singer už naozaj len menom pripomína pôvodné spoľahlivé stroje. Má v sebe priveľa plastových súčiastok. A ak ti zhorí motor, za nový dáš skoro toľko, ako za nový stroj (to mi hovorili v servise). Radšej Brother alebo Janome. Inak, overlokové stehy nenahradia overlok, v prvom rade chýba orez, ktorý na klasickom stroji nemáš (marí sa mi, že len na nejakú drahšiu Berninu sa dá dokúpiť nôž, ale nie som si istá).
@mama75
a co by si potrebovala vediet?