Poraďte, ako si vybrať šijací stroj

mama75
23. máj 2019

Ahojte, chcela by som vás poprosiť o radu ohľadom výberu mojej prvej šijacej mašiny.

fatima99
23. máj 2019

a co by si potrebovala vediet?

mama75
autor
23. máj 2019

@fatima99 Aká značka je dobrá, cenovo dostupná a ktoré máte odskúšané prosím. A, či sú aj nejaké, ktoré robia elastický šev.

simca06022011
23. máj 2019

Ja mám Singer stroj a jediné čo mi chýba je overlock 😂 poraziť má ide.... Vôbec som si to pri kúpe neuvedomila, cize teraz by som si na to asi dala pozor. Som začiatočník čiže či elastický zvládne neviem. Mal by.

mama75
autor
23. máj 2019

@simca06022011 Singer aký typ... Koľko ju už máte..

aandulinka
23. máj 2019

@mama75 ahoj, uz mnoho znaciek je naozaj dobrych aj za mensi peniaz. Zalezi aky mas cenovy strop a co vsetko chces na nom sit (a ci prilezitostne ci zarabat si nim)... napis panovi Haferovi na www.pean.sk je to odbornik, da ti na vyber podla tvojich kriterii. Ps: kazdy stroj dokaze sit elasticky material pokial ma cik-cak sev 😉

bialica
23. máj 2019

@mama75 na elastický materiál ti treba inú ihlu ako na bežné látky, ja mám tiež singer a som s ním spokojná, zvládne aj hrubšie látky a rifľovinu

@simca06022011 na klasickom šijacom stroji je aj funkcia overloc? nie sú to samostatné stroje?

mama75
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mama75
autor
23. máj 2019

@aandulinka ďakujem idem pozrieť stránku 🤗🤗🤗🤗

aandulinka
23. máj 2019

@mama75 A este, tento stroj Toyota super jeans som mala moznost vyskusat a je super, ma silne spodne zubky, co je pre elasticky material vyhoda, a ano ihlu treba strecovu, ma oblejsi hrot a nerozseka nite latky (klasickou by vznikali dierky ako pri parani siloniek) a pripadne kracajuca patka

dskjhfdlkdjhl
23. máj 2019

@mama75 zalezi od toho, co chces sit. Idealna kombinacia je rovnosteh+overlock, teda najma vtedy, ak chces sit aj z upletu. Ja mam 20-rocny rovnosteh, vtedy bol mimoriadne drahy, ma aj overlockovy steh, kym som nemala overlock, tak som bola spokojna. Odkedy mam overlock, tak sa pytam, ako som mohla bez neho zit😀
Ak neplanujes sit aj z upletov, tak Ti staci bezny rovnosteh s nejakymi vysivacimi stehmi, doporucujem moznost dvojihly.
Co sa znacky tyka, tak zalezi od velkosti penazenky. Mozes kupit singer v Lidli, nie je taky zly, ak sa nechces sitim zivit, tak staci. Ak chces nieco ine, tak napr. Janome, Brother. V prvom rade si vsak musis ujasnit, co chces sit.

simca06022011
23. máj 2019

@bialica áno majú túto funkciu aj bežné šijacie stroje

simca06022011
23. máj 2019

@dskjhfdlkdjhl singer su kvalitné stroje, ja ho nemám z Lidla 😂 a mama ma jeden už 35 rokov. Len ja som si to kupovala na presit zips/obsit niečo keď treba atď... Čiže ma nenapadlo funkciu takúto hľadať, inak bol Singer drahší a vediet to či teraz kúpim ho 😁

dskjhfdlkdjhl
23. máj 2019

@simca06022011 ja mam tiez rovnosteh singer, ale kupovany davno, vnutro je kovove a dnes by som za taku cenu kupila niekolko strojov, ale nestazujem sa, funguje zodpovedne.

marcelkaemmka
23. máj 2019

Brother odporucam

simca06022011
24. máj 2019

@mama75 Singer Heavy Duty 5511, úplne obyčajný, ale je kovove vnutro

aniele
24. máj 2019

No, dnešný Singer už naozaj len menom pripomína pôvodné spoľahlivé stroje. Má v sebe priveľa plastových súčiastok. A ak ti zhorí motor, za nový dáš skoro toľko, ako za nový stroj (to mi hovorili v servise). Radšej Brother alebo Janome. Inak, overlokové stehy nenahradia overlok, v prvom rade chýba orez, ktorý na klasickom stroji nemáš (marí sa mi, že len na nejakú drahšiu Berninu sa dá dokúpiť nôž, ale nie som si istá).
@mama75