žienky, učím sa 5 rokov variť a piecť, ale neviem štrikovať, viem, že v dnešnej dobe sa dá všetko už kúpiť, ale...máme tú plávajúcu podlahu, na ktorú som tu založila diskusiu už, a tam je vidno mšuhy po normálnych papučiach, rada by som aspoň vedela upliesť papuče pre seba, sestru a mamu, asi takéto: https://sk.pinterest.com/pin/7599893112156710/ V našom meste však nie sú kurzy štrikovania, nedalo by sa naučiť ma to online cez skype? Napíšete mi niektorá, či by ste bola ochotná? do správy? ďakujem!
@esmera50 na youtube je množstvo videí pre začiatočníkov. Skus tam. Nauč sa strikovat hladko, obratko, uberať, priberať ocka, viac ti na začiatok netreba. Keď zvládneš základné ocka môžeš strikovat aj svetre, aj papuče. Kúp hrubší vlnu, k nej príslušné ihlice a najprv strikuj rovno.
Ešte ti poradím. Zober vlnu a ihlice do parku, príhovor sa nejakej tetuske co tam sedí na lavičke, či ti to neukáže. Tety od 60 rokov staršie zvyčajne strikovat vedia. Ukážu ti.
Zdravím,s týmto asi nepomôžem úplne,ale aspoň poradím. Tiež som nevedela a strašne som sa to chcela naučiť,viacero ľudí mi to vysvetľovalo a ukazovalo ale nič z toho. Tak som si našla videá na youtube kde je to krásne detailne ukázané a vysvetlené a šla som podľa toho. Je ich kopa, vybrala som si to ktoré mi bolo najsympatickejšie, dokolečka dokola pretáčala až kým som nepochopila prvý krok,potom druhý,a takto až k môjmu prvému šálu až kým som to nevedela 🙂 Držím palce!