Odporučte šijací stroj pre začiatočníka

chupakabra
18. dec 2019

Prosim odporucte mi stroj pre zaciatocnika. Do 100-150e . Pozerala som po zn. Juno, Brother,Singer a Lada. Ale som z toho jelen a cim viac studujem tym sa viac do toho zamotavam 😂

avocmada2
18. dec 2019

@chupakabra skus skupinu navody a postupy: sitie,.strikovanie, kreativne napady. Alebo tak dako 🙂. Tam je vela bab co siju.

andri7
18. dec 2019

@chupakabra Juno je model značky Janome. Ladu a Singer si rovno škrtni, tieto stroje za moc nestoja, Singer ani za písanie.
Stroje Brother sú dobré stroje.
Takže ak to zhrniem, stanov si cenovú hladinu a popozeraj sa po strojoch značky Brother, alebo Janome. Ak by si chcela pozrieť ešte niečo iné, pozri stroje Bernina, Bernete, Elna, Juki, Husqvarna

johaninka
20. dec 2019

Ja mám Janome a som spokojná

nefertiti5843
20. dec 2019

@chupakabra Ja mám Ladu už 30 rokov, šlape ako švajčiarske hodinky a prešije aj kovral. Takže nemôžem súhlasiť s @andri7 . Ani že Singerky sú zlé stroje...robím aj menšie opravy šijacích strojov, takže do toho vidím a netliacham len tak do vetra.

andri7
20. dec 2019

@nefertiti5843 samozrejme, Lada čo má cca 30 rokov (a omnoho viac) bola ešte vyrobená za socializmu a naozaj prešije koberec. Sama mám takú doma.
Značka Singer bola kedysi svetoznáma. Staré Singrovky vydržia ešte roky.
Nové stroje Singer robí celkom iná firma, odkúpili značku a profitujú z mena. Stroje Singer sa predávajú v obchodných reťazcoch, čo je tiež známka "kvality".
Stroj Singer by som nechcela ani zadarmo. 90% žienok, čo sa tu na MK radia, lebo im štrajkuje stroj, majú práve singer.
Strojom sa venujem dlhé roky. Nemala by som čisté svedomie, poradiť niekomu stroj, s ktorým viem že sú iba problémy.

nefertiti5843
20. dec 2019

@andri7 Vyjadrila som názor, tak kľud 😉

lubik87
20. dec 2019

Na začiatok ti uuuplne postačí z Lidl 👍mám za 90€ a je super veľmi som spokojná na šitie vybornyy

andri7
21. dec 2019

@nefertiti5843 Veď aj ja... V mojom príspevku nenájdeš jediné expresívne slovo.

zk3
19. mar 2020

@lubik87 ktory z lidlu prosim?

akvi
20. mar 2020

@zk3 ja mam tento https://www.lidl-shop.sk/p/singer-sijaci-stroj-... uplne mi staci na bezne obcasne obsivanie veci.. Ak si zaciatocnicka, nepotrebujes 600 eurovy stroj s milion funkciami, nevyuzijes to.. Ked ta to chyti a nebude ti uz postacovat, tak nie je problem kupit si nejaky top stroj.. Ja som s nim maximalne spokojna, mam ho 4 roky a ide uplne bez problemov..

zk3
20. mar 2020

@akvi dakujem 🙂

montemotherone
12. apr 2020

@andri7 neviem, ale ja mám overlock Singer a známa ktorá šije ešte viac ako ja Singer stroj a považuje ho za dobrý štandard. Ak niekto šije doma, raz za čas, vie vydržať pekne dlho a je úplne v pohode 😉 Už to nie je to vo bývalo, lebo staré Singerky šijú aj 50 rokov dodnes , ale je v pohode.

andri7
12. apr 2020

@montemotherone naozaj nechcem nikoho znevažovať, ale Singer nie je dobrý štandard. Pozri si v nejakom eshope, ktorý predáva šijacie stroje a daj si ich zoradiť podľa ceny. Lacnejší je už hádam iba Redstar a to už fakt netuším, kde sa vzal.
Mnohé značky, známe tu v našich končinách, kedysi dávno predali svoj názov. Ako aj Singer. Tie staré stroje Singrovky sú naozaj výborné stroje. Väčšinou sú ešte šlapacie a prešijú aj koberec.
Overlock Singer nie je šťastná voľba. Pozri si na bazoš, zadaj do vyhľadávania overlock a máš tam toľko Singerov.... A ešte s popisom - nevhodný dar. Žeby všetky nevhodné dary boli Singrovky náhodou?
Niektoré sa možno vydaria, veď aj blbinky z alliexpresu zvyknú fungovať. A ak sa pokazia, mykneš plecom a vyhodíš... za tú cenu...
Ak máš v pláne kupovať stroj, radšej si priplať pár eur a kúp si značku, ktorá má popri záruke i servis a dobré meno v súčastnosti.
Za mňa sú to Janome, Brother, Juki, Bernina, Elna...

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
montemotherone
14. apr 2020

@andri7 keď myslíš... 🤷‍♀️ Viem ale svoje. Veľa záleží na tom, čo od stroja chceš. Ja mám napríklad stroj Pfaff Smart... 13 rokov! Šije, frčí si... jedine čo som ho dala pred pár rokmi prečistiť v servise. Len tak pre pocit. Tak ako sa predávajú značky, faktom ostáva, že všetko je dnes z Číny 😉 Maximálne sa to zmontuje niekde inde a niekedy závisí aj od konkrétneho kusa na ktorý natrafíš 🤷‍♀️

andri7
15. apr 2020

@montemotherone Pfaff Smart spred 13 rokov by som mala rada i ja. Vtedy boli Pfaffy neskutočné stroje, ktoré pofrčia ešte veľa rokov bez problémov.
Každý vieme svoje.

marca12
15. apr 2020

@chupakabra pozri aj Janome,tie su tiez super. Ja som sa rozhodovala medzi Janome a Brother. Singer ma nelakal,uz to nie to,co byvalo. Este Jui je dory stroj,ale vyssie ceny. Ja odporuam Janome alebo Brother. Mam Janome a som velmi spokojna

marca12
15. apr 2020

@andri7 presne tak. Kupovala stroj v predajni,ktora sa zaobera aj servisom strojov a ziadnu singer tam nemali. Pri vybere som sa radila priamo so servisakom

vulka
15. apr 2020

Asi záleží od toho, čo sa chystáš šiť. Ja ako začiatočník mám Singer a stačí mi to. Pošila som nejaké vrecká deťom do školy, oblečenie pre bábiky a teraz šijem rúška. A bez problémov.