Ktoré pletacie ihlicevybrať pre dieťa?

danal
17. jan 2021

Ahojte, vy skusenejsie mo iste poradite: dcerka sa chce usit strikovat. Nasla som detske ihlice, ale neviem ktory priemwr ihlic jej vybrat. Poradite?
Priemer ihlice: 3,25; 4; 5; 6 mm
Dĺžka: 18 cm

Chce sa naucit strikovat zatial iba sal 🙂

Dakujem za radu!

erickatt
17. jan 2021

@danal ak mate FB, napiste na stranku Belalano. Karolina Lehotska. Super poradi. Ale ihluce sa kupuju podla hrúbky vlny. Na sal hrubsiu nech jej to rychlo pribúda.

jankalukasova
17. jan 2021

@danal pre dieta by som vybrala urcite kratke ihlice aby sa jej lepsie pracovalo. A teda hrubka je dana priadzou. Ale pre zaciatocnika by som urcite kupila aspon 4-5mm.. aj viac a k tomu vhodnu priadzu. S hrubsou priadzou sa jej na zaciatok bude robit lepsie.
Ak sa to chce naucit sama napr. podla youtubu, tak odporucam najst vidioe od katrincola, na paradne spracovane postupy a navody. S nou sa nauci strikovat skutocne kazdy kto chce. Drzim palce.

lusyc
17. jan 2021

Ja by som tiež skúsila 4, max. 5 na začiatok, aby sa dobre držali. 3ky sú príliš tenké a 6ky sú už príliš hrubé, z toho bolia ruky aj mňa niekolko desaťročnú štrikovačku. A k tomu vybrať vlnu, možno nejakú dúhovanú, píšem podľa seba, lebo mna dlho nebaví jedna farba 😉