Ahojte, vy skusenejsie mo iste poradite: dcerka sa chce usit strikovat. Nasla som detske ihlice, ale neviem ktory priemwr ihlic jej vybrat. Poradite?
Priemer ihlice: 3,25; 4; 5; 6 mm
Dĺžka: 18 cm
Chce sa naucit strikovat zatial iba sal 🙂
Dakujem za radu!
@danal pre dieta by som vybrala urcite kratke ihlice aby sa jej lepsie pracovalo. A teda hrubka je dana priadzou. Ale pre zaciatocnika by som urcite kupila aspon 4-5mm.. aj viac a k tomu vhodnu priadzu. S hrubsou priadzou sa jej na zaciatok bude robit lepsie.
Ak sa to chce naucit sama napr. podla youtubu, tak odporucam najst vidioe od katrincola, na paradne spracovane postupy a navody. S nou sa nauci strikovat skutocne kazdy kto chce. Drzim palce.
Ja by som tiež skúsila 4, max. 5 na začiatok, aby sa dobre držali. 3ky sú príliš tenké a 6ky sú už príliš hrubé, z toho bolia ruky aj mňa niekolko desaťročnú štrikovačku. A k tomu vybrať vlnu, možno nejakú dúhovanú, píšem podľa seba, lebo mna dlho nebaví jedna farba 😉
@danal ak mate FB, napiste na stranku Belalano. Karolina Lehotska. Super poradi. Ale ihluce sa kupuju podla hrúbky vlny. Na sal hrubsiu nech jej to rychlo pribúda.