Koľko vlny je potrebné na sveter?

28. mar 2021

Ahojte viem ze toto tu asi uplne nepatri. Ale moja babka velmi rada strikuje a bude mat 80 takze jej chcem kupit nieco co ju baví. Napadlo ma teda ze jej kupim vlnu na strikovanie ale neviem kolko je potrebne na jeden sveter. Ďakujem za odpovede

dmk_1
28. mar 2021

Zalezi aku vlnu, na akych ihliciach a pre aku velkost. Ak ma babka velkost okolo L a bude strikovat na vacsich, predpokladam ze nieco akrylove alebo mix, plus vacsi nie vypasovany sveter, 450g by mohlo byt dost.

erickatt
28. mar 2021

Skus sa opytat na FB. skupina,, bez hacika ani na krok,, alebo hackujeme a strikujeme v senici

julia2018
28. mar 2021

Kazda priadza má napísané koľko klbiek je potrebnych na sveter. Nie kazda priadza je vlna. Pozor na zloženie. Každopádne, prečo takáto otázka anonymne?

antoniatonka
28. mar 2021

skus odvazit nejaky jej oblubeny sveter🙂

cookie29
28. mar 2021

To záleží od veľkosti svetra, od hrúbky a metraze priadze. A tiež od motívu. Hladký zerzej “zožerie” menej ako napríklad nejaké írske a podobne vzory. A zvyčajne je lepšie kúpiť o klbko viac. Jeden nikdy nevie.

autor
28. mar 2021

@cookie29 mohlo by stacit 10 klbiek?

leuchtturm
28. mar 2021

zalezi podla toho, ake svetre tvoja babka rada nosi...kratsie, dlhsie, vzory, konfekcna velkost. Ak kupis o par klbiek viac je to menej zle ako o klbko menej. Sikovna babka si z prebytku este nieco ustrikuje 😉

autor
28. mar 2021

@leuchtturm no ona strikuje naozaj rôzne vzory niekedy aj bez vzoru. Zobrala som 10 klbiek po 100g to by mohlo vydat dokonca na 2 svetre ci?

antoniatonka
28. mar 2021

to je kilo vlny, na sveter urcite, a co zvysi moze aj pre vnucatko ci pravnucatko nieco

cookie29
29. mar 2021

Záleží od váhy /metraze. Ak máš 10 klbiek napríklad “fingering” tak stačí bohaté. Ak máš 10klbiek aran ďaleko nezajdes. A záleží či sú 50g alebo 100g. Vieš to sa ťažko takto na diaľku