Ahoj. Momentálne som doma tehotná a začínam sa nudiť. Rada by som vyplnila čas niečím užitočnejším ako je mobil. Začala som premýšľať nad háčkovaním, žeby som si pre seba a svoje dieťatko niečo vytvorila - napr. oblečenie, hračky…
Predstavujem si to moc jednoducho? Zvládne také niečo aj začiatočník pomocou videí na YT? A čo výbava, poradila by mi nejaká dobrá duša čo na začiatok potrebujem?
Pozri si nejake videa, vyber sa do galanterky, tam ti poradia co potrebujes. Okrem vhodnej vlny a prislusneho hacika je to cela vybava. Na zaciatok by som odporucala nieco jednoduche, napriklad deka. Na hracjy uz treba viac zrucnosti, ale taka ciapocka, svetrik, to sa da spravit. A ked to nepojde, vyparas a zacnes odznova.
moja prvá háčkovaná vec v živote bola medvedík podľa youtube, takže dá sa zvládnuť aj to na prvý krát....
Hackovanie je super 👍 Na zaciatok nepotrebujes takmer nic, odporucam kupit len jeden hacik, jednu (velkostne zodpovedajucu) vlnu a skusat podla videi, ci ti to pojde a ci ta to vobec bude bavit. Ak ano, postupne dokupis dalsie velkosti hacikov a vlny. Ja som sa naucila na youtube, najprv ale uplne jednoduche sal, potom som zacala skusat ciapky, vankuse, papucky, neskor som si uz tak nejak sama vymyslala zvieratka a rozne “potvorky”. Odkedy som objavila jemnucke detske vlny a “odpalila” som si na tom laket 🤷♀️ lebo som robila deku za dekou, akurat sa nam totiz v okoli narodilo viac babatiek, tak uz len obcas velmi opatrne nieco uhackujem 😁
mozes uhackovat babatku chobotnicu, urcite to nebude hned jednoduche, ale tych navodov je na nete fakt vela. len si vzdy over z coho hackujes, ci ta vlna, alebo bavlna je nezavadna pre babatko. ked poguglis, tak aj na to prides ktora je vhodna.
Tu sa pripnem lebo ma to tiež zaujíma 🙂 moja mama vraví že ja ako ľaváčka nebudem vedieť háčkovať 😁Inak sledujem na insta profil háčkovinky a tiež pridáva na YouTube veľmi jednoduché videa, chcem sa to začať učiť len ešte som si na to nenašla čas a priestor respektíve ten správny moment že idem na to😃 Momentálne buď pečiem, alebo upratujem, zaváram z ovocia, chystám sa robiť džem…😀a ešte si tvorím album s fotkami 🙂
Ja som začala tiež keď som ostala tehotná (teraz v marci) veľmi sa mi páčili zvieratká tak som rovno začala medvedíkom. Akože začiatky boli pre mňa ťažké ale po cca týždni nervov keď som to už chcela hodiť von oknom som tomu začala chápať . V princípe to nie je zložité. :D začínala som podľa videí na YouTube teraz už zvládam písané návody. Ale teda hackujem len hračky 🙂 spravila som aj nejaké dve čiapočky ale to ma až tak nebavilo :D
Ahoj, dá sa naučiť z videa ja som podľa videa urobila plyšákov aj braletky a dokonca aj nejaké šaty pre ročnú neter, ak napíšeš správu pošlem ti foto, na začiatok potrebuješ vedieť čo chceš robiť - napr. plyšák, ďalej priadza, vlna, háčik, nožnice atď. napíš správu poradím 🙂