Ahojte, kamarátka veľmi rada tvorí - šije, pletie, hačkuje - rôzne vankúše, deky, mojkáčikov a pod. Vedeli by ste mi poradiť pre ňu nejaký darček, ktorý by sa týkal tejto jej záľuby? Resp. tie z vás, ktoré tiež takto tvoríte, čo by vás ako darček potešilo, čo by sa vám k tejto práci zišlo? Chcela by som ju prekvapiť, preto sa jej nechcem priamo spýtať čo by potrebovala 🙂
Smer galantéria.... máš tam haldu nápadov na darčeky. Napr. také klbká nie sú lacná záležitosť a niekoho by potešil istotne priamo samotný materiál. Ak chceš čosi kreatívnejšie, sprav jej z toho "tortu". Základ klbká, ozdoby z háčikov, očiek, gombíkov,....
Alebo potom mrkni na špeciálne misky na klbká. Slúžia na to, aby klbko neušlo pri pletení.
Prípadne predplatné nejakého časopisu s kreatívnymi nápadmi....
@marika258 Aj ja by som povedala, ze samotny material na vyrobu, mozno nieco "luxusnejsie", vysokej kvality, co si sama bezne nekupi.
V predajniach TEDI majú obrovský výber rôznych potrieb pre tvorbu,urob jej z nich darčekový kôš.
daj jej poukazku do takeho shopu. hobby shop. da vinci. alebo iny. pripadne aj online. nenapadne si zisti odkial kuouje material
@marika258 Ahoj, ja šijem, vyrábam kvietkové dekorácie, vence, čelenky, ale nie som si úplne istá, či by ma potešilo niečo na tvorenie. Lebo sama najlepšie viem, čo potrebujem. Je tu riziko, či by som to využila. Ale ako tu bol spomenutý nápad, že zájsť do Tedi a tam nakúpiť kadečo na tvorenie by mohlo byť celkom vydarené. Ak šije veľa, možno by ju potešila napríklad sada šicích pätiek a podobných vychytávok k šitiu (jedna baba ma k tomu na YouTube videá). Dobrý nápad je aj darčeková poukážka do obľúbeného e-shopu, ale rozumiem tomu, že by si chcela niečo originálne vymyslieť. Mňa by po pravde potešil nejaký handmade osobný/personalizovaný šperk, napríklad v striebre alebo z minerálnych kamienkov podľa znamenia (alebo podľa významu). Skús sa inšpirovať na sashe.
Tiež rada tvorím a dostala som darček špeciálnu misku na klbka, s takým zarezom aby klbka neutekali 🙂 neviem aký je rozpočet, ale také pohodlné kresielko, to by bolo 🤔😀
@marika258 moja kamaratka mi dala k 30-tke košík plný vseliakych vecičiek z tedy.. Bolo tam naozaj veľa veci, ktoré sa mi zišli a velmi ma to potešilo 🙂
@marika258 poukážku do eshopu, sama tvorím a sijem, na to čo si vyberám som dosť haklivá,len tak hocičo sa mi nepáči. Takže len jej nekupuj veci, lebo sa jej nemusia hodit a páčiť, ja napríklad nite si vyberám kvalitnejšie, žiadne Lidl a tedi. Potešila by ma poukážka do takoy ,či bubulakovo
@marika258 aj ked sa to zda neoriginalne-tiez by som najradsej prijala darcekovu poukazku do galanterie,pretoze vela pomocok a materialu uz mam zakupene,a predsa najdem nieco co sa mi hodi… tiez zalezi co konkretne kamaratka tvori-ine priadze treba na hracky,ine na decky ci ciapky a sale.
Inak tak vseobecne-krasne klbko alebo zaujimavy hacik potesia vzdy 😉.
Tiež tvorím a aj môjmu mužovi a okoliu by som povedala ze keď by mi chcel niekto niečo kúpiť tak nech nekupuju že si to musím kúpiť sama keďže najlepšie ta obdarovana osoba vie co potrebuje a využije... Takže za mňa rozhodne nejaká poukážka 😊
Ja by som jej poukážku nedala, to je vyslovene také že tu máš, investovala som do teba napr 30 eur. Radšej kúp nejaké vlny, priadze, ako tu niekto písal, radšej poriadne kvalitné, lebo tie ju určite nesklamú.
mne sa paci sada tulip hacikov aj s babami na hackovani o nich snivame. Maju mensiu - 3ks - okolo 30 Eur a vacsie (to uz je ina palka)
https://sk.needles-and-wool.com/products/tulip-...
https://galanteriamodraustrica.sk/sady-ihlic-ha...
ďakujem krásne za všetky tipy 👍
@marika258 inak este mi napada jedna taka historka,
mozno ta inspirujem 🙂. V Ba je obchod koralkovy svet a raz mi kocky z predajne vraveli, ze prisiel pan a hovori, ze je manzel tej a tej pani. Ta tam chodila aj na kurzy, aj v eshope objednavala, tak ju poznali. Pozreli, co objednava - ake veci a farby a on im povedal, aby mu za cca 50 Eur navyberali material. A to jej dal na sviatok. No vraj skoro odpadla, nechapala ako to dokazal on tak dokonale vybrat ;)
Mňa by potešila poukážka do eshopu a navyberam si čo sa mne páči.... Alebo potom tričko s potlačou klbiek, nejaký košík v ktorom môžem mať rozrobené veci a drobnosti ku nej- toto asi posepkam Ježiškovi, to mi ešte chýba.... prípadne ak nechcete prezradiť hodnotu darčeku cez tú poukážku, tak kúpiť nejaký voucher na kreatívny kurz kde sa naučí nejakú novú techniku , ideálne ísť s ňou a strávite spolu aj príjemný čas....
@marika258 mňa napadli takéto špeciálne nožničky😉
Pritakavam, ze tvorilka ma vacsinou oblubenu nejaku znacku. Na to hackovanie, strikovanie... ba aj latky si vybera najradsej asi sama. S niektorou bavlnkou sa jej nemusi dobre hackovat, ma overene, ci sa nezmolka a pod. Vlny ak robi veci na zakazky su vacsinou tiez vyberane podla zelania zakaznika. Prinajmensom farebne odtiene. Sije len tak pre radost, alebo to aj predava? Lebo potom potrebuje kvalitne nite a latky, aby jej to zakaznici nevyreklamovali, ze sa nite pri obliekani vyrobku popukali v svikoch a pod. Bolo tu spomenute Bubulakovo a Takoy , oni maju dost vela certifikovanych latok, lebo vyrobky pre deti napriklad by mali byt z certifikovanych latok... napriek vsetkemu napisanemu, mna by ako tvorilku potesili bavlnene vianocne latky, z ktorych by som si mohla posit vianocne ozdobky, prestieranie a pod. A dalej ich potom darovat 🙂 K tomu napriklad vseliake bavlnene cipky... daju sa sit rozne ozdobky, salonky a pod. Na takyto typ latok odporucam eshop Textilmania - oni maju samostatnu kategoriu vianocne latky a maju dobre ceny za meter, lebo su to vacsinou ceske latky. Bubu a Takoj maju dost zahranicnych latok a su dva razy tak drahe... obrazky su pozicane z bubulakovo, sashe a textilmanie...
Ahoj, mna vzdy potesi ked si niekto da tu namahu a pre mna nieco vytvori. Ja davam vzdy nieco urobene. Hocico male, len nech v tom vidim ze si dali tu namahu a urobili to pre mna. veci na tvorenie,by aj tak skoncili v darceku vytvorenom pre niekoho ineho. Skus napr. tricko s potlacou. vymysli nieco original o nej. Alebo co vies ty urobit, tak skus.
@marika258 čo tak jej dať peňažný poukaz na nákup veci na jej záľubu? Vyberie si čo chce a potrebuje.....