Ahojte,
sem tam nieco usijem a tak som si kupila coverlock SINGER S010L.
https://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/overloc...
V podstate som vsetko "rozchodila", ale neviem prist na to, ako vypnut odstrih latky.
Vyssie rady na to maju samostatne tlacitko.
V popise k stroju sa uvadza vo vlastnostiach tato veta: "Šijacie s/bez horného noža - skúsenejším krajčírkam umožní overlock šitie krásnych dekoratívnych stehov po vyradení funkcie odstrihu."
...z toho teda chapem, ze odstrih by sa mal dat vypnut aj pri tomto jednoduchom modely.
Prosim, neviete niekto poradit, lebo ma ... 🙂))
Dakujem
nooo toto som urobila a aj som si myslela ze je "hotovo"...
no ale ked som nasledne šila, tak sa mi vsetko zmotalo - skrcilo...
zdalo sa mi, ako keby tam tomu potom branila patka...
netreba pri šití bez odrezu vymenit patku?
uz som z toho 2 dni na nervy..
@blue_moon Ja mám overlock brother, takže viac neporadím. Ešte som našla video, skoro na konci asi v čase 6:09 vypína nôž.
dikicko mrknem...
uz som dnes videla kadečo, tak skusim este toto
@blue_moon Ešte teda má napadla jedna vec. Keď šiješ bez noža, musíš dávať pozor aby si šila na okraji v takej vzdialenosti, ako je široký steh, inak sa ti bude tá látka stiahnutá švom krčiť. Keď je zapnutý nôž tak to stroj vyrieši sám práve tým že prebytok látky odstrihne. Proste šiť bez noža je ťažšie, to platí pre všetky overlocky.
nooo, tak to bude asi ono - ze som nesla uplne "po kraji" - a tym padom to noz "neodrezal" a preto sa mi to cele "zmotalo"... logiku by to veru malo, tak idem vyskusat co ukaze prax!