Chcem ušiť oblečenie pre dcérku

12. mar 2024

Ahojte. Tie ktore sijete. Bolo pre vas tazke zacat sit? S akym kuskom oblecenia ste zacinali? Co je take najlahsie na sitie?
Odkial mate predlohy napr na ciapky? Kedysi davno to fungovalo, ze predlohy byvali v casopisoch 😊 dakujem za cas a zodpovedane otazky.

tini27
12. mar 2024

Ahoj, mne veľmi pomohlo, že v meste kde som bývala robila jedna pani kurzy šitia- poradila s nastavením stroja, s výberom látky, ukázala ako namerať, aký steh použiť… vždy som jej povedala čo by som chcela šiť a s tým mi pomohla… ja som si vždy aj písala poznámky, nech to nezabudnem…
Prvé som teda robila tepláčiky, také jednoduché, bezvreckové.
Mne sa dobre robilo tak, že som mala npr. tie tepláky z obchodu a podľa nich som si obkreslila strih na látku z ktorej som chcela šiť…

egonsk
12. mar 2024

najlahsie na usitie je obliecka na vankus/paplon ;) ... najlahsie na usitie z oblecenia su rukavice 🙂

shee11
12. mar 2024

Pridaj sa do tejto skupiny.
https://www.modrykonik.sk/group/2093/

Je tam veľa strihov v pdf. Strihy s návodmi sa dajú kúpiť napr na stránke caramilla.cz, fazonetka.cz, shape strihy ( tam máš super strih na legínky aj s návodom zadarmo)... Ja som tiež nevedela vôbec šiť, začínala som si strojom z Lidla, po narodení dcérky cca 5 rokov dozadu. Dnes sijem prakticky všetko, dcérka má väčšinu šatníka šité veci, sem tam si spravím niečo ak pre seba. Teraz keď už chodím do práce je najväčší limit čas🙂 držím palce a určite sa nenechaj odradiť... Začala som čiapkou a legínami🙂

autor
12. mar 2024

@shee11 do akej skupiny prosim? Oplati sa kupovat latku? Ak ano, odkial kupujes? 🙂

@tini27
@egonsk dakujem za rady, mamina ma sijaci stroj, oblecenie sit nevie. Ale vie si skratit a aj obsit oblecenie na nom 🙂 tak ta by ma to trosku naucila. Len ona neni krajcirka, tak ostatne veci potrebujem vediet od tych, co siju 😊

autor
12. mar 2024

@shee11 uz mi ukazalo skupinu. Dakujem 🙂

shee11
12. mar 2024

Domlatok.sk nájdeš veľa lacnejších látok, kammel.sk tiež lacnejšie poľské. Bubulakovo.sk, vecičky.sk tam sú kvalitné látky, takoy.sk je slovenská firma s vlasy dizajnom na látkach... Ale je aj kopec iných.

autor
12. mar 2024

@shee11 dakujem krasne 😊

nops
12. mar 2024

Burda máš klasické strihy na obkreslenie,ja som s tým začínala ako decko.Potom už sa naučíš si narysovat svoje.Takoy stránka PDF a na YouTube máš od nich pekne spracované návody na základné odevy.

shee11
12. mar 2024

Ottobre KIDS su krasne aj prakticke strihy, hlavne starsie cisla, tam ich je viac.

monillia
15. mar 2024

@autor tiež odporúčam strihy z časopisu ottobre, cena za časopis je možno vyššia, ale máš tam kopec modelov (vieš si aj virtuálne prelistovat číslo) Určite ako začiatočník neexperimentuj s obkreslovanim oblečenia, pokiaľ nepoznáš zákonitosti ktoré treba dodržať. Celkom fajn latky nájdeš aj na kammel