Ako natočiť video k handmade výrobku?

princesrock
5. aug 2023

Dobrý deň, vyrábam handmade oblečenie a chcela som spraviť video, aby bolo vidno daný kúsok z každej strany, aby bolo vidno ako to presne vyzerá na živom človeku.
Ale akosi vôbec nevie ako. To čo som zatiaľ natočila vyzeralo strašne divne a umelo, v podstate osoba stála a točila sa dokola 🙈 Našiel by sa niekto kto by mi poradil? Že či má ten človek kráčať? Alebo stáť a kamera má ísť okolo? Vďaka za každú radu alebo tip kde sa to naučiť 👍

anonymanonym
5. aug 2023

Popozerala by som si reelska na instagrame, pripadne tik tok a inspirovala by som sa tam. Aby to vyzeralo efektne a zaujalo je fajn robit kratke strihy. Kludne 1 sekundove postrihane zabery. Natocila by som si viacero dlhsich rozmanitych videi. Aj take kde osoba stoji a hybe sa kamera, aj take kde sa osoba hybe a kamera stoji, aj take kde sa hybe aj kamera aj osoba, aj nejake detajlne zabery produktu, aj zabery z vacsej dialky. A nasledne by som sa hrala so strihom. Tak aby to pekne na seba nadvazovalo, ale zaroven aby sa obraz cca po tej sekunde (niekedy aj menej, niekedy zas viac) efektne menil. Pohrala by som sa kludne aj so zrychlenymi zabermi alebo spomalenymi. A do toho nejaku ladiacu hudbu.
Aaaalebo potom ak ti nejde o taketo prepracovanejsie efektne veci na zaujatie, tak gate ma v eshope pri produktoch video, kde kamera stoji a osoba vojde do zaberu, pootoci sa tam a vyjde zo zaberu na druhu stranu. Pozri si.

princesrock
autor
5. aug 2023

@anonymanonym fuha to znie super. Ale tie "strihy" akosi nechapem ako spravit 🤫 nejaku aplikaciu vies porsdit?

anonymanonym
5. aug 2023

@princesrock mne sa paci mobilna appka Filmora, ale je ich milion podobnych. Nie som profik, len ma to bavi, takze ani ta appka nie je nejaka profi 🙂 Ale platim si ju - inak je tam vodoznak...

princesrock
autor
5. aug 2023

@anonymanonym dakujem. Ja rad vyrabam vsetko mozne, rada fotim prirodu a ludi. Ale ked mam odfotit alebo natocit moj vyrobok tak som v koncoch a nikdy to nevyzera dobre 😓

anonymanonym
5. aug 2023

@princesrock chce to cvik, skusat + sa inspirovat od lepsich 🙂 fakt uplne najviac odporucam pozerat si IG, TT a vsimat si z akeho uhlu je to fotene/natacane (inak niekedy je napr. fajn mobil otocit "hore nohami", to ma zas inu perspektivu), odkial ide svetlo, ake strihy su tam spravene. A su aj ucty, ktore natacaju presne taketo tipy, ze ukazuju spoza kamery/fotaku ako sa ta fotka/video tvorilo + vysledok.