Dobrý deň, poraďte mi prosím nejakého dobrého detského gastro lekára. Dcérke (4)majú robiť endoskopiu, odobratie vzorky z tenkého čreva a dosť sa bojím o ňu , mne to robili tiež a stačilo mi.... Neviem si predstaviť že takej malej to majú robiť ☹
malým deťom sa to robí len v celkovej anestéze
Samozrejme, že v narkóze, u malých detí sa to inak. Ani nerobí
Je to krátka doba, nemusíš mať stres z narkózy
@anailuj ďakujem, vzali nás prednostne k pani dr. Gubanovej , vraj pri takých vysokých hodnotách endoskopia nieje nutná. Norma je 20 moja dcéra má vyše 200 vraj to už je zápal čreva a stačí opäť zopakovať krvné testy a potom prejsť na bezlepkovú stravu. Tak sa mi aj uľavilo 🙂 akurát neviem či bude mať nárok na príspevok na potraviny keď nemá odobratu vzorku z tenkého čreva :-/
@neffely super, že Vás vzala, teším sa. Neviem ako je to s nárokom na príspevok na potraviny... Syn sa narodil s poruchou prijímania potravy, neprospieval. Boli sme v nemocnici a existuje špeciálne UM, ktoré stojí 80€/krabica. Pol roka prepláca poisťovňa, minimum doplatok. Potom musí predpísať už len gastroenterológ po špec vyšetrení na to určenom. Našťastie sme to nepotrebovali.
Dobrý den. Ako ste dopadli ?
Snad to budu robit pri uspati, nie?