Endoskopia u 4-ročnej

neffely
22. nov 2022

Dobrý deň, poraďte mi prosím nejakého dobrého detského gastro lekára. Dcérke (4)majú robiť endoskopiu, odobratie vzorky z tenkého čreva a dosť sa bojím o ňu , mne to robili tiež a stačilo mi.... Neviem si predstaviť že takej malej to majú robiť ☹

ada12345
22. nov 2022

Snad to budu robit pri uspati, nie?

lubka261
22. nov 2022

malým deťom sa to robí len v celkovej anestéze

neffely
autor
22. nov 2022

@ada12345 vôbec neviem ani dr mi nevedela povedať:-/

neffely
autor
22. nov 2022

@lubka261 no dúfam že len taká chvíľková alo pri krátkych zákrokoch robia . Není som nadšená z narkozy ale radšej nech nič necíti :-/

jaskolka
22. nov 2022

Samozrejme, že v narkóze, u malých detí sa to inak. Ani nerobí
Je to krátka doba, nemusíš mať stres z narkózy

anailuj
22. nov 2022

@neffely MUDr. Gubáňová Nitra
MUDr. Péter Lukács Dunajská Streda, 0908707088, treba im poslať SMS, uviesť meno, r.č. a problém. Ozvú sa späť

neffely
autor
23. nov 2022

@anailuj ďakujem, vzali nás prednostne k pani dr. Gubanovej , vraj pri takých vysokých hodnotách endoskopia nieje nutná. Norma je 20 moja dcéra má vyše 200 vraj to už je zápal čreva a stačí opäť zopakovať krvné testy a potom prejsť na bezlepkovú stravu. Tak sa mi aj uľavilo 🙂 akurát neviem či bude mať nárok na príspevok na potraviny keď nemá odobratu vzorku z tenkého čreva :-/

anailuj
23. nov 2022

@neffely super, že Vás vzala, teším sa. Neviem ako je to s nárokom na príspevok na potraviny... Syn sa narodil s poruchou prijímania potravy, neprospieval. Boli sme v nemocnici a existuje špeciálne UM, ktoré stojí 80€/krabica. Pol roka prepláca poisťovňa, minimum doplatok. Potom musí predpísať už len gastroenterológ po špec vyšetrení na to určenom. Našťastie sme to nepotrebovali.

waldosinka
14. mar 2023

Dobrý den. Ako ste dopadli ?