Zdravím mamičky. Presťahovali sme sa do maleho mestecka nedaleko Pariza. Manžel tu má prácu. Ja nikoho. Spočiatku to bolo fajn, ale po roku samoty mi už pekne hrabe. Moja francúzstina je taka.. ehm... rozumiem... aj rozpravam, ked musim, ale tym, ze nikoho nepoznam, nemam si ju velmi kde zdokonalit.... skusala som oslovit par mamiciek na dvore po anglicky, ale bud mi nerozumeli, alebo sa len tvarili, ze nerozumeju.. anglictina mi ide skvelo, no malokto tu so mnou chce anglicky rozpravat... rada by som si nasla konecne nejaku mamicku s dietatkom na stretka, no nedari sa... mozte mi dat nejake rady prosim??? Hladala som tu v okoli aj Slovenky, no najblizsie su v Parizi. Rozmyslala som, ze napisem na podobne forum ako je MK inzerat, ale na druhej strane mam pocit, ze je to trapne.
@syslik81 praveze o to ide.. v tejto skupine som, ale najblizsie Slovenky su v Parizi a to mam cca 2 hodiny vlakom.. neviem si to s drobcom ani len predstavit...
skusala si aj v tejto skupine? skus, respektive aspon mozes pokecat o ‘francuzskych’ veciach https://www.modrykonik.sk/group/141/
Musíš používať francúzštinu. Nevadí, že ju neovládaš dokonale. Proste vo Francúzsku po francúzsky. O nich je to známe😂 Aj keď po anglicky rozumejú resp. AJ ovládajú, chcú hovoriť po francúzsky. Videla si seriál Emily in Paris? Ak nie, mrkni😉
a nemate skupinu na fb? ja som v anglicku a na fb je vela skupin ci uz z konkretneho mesta ci celeho uk .. byvaju aj akcie pre deti ..sk obchod mame rozne stretavky etc ...