Poplatky za RTVS

nikiki29
7. dec 2020

Ahojte, máme sa prihlásiť na platby za RTVS aj keď nie sme odmerateľom elektriny my?
Bývame v nájme bez zmluvy vo svokrinom byte, ja mám TP v rodičovskom dome, priateľ sa prihlásil na TP do bytu kde žijeme. Byt a všetky faktúry sú vedené na svokru. Máme sa prihlásiť na RTVS? Nerada by som doplácala dlh po x rokoch. Nenašla som túto info na ich stránke... nemáte niekto skúsenosti?

lubka73
7. dec 2020

poplatky plati poberatel elektriny, cize bud ho plati svokra, alebo ak pobera elektrinu na 2 miestach na tom druhom platit nemusi

fokuska
7. dec 2020

@nikiki29 Tuto informaciu na stranke maju jasne napisanu ;)
https://uhrady.rtvs.sk/domacnosti/kto-ma-platit

Kto má platiť
Platiteľ úhrady je fyzická osoba, ktorá je evidovaná dodávateľom elektriny v evidencii odberateľov elektriny v domácnosti ako odberateľ elektriny v domácnosti v odbernom mieste, pre spotrebu v byte alebo v rodinnom dome.

Takze ak nie je elektrina pisana na vas, tak neplatite ani koncesie. Plati ich ten, kto je na zmluve o dodavke elektriny.

andrea_ff
7. dec 2020

@nikiki29 plati ten, na koho meno je zmluva v elektrarnach

nikiki29
autor
7. dec 2020

@fokuska áno, toto som čítala, len teda som si nebola istá, keďže tu má trvalý pobyt iná osoba (priateľ) a svokra je len majiteľka a za našu domácnosť sa de facto neplatí vôbec...

lubka73
7. dec 2020

@nikiki29 svokra nie je nahlasena ako odberatel elektriny ? ak ano ona sa musi prihlasit na platenie poplatku a ak plati uz inde ma dolozit ze je platitel uz na jednom mieste a potom na druhom platit nemusi

fokuska
7. dec 2020

@nikiki29 Ale ved nikde sa tam nespomina nic s trvalym pobytom, ani s majitelom. Rozhodujuce je to, na koho je pisana zmluva na odber elektriny.
Ak je to svokra a ona ma viac odbernych miest, tak plati len za jedno - moze to byt to, kde realne byva, je to v poriadku.
Ak ty na sebe nemas pisanu elektrinu, ani priatel, tak nemas co riesit ;) neplati sa podla domacnosti.