Zvyšovanie preddavku za elektrinu

simca115
22. apr 2024

Dobrý deň prišlo nám na email že nám zdvihli o 10€ preddavkovu platbu za elektrinu. Čo môže byť dôvodom ? Nakoľko sme vždy mali preplatok navrhovali nižšiu sumu a zrazu to zvýšili. Ani neviem či mi povedia na infolinke dôvod 😤🙄

liusa82
22. apr 2024

@simca115 asi máte vyššiu spotrebu tak zdvihli.Aj nám toto raz spravili nedalo sa to ani znížiť.Ale ja som to zbadala v profile zse a nedalo sa s tým nijako hýbať

deti95060810
22. apr 2024

nič ti nepovedia...
my sme mali nedoplatok 3 e a zdvihli nám preddavkové platby o 10e/mesiac
tento rok sme mali preplatok celý jeden mesiac a vôbec nám neznížili preddavkové platby
vodu sme mali menšiu spotrebu ako obvykle a faktúra bola o 25 e viac...
pre nich je výhodnejšie mať k dispozícii tvoje e...

anketkarka
22. apr 2024

Do výpočtu zarátavajú aj predpokladaný nárast cien. Aby sa nestalo,že budúci rok vo vyúčtovaní bude vysoký nedoplatok práve z dôvodu rastu cien.

ekira1
22. apr 2024

@simca115 my sme mali minulý rok preplatok cca 40€ a zdvihli nám. Počítajú s nárastom cien a i pre vas je výhodnejšie mať preplatok alebo aspoň menší nedoplatok, akoby by mali ostať preddavky rovnaké a potom viac doplácať. Tento rok sme mali preplatok o dosť vyšší a preddavok nám nechali rovnaký.

1ryba
22. apr 2024

A nie je to jedno? Veď keď budeš mať preplatok, tak ti ho vrátia. Taká suma celkom poteší. Tento rok nám napr. vrátili 120 eur.

rozculena
22. apr 2024

toto je prvý rok,čo sme mali nedoplatky za plyn aj elektrinu.Nechápem,spotreba stále rovnaká.

monicatko20
22. apr 2024

@rozculena ceny išli 2x hore..my už zálohu z 30€ zo začiatku roka sme na 49€ a ešte som doplacala..plyn to iste..ešte mi aj volali, že či si nechcem nejaké šetrenie založiť u nich lebo sa tento rok bude zasa zvyšovať 🙈 tak som aj tam navýšila zálohovú..

oli18
23. apr 2024

My sme mali preplatok v sume 1 mesacnej zalohy, tak nam mesacnu platbu znizili o 0,50e.

mima1608
23. apr 2024

Je to veru čudné ako to rátajú. Švagriná mala preplatok 130 eur a dvihli jej o 10 eur. My sme mali preplatok 17 eur a znížili o 4 eura. Tak ja naozaj neviem, ako to rátajú 😅