Zvyšovania energií a plat rovnaký

10. jan 2022

Ahojte maminy, isto ste už zachytili že tento rok vzrastú ceny plynu a elektriny. Platy ani rodičáky hore nepôjdu ( ak nerátam tých pár eur). Idete začať viac šetriť? Alebo načriete aj do rezerv? Ja rezervu mám ale veľmi som z nej brať nechcela , som na RD s ročným synom a priateľ je invalid.

loginexistuje
10. jan 2022

a priatel pracuje ? ak nie skus ist do prace ty a on moze postrazit

panda21
10. jan 2022

A priateľ nemôže ostať na RD a ty do práce? Alebo chodí priateľ do práce?

draik
10. jan 2022

V roku 2021, keď energie zlacneli, išli platy a RP dolu?

petamich
10. jan 2022

nechcem zniet ako "burzui" ale nie sme na tom financne tak na knap, aby sme kvoli tomuto museli setrit alebo nacriet do rezervy, manzel nas pocas mojho rodicovskeho v pohode uzivi a nam napr. platy valorizuju kazdy rok (sme kolegovia, ja aktualne koncim matersku a prechadzam na rodicak)

stanzi
10. jan 2022

Tak nam napriklad platy tiez valorizuju, ako pise
@petamich. Rovnako mame dostatocne velku rezervu, aby nas nieco taketo nezaskocilo. Ak musite kvoli tomu riesit financie a priatel je invalid, tak priatel na RD a ty do prace normalne na TPP.

mogaa
10. jan 2022

šetriť aby si mala na prípadené nedoplatky zrovna nemusíš, zvýš si zálohy....ono ľahšie zaplatíš o 5-10 eur mesačne viac ako keď ti príde nedoplatok 300eur😉

siska53
10. jan 2022

No my netusime, ako to bude.. pokial viem, nam platy zvysovat nebudu, muz robi v mensej firme, tam tiez nie.. asi sa budeme musiet rozhliadnut po lepsie platenych poziciach..

baskustek
10. jan 2022

Pracujem vo verejnej správe a nám platy valorizujú každý rok plus sľubované zvýšenie platu o 5 % od januára 🙏 Takže u nás sa dúfam nič zásadné nezmení, práve naopak, radi by sme konečne niečo viac pošetrili a začali stavať. Ale chápem, že ten rodičák je katastrofa, tiež sme na tom boli podobne pár rokov dozadu. Na tvojom mieste by som si hľadala prácu, keď priateľ nemôže, najlepšie takú, kde sa dá aj home office a priateľ na materskú

kittykat22
10. jan 2022

Som v CR a prislo mi zvysenie plynu koncom oktobra - polovici zuctovacieho obdobia - o 30%. elektro mam nastastie zamknute na 3 roky. Ale co mam info z okolia tak mali zvysenie plyn a el aj o 50%.

autor
10. jan 2022

@panda21 veď aj rozmýšľame že to tak urobíme že ja sa vrátim do práce a priateľ bude na RD

panda21
10. jan 2022

Ak vám to bude lepšie vychádzať a priateľ zvládne domácnosť a malé dieťa (nekonkretizujes dôvod invalidného), tak je blbosť aby ste obaja boli doma, ked môžeš pracovať a navýšiť rozpočet.

marca12
10. jan 2022

O tých par eur,co vzrastie min.mzda a pridaju na pridavkoch,zaplatis na energiach. Nastastie este som nemusela pouzit rezervu,aby som mala na bezne poplatky za domacnost. Pokial nefinancujes vilu,nemalo by ta zvysovanie zasiahnut natolko,ze siahnes na uspory. Mna viac trapi zvysovanie cien potravin,ktore suvisi so zvysovanim cien energii a pohonnych hmot. Domacnost si vieme ustrazit. Neplytvame vodou,zbytocne nesvietime v celom dome a podobne. Ale ceny v obchodoch neovplyvnim,jest musime. No som zvedava kam to povedie.

janka54321
10. jan 2022

Zvys si zálohové platby nad rámec predpisov a ani o rok tá nezaskocia nedoplatky. Aj keď to navýšis len o pár eur .. to sa hádam dá zvládnuť ..ja v podstate tak platím všetko odjakživa