Zvýšenie výživného a peniaze na účte

10. jún 2024

Chcela.by som si podať žiadosť o zvýšenie avšak.mam problém, keďže sme vysporiadali BSM. Mám na účte hotovosť. Jemu ostal dom a úver, ktory si musel zobrať aby ma vyplatil. Dostala som 1/3 z hodnoty domu. Cize, ak by ho predal,mal by viac peňazí. Ako postupovať? Čo mám povedať k tej hotovosti na súde? Ja nemám žiadnu nehnuteľnost, žijem v podnájme. Peniaze idú na nájom a pôjdu na VŠ deti....ako sa súd bude na to pozerať? On žije pomaly z výplaty k výplate, však lebo platí úver a výživné

vyrovnanaosoba
10. jún 2024

Tak ich vyber a povedz, že si musela vrátiť rodičom, lebo ti pomohli platiť nájom 😁

melanta
10. jún 2024

Povieš, že sú to peniaze za to, ako ťa ex vyplatil zo spoločného bývania. To nie sú peniaze určené na bežné mesačné náklady. To sú peniaze, ktoré buď použiješ na riešenie bývania alebo ich odložíš deťom, aby si im dopriala vzdelanie v budúcnosti. Aj keby si mala na účte milión, na povinnosť otca detí podieľať sa na nákladoch na deti to nemá žiadny vplyv.

purple_wolf
12. jún 2024

a ty kde zijes.??? ziadny sudca nezvysi vyzivne ak clovek zije z ruky do huby... nema z coho a nemozes ho nutit predat dom tym sa prejavujes ako odpad

luccija
12. jún 2024

Koľko teraz platí na koľko detí?
Nastupujú do školy, alebo prečo chces zvýšenie?
Keď nepreukážes, že sa ti zvýšili reálne výdavky za deti tak ti nemusíš zvýšiť.

@purple_wolf výživné má prednosť pred jeho bývaním.Zase nebude platiť deťom príklad 100 eur..a bývať v dome.Vsetko záleží od príjmu chlapa

autor
12. jún 2024

@purple_wolf ale, čo taras. Ja som sama s 3 deťmi, bez možnosti nájsť si druhú prácu. Ak by predal veľky dom, kúpil by si menší byt, kľudne by mohol žiť v pohode. Ja si za vyplatené peniaze nemôžem dovoliť kúpiť byt aj kebyže si zoberiem úver. Môže kľudne platiť úver v nižšej čiastke.

@luccija áno. Niekoľko zmien

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. jún 2024

@sheila121 sú to aj jeho deti. Tak by sa mal starať. Konečne rozhodnutie je predsa aj tak na sudcovi.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. jún 2024

@sheila121 hej, presne to chcem..

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bosorkabb
12. jún 2024

Koľko platí teraz na deti? Aký má príjem? Lebo to sú podstatné údaje pre spor o výživné.

autor
12. jún 2024

@sheila121 🙏🙏🙏 pevne verím, že sa to otočí...bude mať 3 deti a 280€ mesačne. A ja dom s bazénom....

autor
12. jún 2024

@bosorkabb veď to ja mám všetko ošetrené. Len neviem čo mám povedať na tie peniaze na účte. Ale, poviem tak ako poradili vyššie

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. jún 2024

@sheila121 myslíš exova terajšia? Nezávidím jej ani jemu absolútne nič. Ja mám to, čo má pre mňa cenu a to sú naše deti.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luccija
12. jún 2024

Keď si to dobre rozpises, obhajis vyskúšaj.A peniaze, ktoré si dostala su rezerva on má dom, ty peniaze, ak by to bolo také terno už máš byt.
Cca 120 na dieťa nie je na vyskakovanie niekde na webe sú tabuľky koľko cca z prijmu otca je reálne dostať podľa veku detí, krúžkov vraj nepísané pravidlo 20-30 % prijmu otca aspoň tak radila kamarátke právnicka.Aj to vysúdili tiež ma 3 deti už teenegeri

cacianka
12. jún 2024

@sheila121 ty tu prečo utocis ? Zjedla si ježa?
Podľa teba je 280 € na 3 deti likvidačná suma pre otca ? Závidíš lebo tebe neplatí ani polovicu ?

autor
12. jún 2024

@luccija u nás je aj problém (ako mnohých) že má čierny príjem. Keby aspoň deťom na niečo prispel, darček kúpil narodeniny, Vianoce. Lieky kupil. Sú stredná škola a 2x za druhy stupeň. Sama som zvedavá ako to dopadne.

veronicka1901
12. jún 2024

Neporadím, ale držím palce 😊. Bývate v podnájme?

bosorkabb
12. jún 2024

Peniaze na účte sú predsa z vyrovnania po rozvode a sú to tvoje peniaze ako rezerva.

luccija
12. jún 2024

Celý príjem či časť?sudcovia už nie sú na hlavu padnuti tiež si dal znížiť príjem a ostatné mal bokom.Sudca povedal, že má VS a ma si nájsť inú prácu a, že z čoho žije a platí hypo, leasing, réžiu to bola zase rozprávka, že mu otec posiela na účet či aj pár mesiacov fingovane robil.Potom, že zamestnávateľovi pošlú inšpektorát práce atď...potom sa zľakol a aj tak sudca sumu zvýšil a povedal, že nech brigádu je, že žena má 3 deti a on dosť času.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
12. jún 2024

@veronicka1901 ďakujem. Ano, v podnájme.
@bosorkabb tak to budem prezentovať.
@luccija u nás presne toto isté, tiež pri.poslednom argumentoval kartou otca, že mu musí zaplatiť benzín aby mohol za deťmi.. momentálne ale ich nevidel už 3 roky. Môj ex ma 2 vysoke školy a väčšiu časť na čierno

lienka.7
12. jún 2024

@sheila121 ale noooo... zvyčajne s tebou súhlasím, ale teraz nie.
Vyzivne ma prednosť pred všetkým ostatnym. Pokial panko nema na vyzivne na deti, nech nebýva v dome s bazénom ale ide do 1izbaku. Sorry.

lienka.7
12. jún 2024

@autorka veľmi závisí od sudcu a aj od pravnika. Treba si pripraviť koľko zaraba on a aká je reálna mzda za jeho prácu. Zožeň si foto s dovoleniek a pod. Proste potrebuješ dôkazy. A ano, sudcovia už nie sú blbí ako kedysi.

autor
12. jún 2024

@lienka.7 nebudem mať právnika.minule zvýšenie išlo celé jemu..

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lienka.7
12. jún 2024

@autorka tak určite sa s niekym aspoň porad... nemáš ani nijakú kamošku, známu?

lienka.7
12. jún 2024

@sheila121 tak to sa obávam ze nie zlatko 😉😘 aspoň nie u nás v BA. Ani chatku v záhrade...