Zúženie BSM a hypotéka

dizzy1822
9. máj 2022

Ahojte prosim vás nemáte nahodou skúsenosť so zúžením bsm a hypoteku vo VUB? Boli sme u notára spísať zúženie bsm a manžel si bude žiadať vo svojej vub banke hypoteku iba na seba. Jednu hypoteku už má tu vyplatí a bude žiadať o novú. Úverový register ma čistý všetko je v poriadku. Riaditeľ vub povedal ze akceptuju zuzenie bsm ale všetko závisí od schvalovatela. Manžel ma všetko čisté nikdy sa neomeskal. Len stále máme obavu že čo ak by.. je tu niekto kto pracuje vo vub alebo ma s tým skusenost? Ďakujem

jakubvojcik
9. máj 2022

@dizzy1822 tak záleží od toho, kvôli čomu ste potrebovali zužovať bezpodielové spoluvlastníctvo.

dizzy1822
autor
9. máj 2022

@jakubvojcik tak ja si myslím že ich nemôže zaujímať prečo sme dali zúžiť bsm. Manžel je ich klient a mame doklad od notara ..mam na to veľa dôvodov a hlavne preto lebo chcem aby bol byt aj hypotéka iba na manžela. Zúženie bsm máme od notára už spravené.

laviedeluz
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jakubvojcik
9. máj 2022

@dizzy1822 ako vravíte, ich to nebude zaujímať. Ide len o to, či tým vyriešite daný problém. Častokrát sa stáva, že si idú ľudia vybaviť zúženie BSM s tým, že sa nebude banka vôbec pozerať napríklad na manželku a nebude ju rátať ani do výdavkov. Avšak, banka aj na vás bude pozerať, akurát nebude pri zúžení BSM riešiť vaše úverové zaťaženie a váš príjem, no do výdavkov vás rátať bude. Takže, problém môže nastať ten, že mu daná výška hypotéky na jeho príjem pri rátaní aj vás do výdavkov neprejde.

dizzy1822
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dizzy1822
autor
9. máj 2022

@jakubvojcik no toto vieme s tymto ratame zaratava tam banka aj mna aj dieťa. No finančný mu vyratal výšku cez riaditeľa banky a tam mu vychadzalo.

jakubvojcik
9. máj 2022

@dizzy1822 tak potom nebude problém 🙂 iba keby to vyrátali zle čo ale nepredpokladám.

dizzy1822
autor
9. máj 2022

@jakubvojcik ak sa smiem spýtať vy ste tiež finančný poradca?

jakubvojcik
9. máj 2022

@dizzy1822 áno

nika0204
29. máj 2022

@laviedeluz ahoj mozem sa ta spytat,kolko trvalo zuzenie BSM? Odkedy ste poziadali notara a mali ste to uz vybavene? Tie tri dni si asi myslela ze to trvalo v banke pokial som dobre pochopila. Dakujem.

laviedeluz
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dizzy1822
autor
8. jún 2022

@nika0204 nam zuzenie trvalo jeden den a platili sme 120 eur

nadazdi
15. okt 2022

@dizzy1822 ahojky, k notárovi musíme prísť obaja? 🙂

monika_k
15. okt 2022

@dizzy1822 vyslo vam to?

dizzy1822
autor
22. okt 2022

@monika_k dobrý deň. Ďakujem za opytanie. No VUB nam uznala zuzenie BSM. Aj ked nam vyčíslili sumu ktoru nam mali dat a z nej nam skresali 4000 aby sme si zobrali spotrebný úver tak sme mali nasetrene a nemuseli sme si brat spotrebak. 🙂

michaelis
23. feb 2023

Ahojte možno mi budete vedieť poradit.
Manžel mal v minulosti dlhy čiže je v úverovom registri.
Chceme stavať dom, kúpiť pozemok a zobrať hypo, odporúčajú nám zúženie bsm aby to bolo všetko kóšer a aby sme sa vyhli zamietnutym žiadostiam. Moja otázka však znie ako mame postupovať?
Mame si najprv urobiť zúženie bsm na úver a automaticky pozemok a dom bude iba na mna alebo potrebujem viacero zápisníc?

jakubvojcik
23. feb 2023

@michaelis zúženie BSM so vie vzťahovať vyslovene na daný úver a majiteľmi danej nehnuteľnosti viete byť obaja. Avšak treba si dať pozor v ktorej banke to budete riešiť, pretože viacero z nich zúženie BSM akceptuje no aj napriek tomu budú pozerať na úverový register manžela a hypotéka vám môže byť zamietnutá. Záleží teda od ostatných faktorov, ktoré banky pripadajú pre váš prípad do úvahy a následne sa musia vyselektovať tie, ktoré buď neakceptujú zúženie BSM vôbec, alebo aj pri zúžení pozerajú úverový register.