Dobrý deň, som pacient ktorý chodí na dialýzu obličiek a momentálne čakám na novú obličku.
V prípade že dostanem novú obličku a už nebudem musieť chodiť na dialýzu, invalidný dôchodok mi zrušia?
@kaktusik007 tak vzhľadom na výšku invalidného dôchodku v mojom okolí všetci pracujú. Autor sa nepýtal, či bude môcť ostať do konca života doma iba či mu vezmu aj to málo čo dostáva.
@terry658 ano, tiez mam priznany invalidny a rovnako pracujem, pretoze su to smiesne peniaze. Ale aj tak mi pride ze autor vlastne caka ze vsetci sa mu zlozime na drahu liecbu, ktora ak bude uspesna a on bude v podstate s vyrazne zlepsenym zdravotnym stavom tak rovnako ocakava ze sa mu budeme skladat na zivot v podobe invalidneho dochodku ako doteraz. Toto zmyslanie je proste CEZ a totalne mimo.
a ci bude mat narok na invalidny.... ved nech si nastuduje prilohu cislo 4 zakona o socialnom poisteni - tam su presne diagnozy a percentualne znizenia schopnosti vykonavat zarobkovu cinnost, hadam vie citat a vie ako by na tom po absolvovani trasplantacie mohol byt.
@kaktusik007 Ahoj, ale to nie je o tom. Niekto môže mať aj skutočný problém pracovať. Ja mám napr. ťažkú diagnózu, koniec koncov uznali mi až invalidný dôchodok nad 70%. Rád by som aj pracoval, ale mám veľké obavy o svoje zdravie. Hoci nie je možno na to dôvod, ale aj tak nič zatiaľ neviem robiť... Som dosť mimo posledných 7 rokov bolo veľmi ťažkých. Hoci nemusí byť to najhoršie. Možno by som mohol skúsiť niečo v IT, ale nič zatiaľ neviem z tej oblasti. Musel by som študovať aspoň základy ako samouk najprv s tým, že by sa uvidelo, čo a ako... O nejakom špecializovanom kurze môžem len snívať...
invalidny dochodok mas, pokial tvoj zdravotny stav je na tom tak, ze mas pokles vykonavat zarobkovu cinnost oproti ostatnej populacii.
ja neviem, transplantacia oblicky je dost vazny stav - to posledne co by som riesila by bolo ze ak by sa mi vdaka nej vyrazne polepsilo ze by mi zobrali invalidny dochodok.
toto nevymyslis.
a potom je uz jasne, preco firmy odmietaju zamestnavat invalidnych dochodcov - pretoze 90% rovnako ako ty odmieta realne pracovat. Nie ze nemoze, oni NECHCU. Su tak zakomplexovani v tej svojej chorobe, ze pomaly o inom ani nerozpravaju. Sa spamataj preboha, ved tu ti ide o zdravie.
Alebo inak - odmietni trasplantaciu, ostan na dialyze do konca svojho zivota - urcite je v poradi za tebou niekto, kto sa o to ze by nahodou prisiel o invalidny dochodok netrasie a je mu prednejsie to, ze bude na tom zdravotne lepsie ako doteraz.