Chcem sa opýtať, či má banka právo dvakrát zdaniť, a to úrok zo samotného termínovaného vkladu (napr.úrok 90 eur. - 72 eur.-18% ) a potom ešte opätovne zdaniť pri rušení termínovaného vkladu. Ďakujem za odpoveď.
pôvodne som mala čistý úrok 90 eur, zdanili ho na 72 (1x)... pri rušení TV mi ešte odpočítali peniaze (akože úrok 18%, z pôvodného 90-72 eur. sa rovná 18 eur.) aj zo základnej mnou vloženej sumy,.Môže to vôbec tak byť? Majú na to právo?
Anos18, podľa výpisu si zobrali čistý úrok po zdanení(ktorý zdanili predtým mne 90- daň 18 , rovná sa 72) a potom naspäť ešte tých 90-72 , čo sa rovná 18eur,..a to mi odpočítali od mojej základnej vloženej sumy...no ináč mi to nevychádza... O poplatkoch pri rušní som nebola informovaná, ona hovorila iba o 18% dani. Tak je už teraz vôbec neviem, kto sa v tom mám vyznať. Ale už sa na to asi vykašlem, nestojí mi to za ten nepokoj v duši...
Ak mas pocit, ze nieco nie je v poriadku, mozes podat reklamaciu - ak aj nebudes mat pravdu, aspon ti v odpovedi vysvetlia ako to bolo. Ale.pochybujem ze by banka nieco 2 krat zdanovala, take nieco si nemozu dovolit - vsetko maju nastavene automatikou.
BTW, bol to urcite terminovany vklad? Nemohol to byt iny vkladovy/investicny produkt?
Bol to viazaný TV.
Jankastubka, ja tej dnešnej akože "technike" vôbec neverím...ešte ako naschvál sa im pokazila myška, takže tak či tak ma nakoniec vybavovali dvaja ľudia ... hotový chaos...
Ďakujem Vám všetkým, skúsim sa pre istotu ešte raz zájsť opýtať...a uvidíme....
Prajem krásny zvyšok večera.
@majkaj82 uroky by ti mali byt pripisovane uz ocistene od dane. Ako si prisla na to, ze ti je 2x zdanovany?