Zrušenie životného poistenia Allianz

denamir
14. dec 2015

Dobrý deň chcem sa spýtať pred 3 mesiacmi som uzavrela životnú poistku ale chcem ju zrušiť dá sa to bez.poplatku bez pokuty? Ako to je výpovedná lehota mi skončila.

frapper
14. dec 2015

Poistenie môžete zrušiť do 30dní od uzavretia poistky-písomne,pri tomto zrušení Vám poistné vrátia ak ste uhradili.Potom do 2 mesiacov od uzatvorenia,ale tu už za obdobie,ktoré ste bola poistená už musíte uhradiť poistné.Potom môžete zrušiť 6 týždňovou výpoveďou,kde sa tiež musí uhradiť dlžné poistné.Ako píšete,poistenie trvá 3 mesiace,tak tu už musíte dať písomne výpoveď,ktorá je 6 týždňová,ale dlžné poistné musíte uhradiť.

martin_horvath
14. dec 2015

@denamir Pokuty ani poplatky sa pri zrušení takýchto zmlúv neuplatňujú, len musíte mať riadne doplatené poistné. Podrobnejšie info aj s lehotami si môžete prečítať aj tu: http://www.zivotvistote.sk/clanky/velka-tema-zr...
Máte tam na konci aj vzor výpovede.

georgeo
4. jan 2016

Môžem vedieť, prečo ju chcete zrušiť ? ak to nepovažujete za príliš osobné 🙂 Dakujem.

eeffka
4. jan 2016

@georgeo predpokladam ze uz jej doslo ze nieco ako vyhodna zivotna poistka jednoducho neexistuje
ak sa chces poistit chod do poistovne ak chces investovat a zarobit na to su investicne ( ale rizikove) fondy
ak si chces odkladat bokom a nieco z toho mat , najvyhodnejsi produkt momentalne na trhu sa vola stavebne sporenie....
mas/vlozis...nemas nevlozis, ak vkladas pravidelne mas z toho fajn premiu a po 6rokoch vyberies a nikoho nezaujima naco...

evulienkaslx
13. jan 2017

Oplati sa mi zrusit allianz invest positku?
Mam ju uz vyse 10 rokov, platim mesacne vyse 20e.
Teraz mi dosiel vypis, ze mi za rok pribudlo na ucet 17 Eur...
Rozmyslala som nad zrusenim davnejsie, ale nahovorili ma, ze po niekolkych rokoch sa strata vykompenzuje....
Vraj sa mi do buducna moze zist, kedze mam teraz 34 rokov.

richardhudec
13. jan 2017

@evulienkaslx za 20€ mesačne si tam ani poriadne neinvestujete, ani asi nie ste poriadne poistená. Možno dokonca nie ste poistená vôbec, len investujete celú čiastku. No a z takej drobnej sumy v produkte, ktorý má vysoké poplatky budete rada, ak po 30 rokoch aspoň budete na nule keď to bude zarábať tak ako by to malo.

martin_horvath
14. jan 2017

@evulienkaslx
Poistka má poisťovať a nie zarábať. Dôvodov, prečo Vaša poistka za rok 2016 nezhodnotila toľko, koľko ste očakávali, môže byť niekoľko:
1. rozdelenie mesačného poistného môže byť na investičnú časť a poistné za pripoistenia od 10+10 € po 20+0 €. Pri investovaní 10 € je to samozrejme iné, ako pri investovaní 20 €.
2. poistná suma za životné poistenie môže byť nastavená od 0 € až do napr. 70000 € a čím vyššia poistná suma, tým menej sa investuje (teoreticku až nula).
3. nenapísali ste do akých fondov investujete, ale keďže minulý rok sa skoro všetkým fondom darilo, tak tento dôvod je možný len v kombinácii s predchádzajúcimi dvomi.

Čo sa týka rušenia, nebol by som taký hrrrr 🙂 lebo môžete prísť o ďalšie peniaze pri zrušení. Nehovoriac o tom, že si treba dať pozor aj na zdravotný stav. Poradil by som sa na Vašom mieste s niekým, kto vie vyčísliť stratu pri zrušení a vie poradiť, či sa dá tá zmluva napr. prispôsobiť (možno fondy, možno poistné sumy), zmraziť alebo nejako inak využiť to, čo je v tej zmluve už zaplatené. A dajte si pozor, aby Vám namiesto "prispôsobenia" zmluvy nezrušili túto a neuzavreli novú, lebo aj to sa často stáva. 😉

petrag25
14. jan 2017

Zdravim,mam zivotne poistenie od narodenia v 18rokoch mi ho zrusili a nasledne aj predlzili nanejakych tusim 5rokov. Vraj vtedy bola nejaka super premia a mali sme dostat 700€bonus pri predlzeni poistky pricom tu predlzenu nemusíme platit 5rokov ale da sa po 3 zrusit...platim 192€rocne pricom nejakych 150ide na setrenie. Tiez zvazujem nad zrusenim, pred mesiacom som volala do poistvne s tym ze ako postupovat pri zruseni a ma proste zmietla zo stola ta pani na telefóne ze akých 700€premia ze to len na nejakych 6%mam narok..myslite ze sa to oplati? Som mlady clovek mam 23r a nechcem cely zivot platit nieco co nevynasa..+peniaze čo som dostala zo zivotneho poistenia som vlozila na stavebne sporenie, cize mam aj to aj to

richardhudec
14. jan 2017

@petrag25 Treba napísať konkrétny produkt, konkrétne pripoistenia, konkrétnu sumu, ktorá ide na investičnú (kapitálovú časť), konkrétne poistné sumy.
Ja som skôr zástanca razantnejších riešenia, čiže buď, alebo, lebo veľa krát, hlavne z dlhodobého hľadiska nemá zmysel žiť s nejakým paproduktom dlhé roky len preto, že som urobil kedysi dávnejšie chybu. Čiže vo výledku buď je zmluva dobrá, alebo nie. Na základe informácií, ktoré si napísala sa to nedá vôbec určiť.
Ideálne skús osloviť nejakého skúseného sprostredkovateľa s dobrými referenciami (nie takého hajzlíka, ktorý by si uzavrel ďalší paprodukt 🙂 )