Dobrý deň prajem, chcela by som vás poprosiť o radu ako mám postupovať, keď chcem zrušiť životné investičné poistenie a pripoistenie v spoločnosti Allianz- Slovenská poisťovňa a ako napísať žiadosť na zrušenie tohto druhu poistenia? Nakoľko to nechcem riešiť cez finančného poradcu priamo z Allianz, pretože nemám energiu na prehováranie z jeho strany. Chcem to urobiť oficiálnou cestou a papierovo. Vopred vám všetkým ďakujem za každú radu.
@patricia2027 ziadost je potrebne dorucit poistovni 6 tyzdnov pred vyrocim zmluvy, inac sa da aj tak, ze nezaplatis poistenie a nasledne po zruseni doplatis.
Lepšie ako zrušenie je tzv. odkúpenie. To sa vyplatí, ak si sporila viac rokov. Vtedy ti vyplatia nejaké peniaze. Sú na to pravidlá, informuj sa pri okienku na pobočke.
@oli18 narok na odkup je aj pri zruseni na zaklade ziadosti, ak vobec narok vznikol
Riešila som pred pár rokmi- išla som priamo do Allianz (v Ba vedľa Eurovei) a spisala som žiadosť. Za nejaký čas sa mi ozvala sprostredkovateľka,kt.so mnou uzatvárala zmluvu,že prečo a rozmyslieť si a pod. ale tú som hneď zrušila. Ak si rozhodnutá,nemá ti kto čo do toho vravieť,je to len a len tvoja vec.