Zrušenie účtu v banke

andrzey
8. júl 2014

Ahoj,chcem sa opýtať,je možné zrušiť účet v banke,keď tam mám úver? Ďakujem.

matarka
8. júl 2014

Uver alebo hypoteku? Ja mam pri hypo tak, ze mat bezny ucet v rovnakej banke je jednou z poziadaviek. Precitaj si, co mas v zmluve - tam by to malo byt uvedene.

monicm
8. júl 2014

@andrzey opýtaj sa v danej banke,každá má svoje vlastné pravidlá 🙂

andrzey
autor
8. júl 2014

mám úver,pozriem tú zmluvu,no chcela som vedieť,či niekto nevie predtým,kým zájdem do banky,lebo v takých to veciach vedia byť nepríjemný,už som niečo podobné zažila,ale ďakujem za odpovede 🙂

majusqa77
8. júl 2014

ak hypouver, tak nie

andrzey
autor
8. júl 2014

nie hypoúver ,spotrebný úver.

draik
8. júl 2014

Banky už nesmú viazať úver na existenciu bežného účtu. Na druhej strane úrokovou sadzbou zvýhodňujú tých, ktorí tam bežný účet majú.

andrzey
autor
8. júl 2014

Ďakujem

andreah25
16. júl 2014

úver máš z akého roku? Ak je spred roku 2010 - tak účet môžeš zrušiť alebo za poplatok za zmenu zmluvných podmienok a to v niektorých bankách aj 150 eur.
Ak ho máš po roku 2010 tak od vtedy platí (neviem presne dátum toho zákona) - že si banka nesmie podmieňovať jeden produkt druhým (túto výnimku má samozrejme kontokorent - debet na účte, to bez účtu nejde). V tom prípade môžeš účet zrušiť, treba ale banku o tom vopred informovať a hneď ju treba aj informovať, ako budeš platiť splátky - či v hotovosti na úverový účet, alebo si zadáš inkaso či trvalák v novej banke.
Taktiež si ale treba pozrieť zmluvu, lebo síce nemusí byť účet vedený, ale úrok je možno nadstavený tak, že tam ten účet je a keď ho zrušíš, tak Ti automaticky o isté percento zvýšia úrok.

lili_mia
16. júl 2014

@andrzey Prefinancuj úver cez inú banku a potom si vieš v pôvodnej banke banke zrušiť účet. Ale to prefinancovanie a zrušenie účtu by som nerobila v ten istý mesiac. Ja som rušila účet, nemala som úver, ale to dohadovanie sa, ked mi neoznámili, že prídem o bežný balík a zrazu poplatky aj za príchodiace platby, proste infarkt ako som videla výpis. V dvoch pobočkách fešandy netušili, čo chcem a v tretej pani sama od seba spísala reklamáciu a žiadosť o vrátenie poplatkov, kedže som ako klient nebola upozornená na to, že prídem o bežný balík. Uznali ju 🙂

andrzey
autor
16. júl 2014

Ďakujem za informácie baby 🙂