Ahoj,chcem sa opýtať,je možné zrušiť účet v banke,keď tam mám úver? Ďakujem.
mám úver,pozriem tú zmluvu,no chcela som vedieť,či niekto nevie predtým,kým zájdem do banky,lebo v takých to veciach vedia byť nepríjemný,už som niečo podobné zažila,ale ďakujem za odpovede 🙂
ak hypouver, tak nie
nie hypoúver ,spotrebný úver.
Banky už nesmú viazať úver na existenciu bežného účtu. Na druhej strane úrokovou sadzbou zvýhodňujú tých, ktorí tam bežný účet majú.
Ďakujem
úver máš z akého roku? Ak je spred roku 2010 - tak účet môžeš zrušiť alebo za poplatok za zmenu zmluvných podmienok a to v niektorých bankách aj 150 eur.
Ak ho máš po roku 2010 tak od vtedy platí (neviem presne dátum toho zákona) - že si banka nesmie podmieňovať jeden produkt druhým (túto výnimku má samozrejme kontokorent - debet na účte, to bez účtu nejde). V tom prípade môžeš účet zrušiť, treba ale banku o tom vopred informovať a hneď ju treba aj informovať, ako budeš platiť splátky - či v hotovosti na úverový účet, alebo si zadáš inkaso či trvalák v novej banke.
Taktiež si ale treba pozrieť zmluvu, lebo síce nemusí byť účet vedený, ale úrok je možno nadstavený tak, že tam ten účet je a keď ho zrušíš, tak Ti automaticky o isté percento zvýšia úrok.
@andrzey Prefinancuj úver cez inú banku a potom si vieš v pôvodnej banke banke zrušiť účet. Ale to prefinancovanie a zrušenie účtu by som nerobila v ten istý mesiac. Ja som rušila účet, nemala som úver, ale to dohadovanie sa, ked mi neoznámili, že prídem o bežný balík a zrazu poplatky aj za príchodiace platby, proste infarkt ako som videla výpis. V dvoch pobočkách fešandy netušili, čo chcem a v tretej pani sama od seba spísala reklamáciu a žiadosť o vrátenie poplatkov, kedže som ako klient nebola upozornená na to, že prídem o bežný balík. Uznali ju 🙂
Ďakujem za informácie baby 🙂
Uver alebo hypoteku? Ja mam pri hypo tak, ze mat bezny ucet v rovnakej banke je jednou z poziadaviek. Precitaj si, co mas v zmluve - tam by to malo byt uvedene.